SOL

Just nu skiner solen ute och det är jättehärligt! Det känns nästan som vår ute...åh nu längtar jag efter riktig vår och sommar, halvkorta byxor, ballerinaskor och mysiga picknickar.

Idag har Thyra och M varit och badat på förmiddagen så nu ligger de helt utslagna i soffan båda två. Medans de plaskade i vattnet passade jag på att ha lite egen-tid på stan. Jag köpte bland annat två födelsedagspresenter...tre blev det nästan för jag köpte en sak till mig för pengar jag fick när jag fyllde år. Jag skulle egentligen ha pyjamas till Thyra för de hon har nu har hon växt ur men jag hittade inga fina, istället fick hon en söt vattenflaska (hon älskar att dricka vatten ur flaskor). Sen gick jag inom VeroModa och hittade ju givetvis en jättetuff tunika som passar både till vardags och till fest....jag är ju sååå ofta ute och festar nu för tiden :)
Inne på VeroModa träffade jag Sofia som jag lärde känna i föräldragruppen och vi smidde lite semesterplaner lite snabbt....ska träffas nästa helg och planera lite mer...kommer bli jätteskoj!

Nu ska M snart iväg och spela fotbollsmatch och jag och sessan ska träffa Cissi och titta på handboll. Det är ju derby idag mellan Kållandsö och Linne....heja Kållandsö!!


Så här trött blir man av att bada



Thyras vattenflaska

SOFT

Jag hämtade en nyvaken Thyra på förskolan tidigare idag. Hon hade som vanligt haft en jättebra dag. Jag är så nöjd med vår avdelning för fröknarna där är helt toppen allihop! Jag behöver inte oroa mig nåt för sessan medans jag är på jobbet vilket är jätteskönt! Jag och Thyra åkte sen direkt ner till stan och handlade lite mat, kan ju säga som så här att vi var ju inte ensamma i mataffären idag...
När vi kom hem åt vi lite mellanmål och sen glömde vi alla "måsten" och bara myste tillsammans i soffan, Thyra såg på Nicke Nyfiken och jag halvsov.

Nu i kväll har vi städat och plockat i ordning lite och ätit mysig fredagsmat tillsammans alla tre. M hade som vanligt kockat, den här gången blev det god hemmagjord pizza. Thyra är riktigt förtjust i pizza.
Nu sover sessan sött och jag och M softar i soffan, tror det blir en film snart men känner jag mig själv rätt så sover jag nog inom en halvtimme.




FREDAG

Det fredag, det är löning och jag ska hämta sessan nu....kan det bli bättre!

ETT BESÖK I GÖTEBORG

Jag måste ju bara berätta om mitt och Thyras lilla äventyr under sportlovet...


Vi hade bestämt träff med Camilla som jag pluggade ihop med och som bor i Lerum numera. Sist vi träffades tog jag och Thyra bilen ner men då var Thyra rätt liten och sov då hela vägen ner, nu är hon större och inte lika förtjust i att sitta still. Så den här gången fick det bli tåg. Jag var lite nervös först för hur det skulle gå, men gud så smidigt det var att åka tåg, dels behövde Thyra inte sitta fastspänd och helt still hela vägen utan kunde greja lite och jag slapp oroa mig för trafiken i storstan och det här med parkering.


Camilla och hennes sambo Linus ska ha barn i slutet av mars och så är de mitt uppe i ett husbygge så istället för att vi skulle klampa på hemma hos dem bestämde vi oss för att vi skulle träffas på Universeum och sen äta lite gott tillsammans.


På tåget

Ritar lite

Thyra tyckte det var jättekul att träffa Camilla! Inte nog med det så hade Camilla med sig sin svägerskas två barn - Hugo och Herman, och tillsammans med dem sprang Thyra omkring på Universeum och tittade på fiskar, grodor, hajar, apor, ormar och allt annat kul som fannas att titta på där. Hon brydde sig inte så mycket om vart jag var utan hon hängde på killarna trots att de är 1 och 3 år äldre. Det var så kul att se dem tillsammans och se hur roligt de hade det. Roligast var helt klart när de stod vid ett jättestort akvarium med fiskar i för där kunde man stå vid kanten och plaska med händerna i vattnet. Det pratar Thyra om varje dag nu, hur hon och "Hujjo" som hon kallar Hugo stod och plaskade så att de blev alldeles blööö (=blöta).

Här står de vid akvariet och plaskar i vattnet för fullt...


Den här grodan var också väldigt rolig.


Efter närmare två timmar på Universeum började barnen bli trötta och hungriga så vi gick till Mc Donalds och åt. Det var nästan lika roligt som Universeum eftersom barnen åt Happy Meal och då fick varsin leksak, killarna blev nog tyvärr lite besvikna för Thyra fick en dinosaurie i sin låda och killarna fick varsitt rosa spel...

Mc Donalds


Efter maten åkte Camilla och grabbarna hem och Thyra somnade gott i vagnen så då passade jag på att gå på stan och shoppa lite...okej...en hel del....jag kan ju inte rå för att min favvoaffär ZARA finns i GBG. Vid 17-tiden var det dags att sätta sig på tåget för att åka tillbaka hem igen.

Kartorna de fick i början var intressanta



Sessan ♥

T A C K Camilla och Hugo och Herman för att ni gjorde den här dagen till så lyckad...som sagt Thyra pratar om den varje dag!

I KAMERAN

Jag rensade precis vår kamera och hittade dessa fina vinterbilder...






Villabadet på vintern....








Ett äpple smakar gott mellan allt busande



Snöbollskrig är ett måste...

NU SÅ...

Nu så....nu känns det lite bättre...strykhögen är borta och med lite omkastning i jobbplaneringen så löser sig morgondagen fast jag inte kunde jobba något hemma nu ikväll. Känns skönt att kunna krypa ner i sängen utan att behöva grubbla allt för mycket över morgondagens jobb. Det är det här som är baksidan med läraryrket...allt grubblande över mål som ska uppnås, elever som inte har det så bra, alla förberedelser inför lektionerna...

Nu ska jag krypa ner och försöka få några sidor läst i min bok. Förra natten fick vi ha en orolig sessa mellan oss, hoppas att hon får sova skönt i sin säng hela natten, inte för att det inte är skönt att ha henna intill sig men man sover inte riktigt lika bra då...älskade lilla sessan♥.

GOD NATT

TRÖTT

Usch vad trött jag är just nu...fast jag har massor att göra både här hemma och jobbsaker. Det är tre veckor nu då det är hur mycket som helst att göra på jobbet och det sätter sina spår, helst av allt vill jag ju bara gosa med sessan här hemma men samtidigt finns det tusen måste-saker känns det som. Ja, ja det ordnar sig som det alltid gör.

Nu ikäll hade jag tänkt göra lite jobbgrejer eftersom sessan sover, men nu upptäcket jag att vi inte har words på datorn så då funkar det inte. Jag får ta tag i strykhögen istället...inte jätteroligt men när det är gjort är det skönt.

Idag lämnade jag sessan på förskolan och det gick som tidigare jättebra! Man blir så stolt när man ser sin lilla sessa traska iväg i overall och sätta igång och leka med de andra utan att knappt bry sig om att man åker. Imorgon är det min tur att hämta och det är ju det bästa på hela veckan!

Nähä....strykhög var det ju ja.....



Här är sessan på väg in på förskolan.

SNART SOVDAGS...

Nytränad, nyduschad, nybäddad säng....ska bli riktigt skönt att sova snart.!

Tror det blir tidigt i säng ikväll för att läsa min bok lite. Förr plöjde jag en bok ganska snabbt men nu tar det vääääldigt lång tid för mig att ta mig igenom den här boken, inte för att den är dålig utan för att jag ofta är för trött för att läsa.

Ikväll kändes det riktigt skönt att träna, jag hade mycket ork. När jag kom hem var det dags för sessan att bada så hon är ren och fin inför förskolan imorgon. Sen somnade hon sött i sin säng (även den nybäddad).

Imorgon är det dags för en ny vecka fylld med jobb, klädparty, hämtning och lämning på förskolan, förhoppningsvis en fikadate med Cissi, träning och kalas...bäst att lägga mig så jag orkar med allt!

SOV GOTT!

SÖNDAG

Idag är det en ganska så lugn söndag. Vi har varit och handlat lite och när vi var på väg ner till stan ringde mamma och frågade om vi ville komma dit och äta middag med dem...klart vi ville! Så efter ett besök på Willys åkte vi till ett dukat bord - LYX! Thyra tycker så mycket om att vara hemma hos "mommo och mojja" som hon kallar dem. idag blev det inte så lång stund där för Thyra var trött och jag var tvungen att åka hem och jobba lite. Det är mycket på gång på jobbet nu, alla i 7an ska ha utvecklingssamtal v. 10-11 och jag har hand om 12 sjuor, så det blir mycket jobb nu ett tag framöver.

Medans Thyra har sovit sin middagslur har jag jobbat med att planera upp kommande arbetsområde för mina 7:or i svenska. Jag tycker inte om att behöva ta till helgen att jobba på, men nu känns det skönt att ha det gjort. Nu blir det mys resten av eftermiddagen och ikväll tänkte jag hinna med och träna lite. Jag försöker köra några pass på Friskis och Svettis per vecka, men det blir inte alls lika många nu som innan vi hade Thyra, det är svårt att få tiden att räcka till när det jobbas för fullt och M tränar fotboll tre gånger i veckan.

FÖDELSEDAGSFIRANDE

Nu i eftermiddag och kväll har vi haft besök av stora delar av släkten. Jag fick många fina och bra presenter och flera fina buketter med blommor. Det är roligt med kalas men tiden går så väldigt fort, känns som jag inte hann prata med alla som var här. Men jag är jätteglad för att så många ville komma och fira min dag!

Den här fina vasen och blommorna fick jag.


Nu sitter jag och M i soffan och bara slappar. Tyvärr missade vi melodifestivalen, men det gör inte så mycket för jag  tycker det blir lite tjatigt med så många deltävligar. Thyra sover gott efter att ha busat med kusninen Ebba och sysslingen Elsa hela kvällen. Har vi tur blir det kanske lite sovmorgon imorgon och det är ju aldrig fel.


Fin skål från Marimekko.


Fina blommor från mamma & pappa.


 

TACK FÖR ALLA PRESENTER OCH FÖR ATT NI KOM OCH GJORDE MIN FÖDELSEDAG TILL EN JÄTTEFIN DAG!


28 ÅR

Idag fyller jag 28 år och imorse blev jag fint uppvaktad av M och Thyra. Tillsammans hade de varit ute och handlat presenter till mig. Jag fick ett presentkort så att jag kan köpa fina tallrikar, godis och jättefina rosor! I eftermiddag blir det kalas för hela släkten.

Nu är det en liten som rycker i mig och som tycker att jag ska gå och leka med henne, bäst att göra så...



 Så här fina rosor fick jag av mina älsklingar!

GODNATT

Nu ska jag snart gå och lägga mig, dels för att jag är trött efter en ganska så tuff arbetsvecka, men sen vill jag även vara pigg imorgon för imorgon är det ingen vanlig dag...utan min FÖDELSEDAG!

Ikväll har vi ordnat och grejat inför kalaset imorgon. Jag har städat hela huset och M har gjort en massa goda pajer. M är en riktig hejare i köket, här hemma är det han som står för den mesta matlagningen och jag för ordningen och redan. Jag måste säga att jag trivs rätt bra med den fördelningen eftersom M är mycket mer intresserad av mat än vad jag är (hmmm hungrigare kanske är bättre att skriva...).

Sessan sover gott sen några timmar tillbaka, man blir trött efter en hel vecka på förskolan.

GODNATT O SOV GOTT


Sessan sover gott

ÄNTLIGEN

Äntligen är jag igång! Inte trodde jag att det skulle vara sååå här avancerat att göra sig en fin blogg. Jag trodde att det bara var att sätta igång och skriva i stort sett, inte en massa kodande och grejer. Jag måste tacka min kära sambo M♥ för att han har hjälpt mig så mycket med min blogg, trots att jag har blivit sur för att det inte har blivit som jag velat med en gång så har han hjälpt mig - TACK!

Det är en del kvar att pilla med så som en fin header men det kommer så fort jag fått lite kläm på hur man gör. Det känns jätteskoj att vara igång iallafall!



RSS 2.0