MERA HÖST

Vädret blev ju riktigt bra nu i eftermiddag så vi tog en sväng till Villaparken så Thyra fick springa lite i löven. Idag var det inte lika skönt som igår utan det var ganska kallt men träden och löven var ändå lika fina. Vi tog även en sväng ner till vattnet och spanade lite där.



H Ö S T


BADA BASSÄNG

Förmiddagen idag har spenderats i badhuset och det märktes att det var lov för det var många barn där trots att vi var där tidigt. Thyra är som en fisk i vattnet så hon älskar att "bada bassäng" som hon säger. Efter en timmes bad var hon nöjd och ville gå upp, så då hann vi med lite ärenden på stan också. Thyra somnade i bilen så hon fick sova innan maten idag. Så nu passar jag och M på att slappa lite i soffan, skönt för man blir trött av att bada.



Massa lek och bus i badhuset.


GOD MORGON

Svårt att tro med tanke på vad klockan är men idag fick hela familjen sovmorgon. Att få sova ostört till 07 är sovmorgon för en småbarnsfamilj. Nu ligger jag och Thyra i soffan och myser medan M sover vidare i sängen. Snart är det dags för frukost och sen ska vi åka till badhuset - ett av Thyras favoritställen.

Helgen är inte på långa vägar lika fullspeckad som förra helgen och det är skönt. Ikväll kommer en studiekompis från Växjö till M och på lördag ska jag och Thyra på kalas, det är det enda som är inplanerat.
Dags för frukost, men först lite bilder som är tagna för ganska exakt ett år sen...



Ville "läpa" till redan för ett år sen :)



Vår lilla tjej älskar att bada!



S Ö T N O S


FARMOR MAJSAN

Idag har jag och Thyra varit och besökt farmor Majsan, hon blir alltid lika glad när vi kommer på besök. Vi tog bussen ner till henne i morse och bara det var något extra för Thyra. Hon var så duktig och satt på sin plats och tittade ut och sen fick hon trycka på knappen när vi skulle av. Så lite som behövs för att de små ska vara glada och tycka att det är spännande.

Hos Majsan blev vi så bortskämda och fick både fika och mat. Majsan har en träningscykel som är väldigt rolig att leka med så där var Thyra mest hela tiden. Majsan fick en fin teckning av Thyra, och Thyra berättade stolt att det
var en råtta på teckningen (kanske inte så lätt att se...). Mätta och glada tog vi en härlig promenad hem.



Först åka buss och sen lek hos Majsan.


HÖST

Åh vad fint det är ute nu! På vår promenad till bussen i morse och nu på vägen hem gick vi förbi massor av underbart vackra höstträd. Solen skiner och löven skfitar i alla möjliga fina färger, en dag som denna är hösten bra fin!

Thyra sov i vagnen nu när vi gick hem och då passade jag på att gå genom Villa Giacominaparken, där gick vi massor när Thyra var liten. Jag blev nästan lite rörd när jag gick där och såg alla fina träd och löv och tänkte tillbaka på tiden då sessan var en liten bebis och vi var lediga så här tillsammans varje dag. En underbar tid var det som nu är utbytt mot en lika underbar tid men på ett annat sätt. Jag njuter verkligen det här höstlovet varje sekund!



Underbar höstdag!


HJÄLP!!

Shit, jag höll precis på att slänga ALLA våra sparade bilder det senaste året!! Tur att jag upptäckte det innan det var för sent, hade aldrig förlåtit mig själv!! Nu ska jag väcka sessan (som sover sent idag) och göra oss klara för att åka på gympa. Thyra har pratat sen i morse om att åka ppå gympa :)


LEKKVÄLL MED GODA VÄNNER

I lördags var vi bjudna till våra vänner Sofia, Marcus och Hedda som vi tycker så mycket om. Tjejerna har så skoj tillsammans och i lördags röjde de verkligen järnet! Det var leksaker över allt! Sofia hade kockat ihop en god kycklingrätt (måste få receptet!) och Marcus stod för efterrätten som var en smarrig cheesecake. Vi blev så bortskämda när vi var där; tjejerna lekte tillsammans, vi kom till dukat bord och blev serverade god mat och dryck och sen en massa godsaker efteråt. Tusen tack kära ni! Nästa gång är det vår tur att bjuda er!



F R I E N D S ♥


IKEA

Igår gav vi tjejer (mormor, Thyra och jag) oss ut på ett litet äventyr. Vi styrde bilen mot Örebro och Mariebergsköpcenter. Målet med resan var framför allt ett besök på IKEA. Efter den obligatoriska köttbullelunchen och de obligatoriska servetterna och ljusen var vi nöjda och tog ett snabbt varv inne på köpcentrat. Allas energi var slut så det blev inte många affärer men jag hann ändå med att köpa en rejäl vinterjacka (som jag letat LÄNGE efter!). En mysig dag tillsammans för tre generationer tjejer ♥.



Barnavdelningen på IKEA är skoj!



Köttbullar är ett måste när man är på IKEA.


HEJ!

Vill bara tala om att vi lever och har det bra :). Det har varit tomt här några dagar men det beror på en Ullaredsresa som startade TIDIGT och som tog på krafterna. I morgon bär det iväg till IKEA och jag känner mig inte helt hundra så jag ska gå och lägga mig nu för att vakna pigg och utvilad i morgon. Ska försöska uppdatera lite bättre imorgon.

GOD NATT ♥


H E L G

Nu så, nu är helgen här! Det har varit en lugn dag på jobbet idag och som alltid var det tidig hämtning av Thyra idag. Det var bara fem barn på Thyras avdelning idag så jag hann prata lite med en av fröknarna när jag hämtade Thyra. Skönt att få prata lite med dem för det känns dumt att bara säga Hej och Hej då när man hämtar och lämnar.

Nu sitter jag och sessan i soffan och myser. Thyra tittar på Alfons Åberg och jag laddar batterierna för festen ikväll. Ska bli jätteskoj att träffa alla utanför jobbet för en gång skull, och hon vi ska hem till har ett nybyggt hus så jag ska se om det kan ge oss lite inspiration till vårt :)

Njut helgen!

EFTERLÄNGTAD TID VÄNTAR

Just nu känns det väldigt BRA i kroppen, anledningen är bland annat att det är fredag i morgon. Sen kryddar vi det med fest med jobbet i morgon, lekdate med vänner X 2 på lördag, Ullared på söndag och ledighet i EN vecka....ni förstår kanske att jag mår ganska så bra nu :) Kan nog behöva en vecka ledigt efter den här helgen! Fest i morgon alltså, minns knappt när jag var på fest senast. Ska bli kul att få klä upp sig lite och träffa jobbarkompisarna utanför jobbet.

Jag var hos frissan idag, ÄNTLIGEN var min favvofrissa tillbaka. Har fått för mig att jag ska spara ut håret lite. Vet inte varför egentligen för jag trivs väldigt bra i den korta frisyren, men jag har bestämt mig för att spara fram till jul ialla fall sen får vi se. Sååå skönt att få fyllt i utväxten, nu vågar man visa sig bland folk igen :)

Nu säger jag GODNATT, imorgon när vi vaknar är det F R E D A G!


MATLÅDA SOM PAPPA

Efter maten idag gjorde M i ordning matlåda att ta med till jobbet i morgon, och den lilla härmapan som Thyra är just nu skulle hon också göra matlåda att ta med till förskolan :) Sen har hon snappat upp att man måste stoppa lådan i väskan så det gjorde hon också. Hon är för go vår lilla sessa!

Två kvällar i rad har Thyra haft svårt att somna, hon har varit orolig och kommit upp flera gånger. Det har slutat med att hon fått sova i min säng och det ville hon göra även ikväll men där blev det stopp. En gång är en gång men sen blir det en vana och oavsett hur mysigt det är att sova tillsammans sover alla bäst om var och en sover i sin säng. Just nu sussar sessan gott och förhoppningsvis gör hon det hela natten.




Göra matlåda som pappa och sen packa ner den i handväska :)


WE LOVE DENIM

Jag är så svag för denim i alla former, så jag kunde självklart inte låta bli att köpa den här söta klänningen när jag såg den i affären. Det blir ett bra plagg att ha på förskolan, vit tröja under eller kofta till och ett par tights eller strumpbyxor nertill. Thyra invigde den idag men jag hann tyvärr inte få någon bild i morse (var liiiiite stressigt i morse).



We love denim ♥


THYRA HAR FÅTT POST!

Vilken trevlig överraskning som kom med posten idag adresserad till Thyra! Söta Camilla hade tänkt på Thyra och skickat ett paket! Thyra hann knappt innanför dörren förrän hon skulle öppna "kepet" :) I paketet låg ett BAMSEPUSSEL, gissa om sessan blev GLAD!!



T A C K söta Camilla som är så gullig som tänker på Thyra! Vi saknar dig och din familj, hoppas vi ses snart! ♥


SOFFMYS

Just nu utan siktet är inställt på nästa vecka då det är höstlov och batterierna ska laddas. Den här veckan är en transportsträcka till nästa vecka men lite händer det ändå; barngympa, jag ska till frissan (skönt!!), fest med jobbet, en helg som är fullspeckad (och lite till...). Men just NU händer det inte mycket, sessan sover (i min säng, hade svårt att somna ikväll), M är iväg med fotbollen och jag toknjuter av lugnet och lite tid i soffan (äntligen).







GOOOOD MOOORGOON

God morgon alla morgonpigga! Här är vi uppe och klädda och klara för en ny dag. Thyra väckte mig vid 06.50, tycker jag var helt ok. Eftersom M var på fest igår fick han sova vidare i sängen och jag och Thyra lade oss i soffan och slappade där en timme. Nu har vi ätit frukost och ska snart ta på oss overall (det är KALLT idag!) och bege oss till lekplatsen, där väntar Hedda och Fia på oss :)

Ha en bra dag allesammans ♥

 


Thyra bjuder Namn och Pippi på mat

 


GODNATT

Nu säger jag Godnatt (Thyra gjorde det för längesen). Ska lägga mig och läsa lite i den här boken. I morgon väntar en fullspeckad dag...lek, middag hos mormor och moja, en sväng till Skövde och sen träning på kvällen.


SOV GOTT ♥

HÖSTLÖV

Höstlöven har börjat falla från träden nu, mysigt men det innebär även trädgårdsarbete. Så här års får vi känna på att vår tomt är omringad av träd...alla löven hamnar på vår tomt (känns det som iaf). Så idag passade jag och Thyra på att förena nytta med nöje. Vi var ute och njöt av höstsolen och krattade upp alla löven, så nu är det fint i trädgården. Thyra var kanske inte till så mycket hjälp utan snarare stjälp, roligast var nämligen att hoppa och sprina i alla lövhögar jag krattat ihop. När man såg henne kunde man inte annat än skratta :)



Lövhögar är ROLIGA

 


LUNCHDATE

Idag har vi haft mysig date här hemma med Cissi och Rickard. Den här gången blev det inte någon traditionell fika tillsammans utan idag slog vi till på en lunch tillsammans. Trevligt och mysigt att äta mat tillsammans, det får vi göra fler gånger. Efter lunchen tog vi en promenad bort till tomten där vårt drömhus förhoppningsvis kommer stå en dag :) Thyra hade lekt och busat så mycket så vi hann inte långt innan hon sov, sen fick hon sova sin middagsnap ute i höstluften.



Bästa vänner över på lunch


ÄLSKADE MORMOR MÄRTA

I veckan skulle min älskade mormor fyllt år om hon hade levt, tyvärr gör hon inte det så istället för kalas åkte jag och Thyra till kyrkogården och tände ett ljus. Regnet vräkte ner men det hindrade inte oss. Thyra var för söt för strax innan vi gick ifrån graven sa hon "Grattis" och så sjöng vi "Ja må hon leva" (Thyras favoritsång), hoppas mormor Märta hörde oss :)


Grattis älskade momor Märta ♥


TJEJKVÄLL

Ikväll har jag och Thyra tjejkväll, M är på årsfest med sitt fotbollslag. Thyra lade sig för en halvtimme sen, men innan det har vi haft en riktig myskväll. Vi har ätit smarrig mat, badat, busat och ätit lite godis :) Själv har jag nyss landat i soffan och tänker stanna här resten av kvällen.



VUXEN-TID

Ikväll ska jag och min darling ha egen-vuxen-tid...vi ska nämligen gå på bio. Lilldarlingen ska få sova hos moja inatt, så alla tre (fyra med moja) kommer vara helnöjda efter den här kvällen :)

Alldeles strax ska vi åka till moja och äta mat och träffa morbor Mikael och moster Mia. Perfekt start på helgen! ♥

 


EN BILD SÄGER MER ÄN...

Jag behöver knappast inte skriva något utan det räcker att visa de här bilderna för att förstå att det är high life här hemma från tidig morgon till kväll....


Här är klockan 06.10 och glasögonen är på och hårtorken framme!


FULL FART MEST HELA TIDEN

Vi har en tjej här hemma som påminner väldigt mycket om sin far när det gäller vissa saker. Det ska nämligen ske så många saker som möjligt på kortast möjliga tid (krydda med lite yviga rörelser så är det en kopia av M). Igår hann hon på några få minuter riva ut hela sitt rum och sen duka upp sitt lilla bord med en massa mat. Både jag och mormor fick smaka på både soppa, kaffe, bullar och knäckebröd. Thyra kommer bli en bra värdinna i framtiden :)




Liten söt värdinna


MYS

Nu har vårt fredagsmys startat! Tidig hämtning på förskolan och direkt hem och kura under en filt medan regnet vräker ner ute. En fika har vi hunnit med också  :)




Fikamys får man ha på en fredag ;)


KRIS!!

HJÄLP det är KRIS här hemma just nu! Min vän som varit mig trogen i närmare 10 år (!!) har svikit mig idag när jag behöver den som mest! Vad svamlar jag om... jo min kära plattång så klart! Den är kaputt, over, slut, trasig! Och här står jag med nytvättat hår... nåja nästan iaf, kunde varit så. Jag är på väg in i duschen och håret är i stort behov av en tvätt och det går inte om jag inte kan platta det sen. Vad ska jag göra?! Strunta i att tvätta det och skämmas hela dagen i morgon eller tvätta det och inte platta det och skämmas hela dagen i morgon? Pest eller kolera? Shit, hjälp mig någon!! Eller läääp som Thyra hade sagt :)


LITEN BÖRJAR BLI STOR

Så här hittade vi vår lilla prinsessa häromdagen. En precis likadan bild togs när hon var ungefär 11 månader. Herre gud vad tiden går fort när man tittar på de här två bilderna! Vår lilla prinsessa är inte så liten längre utan börjar bli en stor flicka ♥ 



Vår lilla tjej börjar bli stor! Samma bild men med drygt 1 års mellanrum.


LEKA MED DOCKAN

Just nu är Thyra väldigt intresserad av att leka dockor, både hemma och på förskolan. Hon tar hand om dem, går promenader, byter kläder och blöja och matar..precis som en riktig mamma :) Hemma har Thyra en docka som hon fick av sina kusiner i julklapp. Den dockan har ett mycket speciellt namn, den heter nämligen Namn enligt Thyra. På frågan om det är en flicka eller pojke svarar hon Bebis och att den varit i hennes mage. Roligt vilken fantasi små barn har. Idag lektes det massor med Namn efter förskolan...

 


Thyra tar väl hand om sin docka...tvättar rent och sen byter blöja :)

 


LEK OCH SÅNG

Det blev en lång arbetsdag igår så snälla mormor hämtade Thyra på förskolan. Efter en massa lek och bus hos mormor och moja (=morfar) fortsatte leken här hemma. Det var sång, dans, Pippi och Bolibompa som gällde. Här kommer lite bilder från vår måndagskväll...



Sångfåglar



Pippi för hela slanten.



Avslutar med lite Bolibompa


LITE UPPDATERING AV HELGEN SOM GÅTT

Jaha, så har ännu en helg passerat (och snart kommer en ny!). Den här helgen bjöd på lite av varje; som vanligt startade den med fredagsmys med familjen, lördagen spenderades med "tjejerna" i tjejmiddagsgänget, kvällen vigdes åt Svenska Landslaget och söndagen innebar söndagsmiddag i Järpås för att sammanfatta lite kort.

Innan vi kom iväg till Järpås i söndags härjade Thyra runt här hemma och snabb som hon är hinner hon med ganska mycket på kort tid. Det märks att hon tar efter ALLT vi gör för vi hittade henne sittandes i vår säng och klippa naglarna på apan och sen satt hon i köket och plattade håret...sötnos!



Det ska börjas i tid...2 år och redan fast i plattångsträsket ;)

I Järpås bjöds det på söndagsmiddag och hela familjen var samlad. Roligt att träffa alla, det känns som att det var längesen nu. Alla har fullt upp på var sitt håll så då passar det perfekt med en storsamling så här. Efter maten var vi alla mätta så då passade det bra med ett varv i tipspromenadspåret. Thyra sov gott i sin vagn hela varvet. 8 rätt lyckades jag få ihop, bäst av oss hade 9. Någon bingo fick jag inte heller, men som tur var fanns det snälla själar som delade med sig av sin vinst :)



Tipspromenad i Järpåsskogen

 


THYRA LEKER

I förmiddags var Thyra på riktigt lekhumör, hon rev ut allt i sitt rum. När hon sen tröttnade på sitt rum fortsatte hon i köket. Här får elvispen och laddaren till plattången agera hundar, brist på fantasi har hon inte!



Lek pågår...


VINTERKLÄDER

Igår lovade jag ju att visa vad som var i paketen jag och Thyra hämtade ut men jag hann inte med det, så det får bli nu istället. Bättre sent än aldrig sägs det ju :)



Vinteroverall och vinterkängor att ha när man ska leka i snön...




...och lite finare jacka och stövlar att ha när man ska åka till stan eller på kalas.



Nu är vi redo för att ta emot vintern. Det är till och med lite så att jag längtar efter att ta på vinterkläderna så vintern får gärna komma tidigt i år ;) Det enda som fattas är en riktigt varm vinterjacka till mig. Det är alltid svårt att veta vad man ska köpa för overall. Nu i år kommer Thyra säkert leka mer i snön än vad hon gjorde förra året, men jag tror att den vi har köpt kommer hålla måttet. Vinterkängorna är liknande de som vi hade förra året och de var varma och sköna. Både vinterkängorna och stövlarna var två fynd och då är det extra roligt att shoppa!


TJEJMIDDAG

Det har varit tjejmiddag här hemma idag och därmed fullt ös. Det var längesen vi träffades och det märktes för det var MASSOR av prat :) Thyra och Elsa lekte tillsammans och för det mesta gick det bra, ibland kom de ihop sig för de ville leka med samma sak men jag antar att det är så i den här åldern.



Sysslingar som har skoj tillsammans.



Thyra fick en försenade födelsedagspresent och den gick hem kan jag säga! I paketet låg Pippis häst Lilla Gubben och en Pippi-väska. Ni skulle sett Thyras ögon när hon öppnade och fick syn på sakerna, ögonen var sora som bollar och det enda hon kunde säga var KOLLA! Sen dess har hon inte släppt taget på varken väskan eller hästen :)




Öppna paket är spännande och lyckan är total när Lilla Gubben och en Pippiväska fanns i!


SKÖNA FREDAG

Den där härliga känslan som bara kan infinna sig på fredageftermiddag kom över mig i bilen på väg hem från stan förut. Känslan att ha hela helgen framför sig och tid med familjen står på schemat är underbar!

Jag hämtade Thyra tidigt idag och vi stack iväg till affären för att handla lite och hämta ut några paket. Sen bar det iväg på fika med favvotjejerna Hedda och Sofia. En spontanfika som var supermysig! Tjejerna lekte och kramades och vi mammor uppdaterade oss om det senaste :) Härliga avslutning på en arbetsvecka!

Vad som var i paketen ska jag försöka hinna med att visa senare. Nu är det allmänt plock i huset som gäller. Det är tjejmiddag här imorgon så det finns lite att göra ;)


FÖRELÄSNING

Idag var jag på föreläsning med mina elever. Det var Jonas Helgesson som var i aulan och pratade om bland annat motivation. BRA föreläsning med mycket SKRATT! Han pratade om hur det är att växa upp med en cp-skada och som han pratade! Efter första meningen hade han fångat 400 gymnasieelever. En kille sa "Han är ju grym!", det säger en del om hur bra föreläsningen var. Har du möjlighet tycker jag du ska ta dig till Sockerbruket kl 18.00 ikväll och lyssna på hans föreläsning (som mer är som en stand-up show).

NU ÄR VI REDO FÖR HÖST

Äntligen har vi fått tag i ett par höstskor i Thyras storlek så nu är vi redo att möta hösten. I morgon ställs tennisskorna i garderoben för att ge plats för ett par rejälare och varmare skor. Vi har haft lite dåligt samvete för att vi skickat Thyra till förskolan i tennisskor trots att det varit nollgradigt ute, men nu är det slut på det :) Vi hade ett par liknande skor förra hösten och de var vi jättenöjda med så det känns som ett bra köp.

Förra året hade vi inga fodrade gummistövlar men jag tror att det kan vara ett bra köp den här hösten i och med att det är förskola och en massa utelek i alla väder som gäller nu. Ska bara hitta ett par i rätt prisklass. Trots att de bara är småttingar så kräver de många olika skor - höstskor, gummistövlar, vinterkängor...


Rejäla skor att ha i höst.


FÖRÄLDRAMÖTE

Vi är nyss hemkomna från vårt första föräldramöte som föräldrar och det är inte utan att man känner sig stolt över vår lilla prinsessa som är helt underbar! Vi fick information om hur en dag på förskolan ser ut och vad de gör och vilka tankar som ligger bakom alla aktiviteter. Vi är både supernöjda med förskolan som Thyra är på, både med personal och arbetssätt. Vi fick se en massa bilder från aktiviteterna de gör och man ser verkligen hur kul barnen har. Helt otroligt vad de lär sig mycket fast de bara är två år gamla. Hemma pratar hon ofta om saker som vi nu förstår att de pratat om på förskolan och hon sjunger massor av sånger som vi inte har sjungt här hemma med henne. På mötet fick vi höra flera inspelningar på sånger de sjunger och det var helt underbart att få höra de små liven sjunga för full hals :) Jag önskar jag kunde vara en liten fluga på väggen och se hur Thyra är och vad hon gör på förskolan.

Det är så skönt att veta att Thyra har det toppenbra på dagarna då vi jobbar. Klart att man har dåligt samvete för att man lämnar bort sitt barn, men när man tänker på hur bra hon har det känns det lättare. Varje måndag när M lämnar henne blir hon glad över att få träffa fröknarna och alla kompisar.


AJ, AJ, AJ...

...vilken träningsvärk jag har i mina armar/axlar/skuldror idag! Igår var jag på ett kombinerat skivstång och konditionspass och det känns idag kan jag säga. Bättre blev det ju inte av att vi hade friskvård med jobbet idag (hade studiedag) och då gymmade vi i en timme. Vågar inte tänka på hur det ska kännas i morgon.

På vägen hem från jobbet cyklade jag inom en butik i stan som ev kunde ordna fram ett par höstskor till Thyra. För en gång skull hade jag TUR och de kunde ordna fram ett par skor i Thyras storlek. Så skönt att det är ordnat!

Jag köpte årets första julklapp idag! Har nog aldrig köpt en julklapp så tidigt förut. Hoppas jag bara kommer ihåg den när det väl är dags att ta fram dem :)


MYSIG HELG

Den här helgen kan sammanfattas med ett ord - FAMILJEMYS. Det är första gången på länge jag inte känner något sug alls att gå till jobbet i morgon. Anledningen är att vi har haft en så skön helg. Vi har tillåtit oss själva att bara vara och haft tid till att verkligen umgås och göra saker tillsammans istället för att bara stressa runt. Helgen har inte bara rusat förbi utan jag känner att jag har haft tid att njuta och ta det lite lugnt, inte en massa måsten och tider att passa hit och dit. Vi har grejat här hemma, tittat på hus och träffat vänner.

Igår var vi hemma hos Thomas, Emma och Alice och hade det trevligt. Vi blev bjudna på god tacos och smaskig äppelpaj. Både Alice och Thyra somnade gott fram på kvällen så vi vuxna kunde luta oss tillbaka med var sitt glas i handen och bara prata och umgås. Idag träffade vi äntligen det nyaste tillskottet i kompisgänget - lilla Minna. Hon är 4 veckor gammal och hur söt som helst, Johan och Camilla måste vara stolta föräldrar. Jag blir alldeles varm inombords när jag träffar små bebisar och direkt flyttas jag tillbaka ca 2 år, till tiden då vi precis hade blivit berikade med vår underbara skatt! Åh, bebistiden är så mysig! Varje ålder har verkligen sin charm för Thyra är hur gosig som helst just nu, skojar, pratar och busar för fullt :)

Det här var vår mysiga helg i korta drag, nu får vi ställa in siktet på nästa vecka som bjuder på första föräldramötet som föräldrar (gissa om man känner sig stolt!), barngympa, byggmöte, tjejmiddag och säkert mycket, mycket mer.

Nu blir det slapp i soffan till den otroligt "bra" serien som går på 4:an där alla är dubbade och rösterna låter hur inlästa som helst...ja, ja skönt att somna till i alla fall :)




Här är vår sessa 3 veckor gammal ♥


VAD GÖR VI NU?

Vi kom aldrig iväg på den andra visningen, istället blev vi hemma och bara myser. Skönt att för en gång skull att bara vara. Vi har tänt en massa ljus och leker och myser till regnet som öser ner utanför rutan. Just nu är det dans till Mora Träsk som gäller :) Om en stund ska vi göra oss i ordning för att gå hem till Thomas, Emma och Alice.



Dansar till Mora Träsk (gympaskorna är på!)




Gör rörelserna till "Fader Abraham"


IVÄG EN SVÄNG

Jag har varit iväg en sväng för att fixa några ärenden (höstskor till Thyra, gummistövlar, presenter, apoteket...) och så kommer man hem till det här. Så vackert att se det bästa man har sova så sött!



Riktig familjelycka att se sina älsklingar sova sött ♥


På förmiddagen idag var vi och tittade på ett hus i området bredvid där vi har vår tomt. Huset i sig var inget för oss men husföretaget hade mycket bra standard till bra pris. Det visade sig att de hade en visning till i stan idag så när mina godingar har vaknat till liv ska vi åka dit och titta. Det huset ska tydligen vara mer i stil med det som vi är ute efter.



 
Här är vi på väg ut för att titta på ett hus.

 


BOKBESTÄLLNING

Nu har jag äntligen satt mig ner och beställt lite nya böcker. Jag har varit utan bok ett tag nu och det är inte bra, men nu så kommer det hem ett paket om några dagar. Den här gången blev det bara engelska pocket. Jag känner att min engelska blir mycket bättre och säkrare när jag läser böcker på engelska så det är lika bra att göra det ett tag nu. Även om jag tycker väldigt mycket om att läsa böcker på svenska. När det gäller engelska böcker är jag lite feg i mina val av böcker, jag kör lite på säkra kort så jag vet att jag kommer klara av att läsa den och förstå vad jag läser. Men bättre med en enklare bok som ger mig något än en bok som jag inte förstår. Det blir mycket chic-lit men det är lättläst och lättroat :)


This Charming Man
Snart kommer den här boken hem till mig...



MESSAGE IN A BOTTLE
...precis som den här.

 


ÄNTLIGEN x 2

Som jag har letat efter ett par snygga stövlar, i flera år har jag egentligen letar. Förra året köpte jag ett par som jag var nöjd med men de är lite av den klumpigare modellen som passar bra när det är lite snö ute. Så jakten efter ett par snygga, sköna och inte för varma stövlar att ha på jobbet har fortsatt....tills här om dagen. Jag har spanat ett tag på ett par stövlar som har känts ok så när jag skulle gå och köpa dem var jag (som alltid) för sent ute, min storlek var slut. Jag gick lite längre in i affären och DÄR stod dem, stövlarna som jag letat SÅ länge efter. Nu är de mina! Man skulle kunna beskriva det som kärlek vid första ögonkastet. Gissa om jag var lycklig när jag gick där ifrån :)



Mina efterlängtade stövlar, äntligen är de där de hör hemma ;)


En annan sak att vara lycklig över är att jag äntligen fått hem mitt efterlängtade fat. Jag önskade mig det när jag fyllde år och då fick jag presentkort för att köpa det. Men jag fick inte tummen ur förrän i våras att köpa det och då hade de så klart inte något hemma så de fick beställa det. För några veckor sedan finns det nu hemma hos oss :)



Det här fina fatet dukar vi numera med här hemma.






YEEEES!

Yeeeeeees!!! Underbara FREDAG är här igen! Solen skiner och arbetsdagen (hela veckan faktiskt) har gått strålande. Livet leker! Jag ser fram emot en lugn och skön helg med gärna två sovmornar, känns som att jag behöver plusa på sömnkontot lite. Det har varit tomt här några dagar men så får det bli ibland när man tvingas prioritera.

I eftermiddag ska vi på möte med en husbyggarfirma. Spännande att se vad de har att säga om vår planlösning. Thyra är förkyld (och M med) så vi fick ställa in lekdaten med bästa kompisen Hedda idag, trist men jag hoppas vi kan ses snart. Så efter mötet blir det hem och bara softa och njuta helgen!


RSS 2.0