GOTT NYTT ÅR!

Nu är snart 2009 slut och ett nytt år tar vid. 2009 har varit ett bra år på många sätt. Det var året då Thyra började förskolan, jag nervöst började ett nytt jobb som visade sig vara något av det bästa jag gjort, vi gjorde några härliga semesterresor med underbara vänner, flera bebisar kom till världen....ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men snart kommer våra vänner hit för att fira in det nya året :) 2010 hoppas vi blir året då vi flyttar in i vårt drömhus, jag tror faktiskt att det nya året kommer kretsa väldigt mycket kring just det. Men vi hoppas också så klart att det blir ett år fyllt med trevliga upplevelser med nära och kära!

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS! ♥






GOD NATT

M är på spelkväll och Thyra sover sen några timmar så jag tänkte krypa ner och läsa lite, det har blivit alldeles för lite av det det senaste. Så nu säger vi GOD NATT här, sessan i sina nya sovkläder som snälla tomten kom med!



PULKAÅKNING...IGEN!

Eftersom vi har blivit välsignade med så fint vinterväder gäller det ju att passa på att ta vara på det, så idag har det blivit mer pulkaåkning. Det är skönt att komma ut och Thyra gillar ju att åka pulka så det är bara att klä på sig och bege sig ut. Medan M och Thyra var ute med Olle och Josef spenderade jag och mamma vår dag på stan. Som alltid när vi är iväg kom vi hem med några påsar, inte så mycket kläder eftersom det mest vara rea men lite blev det plus lite att pynta hemmet med. Mysigt att få tid över att gå på stan med mamma ♥



Varmchoklad och kex smakar bra i pulkabacken :)


PULKAÅKNING


KRAMKALAS ♥



Häromdagen träffade vi fam Andersson-Sabel för lite pulkaåkning tillsammans. Jag behöver knappast nämna att tjejerna hade jätteskoj tillsammans :) Både Hedda och Thyra hade pratat hela dagen om att träffas och det här med tiduppfattning är ju inte så lätt när man är liten. Tjejerna (och deras föräldrar med för den delen) åkte lite pulka och lekte lite på lekplatsen sen lockade Heddas rum och fika :) Som alltid när de där två har varit i farten såg det ut som en bombnedslag på Heddas rum, men det är sånt man får ta för att glädja de små ;)




Playtime!


LUGNT O SKÖNT

Nu ska jag krypa upp i soffan med ett nytt nummer av Lantliv. Många vänner har rekomenderat den tidningen och julnumret gillade jag så jag hoppas att detta nummer är lika bra. Thyra sover så vi passar på att ta det lugnt vi med för sen ska vi träffa Hedda & Co för pulkaåkning :)



Soffan + tidning = lugnt o skönt


ÄNTLIGEN...

...dags för TRÄNING! Ska bli SÅ SKÖNT att få träna av sig lite av allt man stoppat i sig under julhelgen.



INTE SÅ SKOJ

Man kan inte alltid ha roligt även om man är ledig. Ibland måste man ta tag i vissa saker ändå, som till exempel strykhögen som bara växer och växer... Som tur var hade vi mysigt fika med vänner på förmiddagen så det får väga upp det tråkiga jag ska göra nu ;)



Tvätthög som skriker efter att bli struken


GLÖGGKVÄLL

Nu väntar vi på att M ska komma hem från fotbollsmatchen så vi kan åka till Strö på glöggkväll :) Massa snö, stugmys, tänd brasa och glögg = MYS!



Två tjejer som väntar på att pappa ska komma hem


LEKA I SNÖN...

... är SKOJ! Hela förmiddagen idag har vi varit ute och lekt i snön. Vi har åkt pulka, kastat oss i snön och lekt på lekplatsen. Thyra var för en gång skull inte feg när det gällde att åka pulka, nää hon åkte helt själv ner för en ganska lång backe. När klockan började närma sig lunchdags var det en liten tjej som inte ville gå in :) Det var så skönt att få komma ut och dels röra på sig lite men också att andas in lite frisk luft. Det blir lätt att man sitter inne under julhelgen. När vi kom in var vi alla tre härligt rosiga om kinderna :)




Full fart i snön!


PUSS

Nu är julhelgen slut och den skulle jag vilja sammanfatta med ordet KÄRLEK. Kärlek till alla nära och kära som vi träffat och umgåtts med de här dagarna.




P U S S


ANNANDAGEN

På annandagen fyller Thyras farfar år, men i år valde han att fira sin födelsedag på sommaren, men lite firande blev det allt ändå. Vi började med hans födelsedagpresent som var biljetter till invigninsmatchen i den nya arenan som byggts här i stan. Hela familjen gick på bandy och såg Villa vinna över Kungälv. Det var första gången jag var på bandy utan att frysa. Jag vet inte vad jag ska tycka om det riktigt, bandy förknippar jag med stelfrusna tår och dubbla par vantar. Men jag tror jag kan vänja mig vid att i fortsättningen se på bandy inomhus :)


Invigningsmatchen i den nya arenan



Efter matchen åkte vi hem till Malin och Martin för att fira svärfar med smörgåstårta. Det var första gången i jul som hela familjen var samlad och det var jätteskoj att få träffa alla. Kusinerna bytte sina julklappar, ett utdraget julfirande i år men det gör inget för jag tror barnen tycket det var skoj att få julklappar även om det inte var julafton.



Grattis farfar på DIN födelsedag ♥


JULDAGEN

På juldagen var det dags att åka till Majåker igen (annat hus dock) och träffa mammas släkt igen. På juldagen äter vi inte julmat utan vi brukar äta kött och potatis och GUD vad gott det smakar efter all julmat! Höjdpunkten på juldagen är det numera traditionella släktmästerskapet i bowling. En rolig tradition som vi haft i 6 år tror jag. Först kör vi lagtävlingar och sen två individuella tävlingar, vinnaren i den ena individuella tävlingen vinner vandringspriset. I år var det Thomas som tog hem tävlingen. Jag tycket jag gjorde en bra serie på 131 poäng men Thomas var liiiiite bättre på 188 ;) Juldagen avslutades med spelkväll hemma hos oss tillsammans med vännerna.

Har inga bilder från juldagen än eftersom vår kamera valde att lägga av när vi kom till bowlingen, men jag ska nog få tag i några, det var många som fotade :)


JULAFTONSKVÄLL

...nästa ställe var Majåker, där hela släkten på mammas sida var samlad, till och med nytillskottet i släkten - lille Valter. Än en gång var det dags för ett välsmakande julbord :) Här var det lite fler barn och alla var spända och väntade på att tomten skulle komma. Och till slut gjorde han det, tillsammans med tomtemor. Thyra var inte alls rädd utan vågade gå fram själv och hämta sina julklappar (trodde jag aldrig!) och hon vågade till och med KRAMA tomten (trodde jag heller aldrig!) inte bara en gång utan VARJE gång hon fick en julklapp. Det var en stund med ivrigt rivande i papper och glada miner när alla fick se vad som gömde sig i julklapparna :) Efter det la sig lugnet och barnen försvann iväg på olika håll i huset för att leka med de nya julklapparna.

Lite senare på kvällen var det dags för de "vuxnas julafton", en tradition som vi haft ett par år. Den går ut på att man ska köpa en julklapp för ca 40kr på en bestämd bokstav och färd, i år var det färgen gul som gällde och bokstaven i. Sen drar man en lapp och så får alla varsin juklapp, det brukar bli lite smått kaos men i år var det värre än någonsin, men det löste sig till slut :) Alla gnäller varje år över hur svårt det brukar vara men ändå har alla kommit på jättebra saker att köpa! "Årets julklapp" blev gula innetofflor från IKEA (och jag som trodde jag var ensam om den idén...).




Julafton 2009


JULAFTONSMORGON


Klappar under granen


Morgonen den 24 december började med att tomten varit hos oss under natten och lagt julklappar under granen. Konstigt att ingen av oss hörde honom när han kom ;) Eftersom vi hade klarat av lite firande kvällen innan hade vi inte jättebråttom iväg så vi åt mysig frukost tillsammans och Thyra hann leka lite med sina julklappar. Sedan bar det iväg mot Järpås och firande med Thyras farmor och farfar.



Öppna julklappar är spännande och skoj!


Hos farmor och farfar bjöds det först på glögg och sen ett stort och välsmakande julbord. Självklart var det julklappsutdelning och den som kammade hem mest var så klart Thyra, julafton är ju barnens högtid :) Efter all god mat somnade Thyra gott i farfars säng, farmor åkte för att jobba och vi andra slappade lite framför Kalle Anka. Sen var det dags att bege sig till nästa ställe....



Firar jul med farmor & farfar


DAN FÖRE DOPPAREDAN

Kvällen före dopparedagen var vi hemma hos mamma och pappa och firade jul tillsammans med min farmor. Det är svårt att hinna med alla på julafton så vi tjuvstartade lite. Mamma hade ordnat det så mysigt med en massa tända ljus och fint dukat bord. Vi åt tomtegröt och tjuvåt av julskinkan, det smakade GOTT (den första julmaten smakar alltid bäst). Senare på kvällen blev det lite julklappsutdelning :)


Dan före dan hemma hos mamma & pappa


JULFIRANDE

Nu startar vi igång julfirandet här. Vi ska hem till mormor & morfar för att äta gott och umgås. Känns underbart att julhelgen äntligen är här!

HOPPAS NI ALLA HAR EN MYSIG UPPESITTARKVÄLL DAN FÖRE DOPPAREDAN!


JULPYNT

I år har vi fått äran att julpynta med Thyras första egengjorda julpynt. Hon har varit jätteduktig och pyntat ihop fler fina saker på förskolan. Jag är jätteimponerad av vad personalen har lyckats få alla de små att göra. Jag trodde nog inte att små två-åringar kunde limma och måla och göra så FINA saker :)


Se så fint julpynt vi har i år!


SNÄLLA VÄNNER

Vi har så snälla vänner som tänker lite extra på Thyra så här i juletid. Trots att julen inte riktigt är här än har Thyra redan fått flera fina julklappar. Hon fick tjuvstarta och öppna dem innan julafton, bra att sprida ut julklapparna lite :) Hon är SÅ glad i allt hon fått!



T A C K alla snälla vänner ♥


SJUKLING

Så här mysigt får man ha det när man är sjuk, nerkrupen i mammas och pappas säng och film på datorn. Bilden är från igår. Idag är Thyra som skönt är bättre men inte helt bra, men med alvedon i kroppen orkar hon ungefär som vanligt. Hoppas vår lilla skatt slipper vara sjuk på självast julafton!







HEJ TOMTEN!

I söndags var vi och hälsade på tomten. För er som inte vet bor hela tomtefamiljen i Järpåsskogen. Efter en promenad in i skogen fick vi se hela tomtefamiljen komma ut ur sin stuga i skogen. De hängde tvätt och klädde granen. Trots att det var K A L L T var det många som hade tagit sig dit för att få träffa tomten. De flesta barnen lämnade sin önskelista till tomten men Thyra nöjde sig med att vinka och säga hej till tomten :)



Tomtefamiljen bor i Järpås...


Efter tomtebesöket blev det fika hemma hos farmor och farfar. Där fick vi besök av tre pepparkakor, Malin, Martin & Albin har precis kommit hem från Thailand och de var minst sagt BRUNA. Jag var bara lite, lite, lite avis ;) Söta Malin hade köpt ett set med kjol och linne till Thyra och det var populärt! Varje morgon ska det på och så fort vi kommer hem från förskolan :)



Gillar de nya, fina kläderna!


VAB

Idag är jag hemma med en sjuk liten Thyra. Det började redan på kvällen igår, hon blev så slö plötsligt och somnade utan ha att ätit välling och inatt har hon vaknat flera gånger. Så imorse tog vi tempen och mycket riktigt den visade feber, så det fick bli till att vab:a sista dagen på den här terminen. Just nu sover hon och har gjort det i snart tre timmar. Tycker så synd om henne, men de små klarar ändå feber lite bättre än vad vi vuxna gör, lite alvedon så är de som vanligt, i alla fall om det inte är jättehög feber. Nu håller vi tummarna för att hon är frisk till jul!


FANTASI

Brist på fantasi finns det inte hos 2-åringar. Här har ett kök och några stolar förvandlats till ett tåg, ett tag var det ett flygplan på väg till Thailand också (synd bara att det inte var sanning!) Favvolinnet är på och klipptid är beställd till måndag för de som tänker att det är hög tid för det ;)


Thyra åker tåg och flyg :)


"GRANEN STÅR SÅ GRÖN OCH GRANN"

Julstämningen börjar infinna sig med vitt vinterlandskap utanför dörren och granen intagen och klädd. Den lyser så fint där den står. Thyra tyckte det var skoj att få hjälpa till och klä granen, hon hängde kulor i granen bara det att hon hängde ALLA kulor på ett och SAMMA ställe :)


FEM DAGAR KVAR...

19:e december och bara fem dagar kvar till självaste julafton. Idag har vi haft en riktigt slapp förmiddag, låg och drog oss i sängen länge och sen lugn och skön helg frukost. När det sen närmade sig lunchdags hade vi plötsligt två kockar i köket...



Storkocken...



...och lillkocken :)


På eftermiddagen fick vi mysigt besök av Hedda med familj. Tjejerna röjde runt som bara den, de har hur kul som helst tillsammans! De bara skrattar och flamsar när de träffas :) Thyra fick en fin julklapp av Hedda, en bok om Ingrid som skulle sova (kanonbra bok för Ingrid städar sitt rum innan hon ska sova så det gjorde även Thyra ikväll).  Tack söta ni!


GÖTET....IGEN!

Tjohoo, i morgon blir det en sväng till Götet igen! Hela vårt arbetslag tar en day off och åker till GBG. Vi ska på studiebesök, äta gott tillsammans, gå på Liseberg och SHOPPA. Helt ok arbetsdag ;)


VINTERNS FÖRSTA SNÖ

Idag har säsongens första snö kommit. Thyra var överlycklig och det sista hon sa innan hon somnade ikväll var att hon ville att det skulle snöa när hon vaknade i morgon :) Får se om hennes önskan slår in...



Thyra och Mackan har gjort en snögubbe :)


LUCIAFIRANDE


Vår FINA lucia.



Idag var det luciafirande på Thyras förskola, det första luciatåget för Thyras del. Hon var jätteduktig när vi kom dit och klänningen och kronan var inga problem att få på (annat var det i söndags). Vi föräldrar fick gå in i lekhallen och sätta oss och vänta och det var ett gäng spända och förväntansfulla föräldrar som satt där, men när tåget kom in var alla så STOLTA! Alla barnen var jätteduktiga! De sjöng och gjorde rörelser och alla stod kvar i tåget hela tiden, ingen gick därifrån. Thyra har sjungt alla sånger för oss hemma flera gånger men idag stod hon bara och tittade, inte ett ord kom ur henne, men det gjorde inget för hon var jätteduktig som vågade vara med! Efteråt bjöds vi alla på mysig grötfrukost. Jag tror alla barnen tyckte det var skoj att få ha med sig sina föräldrar på förskolan för en gång skull. Vi var så stolta och tacksamma över vår underbar dotter när vi gick därifrån. Hon är det bästa vi har och det som förgyller våra liv - vi älskar dig sessan ♥



Älskade sessan



Grötfrukost för barn och föräldrar



Mamma och Thyra


LITE SEN UPPDATERING

Här kommer en lite sen uppdatering av vår lördag då vi åkte till Göteborg för att skaffa oss lite julstämning. Vår tanke var att gå på liseberg på eftermiddagen så vi tog det ganska lugnt på morgonen och var väl framme i Göteborg runt lunch. Det går ju inte att åka till GBG utan att gå in i favvo-affären ZARA, så det var det första vi gjorde :) Hittade inte jättemycket men en klänning, ett par byxor och en kofta fick följa med hem....allt till Thyra så klart!

Cissi & Rickard var också i GBG så vi bestämde oss för att luncha tillsammans. Vi letade ett tag efter en restaurang som vi tänkte gå till men vi blev för hungriga så vi orkade inte leta mer (och tur var väl det för restaurangen fanns inte kvar). Efter en mysig och god lunch tillsammans åkte de vidare på fest och vi tog oss till Liseberg. Vi höll på att bli överkörda av en buss men som tur var gick det bra, trafiken i Götet är inte att leka med (iaf inte om man kommer från Lidköping :). Efter att letat parkering ett tag närmade vi oss ingången till Liseberg och det var inte bara vi som tänkte gå på Liseberg märkte vi - det var nämligen KÖ in, och då hade det ändå varit öppet ett par timmar! Väl inne var det hur mysigt som helst med alla lampor och all den mysiga miljön som de har skapar där inne. Tyvärr var det för mycket folk för att man skulle kunna gå omkring och njuta och bara mysa. Men vi åkte lite karuseller, spelade lite, kramade kaninerna och vinkade på tomten. Thyra hade växt lite sen vi var där i somras så nu fick hon åka lite fler karuseller och favoriten var nog Kaffekoppen. Jag var lite nervös för hur hon skulle reagera men hon tyckte det var skoj!

M's sammanfattning av kvällen var att han aldrig mer ville åka till Jul på Liseberg pga allt folk. Jag kan hålla med honom till viss del, för mycket folk men ändå jättemysigt. Det är väl inte så mycket annat att räkna med två veckor innan jul. Efter några timmar där inne frågade vi Thyra om hon ville åka mer karusell eller åka hem, åka hem blev svaret och sen tog det högst 30 sekunder så sov hon gott i vagnen :)



Julstämning på Liseberg


NJUTER

Fredagkvällen är här och det är underbart! Sessan sover, maten är bortdukad, ljusen tända och jag och M sitter och soffan och bara N J U T E R! På tv:n är det Idol-final och på bordet står godiset...rätt nice med andra ord :)

Hoppas ni har en lika skön kväll som vi!



Mamma & Pappa njuter av kvällen ♥


TGIF


Tok-Thyra är i farten :)

 

Här pågår fredasmys ♥. Fredagar innebär kort dag på jobbet och för en gång skull åkte vi direkt hem efter förskolan, inte en massa ärenden. Jag och Thyra kör riktig kvalitetstid idag, bara en massa lek och bus, just nu pustar vi ut en stund i soffan efter pusslande och degande och fikande :)

Jag har en skön känsla inför helgen, det känns som att den kommer bli bra! Idag blir det familjemys hela eftermiddagen och kvällen och i morgon åker vi till GBG för att komma i riktig julstämning. Vi ska äntligen komma iväg till Jul på Liseberg. Åh det ska bli supermysigt!



Idag kör vi mamma-dotter-mys ♥


ÄNTLIGEN!

Nu är det signat och klart! Nedräkningen till 20:e december 2010 har börjat ;)


GE VARANDRA VÄRME OCH KÄRLEK

Lova att ge alla i din närhet värme och kärlek under julhelgen. Tänk på att julklappar inte är det viktigaste utan det allra viktigaste är att det finns någon där som bryr sig om dig. Det finns alldeles för många som fasar inför julhelgen, som inte har någon trygghet eller någon familj som finns där och bryr sig. Ägna en minut åt att verkligen tänka efter hur bra du har det på jul, njut och ge dina nära och kära en kram ♥ Man ska inte ha dåligt samvete för att man har det bra, utan ta vara på det. Men det skadar inte att tänka på alla barn och ungdomar som lider genom hela julhelgen, som oroar sig för vad som kommer hända, för mamma som är onykter och pappa som inte finns närvarande, för lillasyster som de vill skydda, för oron för var de ska sova i natt för att slippa allting. Hemska tankar men alltför vanliga tyvärr. Bästa julklappen vore en lugn och fridfull jul för ALLA...





AJ!

AJ, AJ, AJ...jag har SJUKT ont i framsidan av låren. Har gått som en gammal tant idag och trapporna ska vi inte prata om. Laserdome igår var riktigt skoj men frågan är om det är värt sån här träningsvärk, det sägs att dag två är ÄN värre. Tror inte det kan bli värre än så här!


NR 7

Idag öppnades lucka nummer 7 i julkalendern...



Spännande med julkalendern!


MIN MÅNDAGKVÄLL

Måndagkvällar är min egen kväll, då sitter jag i soffan och slappar medan M tränar fotboll och sessan sover. Skönt med lugn start på veckan.


Det är inte många dagar kvar till jullov nu, och så här i slutet är det mycket annat än vanliga lektioner som händer. Idag var en sådan dag, vi var på Röda Kvarn med alla elever och tittade på film. Filmen vi såg var en svensk film som var oerhört gripande och berörde ALLA. Diskussionen vi hade efter filmen var givande och bra på många sätt. Det är intressant att få höra elevernas tankar om mobbing och hur man som lärare och förälder kan/ska agera. Så klart gick mammahjärtat igång under filmen och jag började fundera på hur det ska gå för Thyra när hon ska börja skolan. En förälders värsta mardröm måste vara att ens barn blir utsatt och ensam. Sådana hemska saker som mobbing borde inte finnas!


THE DREAM!

I AM LIVING MY DREAM...

Jag kan knappt tro att det är SANT men i december nästa år flyttar vi in i vårt nybyggda DRÖMHUS!! Som jag har drömt och längtat efter att det här ska hända och snart, snart händer det...helt otroligt! Det är visserligen ett helt år kvar men när vi sätter nyckeln i låset och kliver in tror jag vi kommer säga att det här året har gått fort. Det kommer blir första gången vi längtar efter att sommaren ska ta slut, första spadtagen tas nämligen i september 2010. Nu har vi våren på oss att åka runt och spana in hur vi vill att allt ska vara både invändigt och utvändigt, inga lätta beslut att ta MEN roliga :) Åhhhh kommer nog ta ett tag innan jag smälter det här och börjar förstå. Ett konstant leende och pirr i magen infinner sig så fort jag tänker på det!


SLEEPING BEAUTY


Vårt lilla hjärta sover gott ♥



Nu har lugnet lagt sig efter en intenvis helg. Sessan sover gott och jag har landat i soffan, minns knappt när jag satt här senast. Helgen har bjudit på jobbfest, tjejmiddag och glöggbjudning, däremellan familjemys och julklappsshopping.

Idag har det varit en stor dag för vår lilla tjej (som helt plötsligt inte är så liten längre), hon har nämligen varit blöjfri all vaken tid idag. Det gick hur bra som helst både när vi var i stan och när vi var hos Cissi och Rickard. Idag var heller inte pottan aktuell utan idag gällde toaletten. Med en gång blev hon SÅ stor!



Vår dag i bilder....




1:A DECEMBER

Sådan glädje som uppstod då första luckan i julkalenderna öppnades och det låg en liten chokladbit där i. Söta farmor har ordnat en julkalender åt Thyra. Den är perfekt att ha när maten har lite svårt för att slinka ner :) Det började pratas om julkalendern i morse och från det att Thyra och M kom hem från förskolan idag har det pratats om julkalendern :)


Lucka nr 1 öppnas idag.


RSS 2.0