LÖPARRUNDA

Håll i er nu alla ni som känner mig för idag har jag nämligen gjort något jag inte har gjort på 10 år(!!) - jag har varit ute och SPRUNGIT! Det var varmt, svettigt, jobbigt, härligt och hemskt. Jag dog säkert femton gånger men runt tog jag mig! Nu hoppas jag att det här ska bli en vana....hrrrmm den som lever får se  ;)

I morgon ska jag och Thyra träffa Sofia och Hedda, det ser vi fram emot! Nu är det dags att sova - GOD NATT!

HEMMA

Vår dag startade redan vid 07 idag men med tv i sovrummet låg vi och drog oss till 08. Idag hade vi inga planer för förmiddagen så vi kunde ta det lugnt, skönt att inte alltid behöva stressa iväg. Vi körde en soft förmiddag med lek, bus och bad. Jag tyckte vi behövde en dag med normala mat och sovtider....bara det att medan jag lagade maten tittade Thyra på Bamse på TV:n och när jag gick för att hämta henne sov hon så gott i soffan. Så det blev inte rikigt som jag tänkt mig men det blev bra ändå!



Eftermiddagen spenderade vi nere vid Skogshyddan tillsammans med mormor och morfar. Det är var riktigt varmt i vattnet och mycket folk som badade. Vi fikade och tog lotter - Thyra vann och hon valde en jättesöt hink som var hjärtformad. Nu ikväll har vi grillat hamburgare och lekt massor i trädgården. En riktigt skön dag i ett lugnt tempo!



Lek och bus i trädgården




FINT I TRÄDGÅRDEN

Nu blommor det en massa blommor här hemma, så nu har vi det så här fint i trädgården. Jag skulle tagit lite fler bilder men kameran dog, batteriet tog slut.






BAD PÅ FRAMNÄS

Idag var vi på Framnäsbadet tillsammans med faster Malin och kusinerna Ebba, Oscar och Thea.Thyra gillade verkligen att bada i barnpoolen, hon var i flera gånger. Roligast var nog att bada tillsammans med Thea och Ebba. Vid badet träffade vi Sofia och Hedda så tjejerna plaskade runt i poolen tilsammans...sötnosarna! Vid halv två drog vi oss hemåt och Thyra somnade med en gång i bilen och sov sen till fyra (då fick jag väcka henne), det tar på krafterna att leka och bada i solen. I morgon får det bli en soft dag hemma tror jag, vi behöver båda ta det lite lugnt och greja/leka här hemma.



Thyra njuter av att vara på Framnäs



GBG & KALAS

Min och M´s dag i GBG igår var helt toppen, visserligen väldigt varm men det får man ta. VI började på IKEA och gjorde som alltid en hel del fynd. Vi tittade efter en riktig säng åt Thyra men fick inte med oss någon hem, får leta vidare. Tänk att lilltjejen är så stor att hon snart ska sova i rikigt säng! Sen bar det av mot Husknuten för att få lite inspiration till vårt drömhus. Där var det VARMT, luften stod helt still mellan husen. Som tur var gick det mycket snabbare än vad vi hade räknat med att gå igenom husen, vilket gjorde att vi fick mer tid över till shopping! Jag gjorde en hel del fynd på min favvoaffär Zara, och sen köpte vi sötaste sovsetet till Thyra. Det är så varmt i hennes sovrum så minsta möjliga på kroppen är det som gäller. Ska fota en dag så ni får se vad söt hon är i linne och trosor.



Sötnosen i fin blomsterkrans som faster Malin gjort



På kvällen var det kalas för Ebba som fyllde 11 år. Ebba bjöd på korv och bröd som smakade väldigt gott i solen på terassen, till efterrätt hade hon och Maria bakat god cheesecaken. Det var full rulle som alltid när kusinerna träffas :) Den stora studsmattan var en favorit. Kalaset avslutades med en tvåkamp. Ha, ha, ha det måste ha varit en syn att se hela släkten Ekelund springa stafett i 25gradigvärme i trädgården, men KUL hade vi! Tack Ebba för ett härligt kalas!



Hopp, hopp, hopp...


 


Femkamp




 


VÄRLDENS BÄSTA EBBA

I morgon fyller världens bästa EBBA år! Vi skickar iväg ett litet grattis redan nu eftersom vi är borta hela dagen. Givetvis kommer vi till kalaset i morgon! Ebba är Thyras kusin och hon är så himlans go den tjejen! Alltid lika glad och snäll. Thyra avgudar henne och vill leka med henne HELA tiden! Jag önskar att Thyra får lika fint hår som Ebba har för det är riktiga korkskruvar i hennes hår. Ha, ha...på tal om hår så kom jag att tänka på hur vi skojade med Ebba när hon var mindre. Eftersom hon hade så lockigt hår frågade vi alltid henne "Ebba har du rakt hår?" och svaret blev alltid "Jaaa" med en rak, bestämd handrörelse från öronen ner till magen (ni som var med vet vad jag menar). Hon var för söt då!




GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SÖTA EBBA ♥



UTFLYKT

Åh, det ska bli så roligt i morgon....då ska nämligen jag och M iväg på en liten utflykt själva. Thyra ska få vara hos farmor  och farfar hela dagen. Vi ska ändå inte göra saker som hon har något nöje i så då mår hon mycket bättre hos farmor och farfar. Vi ska inte göra några jättespeciella grejer men det ska ändå bli kul att få vara bara vi, utan att behöva tänka på blöjbyten och mattider. Vi har länge pratat om att åka till IKEA och i morgon blir det av, det och en sväng till Husknuten i GBG för att få lite klarhet i vad för slags hus vi skulle vilja ha. Sen går det ju inte att åka till GBG utan att få ta en liiiiiten runda på stan för lite shopping  :)

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig för i morgon ringer klockan tidigt.



HÄRLIG DAG!

Idag har vi haft en riktigt härliga dag! Vi vaknade runt 08.30 men låg och drog oss till 09.15, skönt med lite sovmorgon efter en sen natt. Vid 11 åkte jag ensam ner till stan för att ha lite egentid tillsammans med Cissi. Det var längesen vi träffades nu så vi hade som alltid massor att prata om. Efter lite strosande i affärer tog vi en fika på gågatan. Trots det fina vädret var det mycket folk i stan. Sen åkte vi  hem till oss och då hade söta M fixat lunch till oss alla fyra, så det var bara att sätta sig till dukat bord - LYX. Thyra busade runt lite med Cissi sen somnade hon i vagnen och då passade vi på att gå ner till stranden. Idag var det dags för sommarens första dopp, både jag, Cissi och M doppade oss!

Efter en härlig dag på stranden åt vi smaskig mat ute på terassen där det var alldeles lagom svalt, i köket går det inte att vara för där är det 30 grader varmt. Nu sover sessan och jag och M slappar i soffan ganska så möra efter en dag i solen. Vad undebart det är med familj och underbara vänner omkring sig, också lite sol och bad på det så kan det inte bli en bättre dag!



Härligt att sitta ute och äta




65-ÅRSFEST

Vilken 65-årsfest vi var på igår! Full fart från det vi kom till det att vi gick hem! Så sent som vi la oss igår vet jag inte när vi la oss senast....03.10!! Svärfar fyller år på annandagjul men i år ville han slippa firandet mitt i julhelgen så han slog till på en sommarfest istället, och vilken tur han hade med vädret! 75 gäster kom och firade och vi åt och drack gott och hade femkamp. Jag tror svärfar är mycket nöjd med "sin" dag. Här nedanför går han igenom alla presenter han fick trots att han inte önskade sig något  :)



65-årsjubilaren


En som verkligen är nöjd är Thyra. Hon lekte för fullt med alla sina kusiner, hon la sig inte förrän 00.30! Men inte ett gnäll kom det från henne utan hon kändes väldigt stor igår som gick omkring bland alla gäster och lekte med de äldre kusinerna.



Vår söta prinsessa ♥


Kvällen var mycket lyckad och trots att vi kom i säng väldigt sent var det helt klart värt det! Tack kära svärfar för den lyckade festen!



Lite bilder från festen...


Jag avslutar med den här roliga bilden.....öl är gott eller vad säger ni?!


Pappa och svärfar

GRATTIS MARIA!

Idag skickar vi ett jättestort GRATTIS till Maria! Hon är den bästa "moster" man kan tänka sig tycker Thyra  :) Hon är absolut den mest händiga och kreativa person jag någonsin träffat. Alltid ett (ofta flera) projekt igång, och ALLT hon gör blir så snyggt och bra! Hoppas att du får en riktigt bra födelsedag och att vi ses snart!




GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MARIA ♥

GODMORGON

Solen skiner från en klarblå himmel och inte ett moln finns att se...härlig start på dagen! Känns nästan tjatigt att säga det men om en liten stund ska jag och Thyra cykla ner till Skogshyddan och bada. Det blir stranden på förmiddagen idag och sen hem och sova inne i det svala så att Thyra orkar vara uppe länge idag. Ikväll är det nämligen dags för svärfars 65-årsfest! Han tjuvstartar firandet (fyller egentligen annadagjul) med en stor sommerfest i trädgården...kommer bli härligt!


Nu är det solskyddsfaktor på och stranden som gäller!



EN DAG PÅ SJÖN

Med en temperatur på 18 grader kl 07.00 och en heldag på sjön kan dagen inte bli annat än PERFEKT! Idag var det premiär kan man säga för morfars båt ute på sjön. Thyra gillade att åka båt och ville helst av allt köra båten. Vi hittade en härlig ö att lägga intill vid och där mådde vi gott. Det var väääldigt varmt idag så till och med jag som älskar solen sökte mig till skuggan när det var som varmast. Tyvärr var inte vattnet tillräckligt varmt för att vi skulle kunna svalka oss i det, fast det hade behövts! Thyra var den av oss som badade mest, men även hon tyckte att det var kallt. Thyra höll igång för fullt på ön med att leta pinnar, bada, vara med morfar i båten, läsa böcker och äta kex. Någon middagslur hann hon inte med idag så det var en slagen hjältinna som somnade i mormors famn medan jag och morfar packade ihop våra saker.

Jag känner att jag har bränt mig i nacken annars har det varit en toppendag! För att göra den här härliga dag fulländad avslutade Thyra med att äta en stor tallrik makaroner och köttfärsås (Yippiiiiiieeee!!).

Tack "mommo och moja" för att vi fick åka med er ut idag!






Ute på sjön...



SOL OCH BAD

Vilken underbar dag vi har haft idag! Sol och bad för hela slanten. På förmiddagen var vi nere vid campingen och badade tillsammans med sötaste Hedda och Sofia. Tjejerna fungerar så bra tillsammans så det är bara att släppa lös dem så roar de sig själva. Thyra hade jätteskoj och badade flera gånger, hon låg som en fisk i vattnet. Tack för det mysiga sällskapet idag tjejer!

På eftermiddagen var vi hemma i trädgården och badade i poolen och busade runt. Thyra hostar väldigt mycket när hon sover så efter middagsluren var hon lite hängig men hon kom igång efter att ha fått sitta i soffan och titta på Spöket Laban lite. Det har verkligen varit si så där med maten när det gäller Thyra de senaste dagarna, och det är så jobbigt när hon inte äter. Jag oroar mig för det hela tiden och då blir det att jag gör en så stor grej av varje måltid. Nu i eftermiddag åt hon iaf några köttbullar och lite mos, bättre än inget!

Nu sover sessan och jag och M slappar i soffan, värmen gör att man blir trött! I morgon ska jag och Thyra få åka med mormor och morfar ut på sjön. Jag tror Thyra kommer tycka om det massor. Förra sommaren var vi med farmor och farfar på sjön och det fungerade jättebra. Nu i år är hon lite större så då kommer hon nog gilla det ännu mer.

Hoppas er dag har varit lika bra som vår!




Sötaste tjejerna leker tillsammans




HÄR SKA DET BADAS

Kvart över sju åkte baddräkten på idag! Jag kan ganska lätt gissa vart Thyra kommer vara idag - i vattnet! Temperaturen visar redan 16 grader (!!) och vi ska göra oss i ordning för att åka till stranden tillsammans med Sofia och Hedda. Idag blir det rejält med solskydd för solen är STARK!!





Redo för bad




POOLBAD

Thyra är en riktig badtjej. Idag har hon varit i poolen från klockan 9 (då i pyjamas) till klockan 19! I och ur, på och av med baddräkten. Det märks att hon har längtat efter det här!

Vi har haft mysigt besök av Frida och Stina idag. Tjejerna lekte så bra tillsammans i poolen och med alla leksakerna, fast jag fick säga till Thyra FLERA gånger att Stina fick låna hennes leksaker annars sprang hon bara omkring och gnällde "min, min". Bra att hon får träna sig lite på samspel nu när hon inte är på förskolan. Efter lek och bad i några timmar somnade Thyra som en stock efter maten så då fick jag lite egentid i solstoen. Det var så skönt att jag höll på att somna. Känner att det bränner lite på magen nu så i morgon när vi ska till stranden med Sofia och Hedda får jag vara noga med att smörja in mig. Det är inget kul att bränna sig, och på fredag ska vi på fest och då vill jag INTE vara någon kräfta!



Härliga sommardag!


UNDERBARA SOL

Nu har jag en date med solstolen och min bok. Det är alldeles för fint väder för att blogga så vi ses kanske ikväll...


UT OCH NJUUUUT!!

VATTENLEK

Efter lite strul och arga toner (eller vad säger du mamma ;) ) så har den här figuren fått flytta in i vår trädgård...


Kul filur...


Man kopplar den till vattenslangen så fungerar den som en vattenspridare. Gissa om Thyra gillade den?! Hon sprang i den och tjöt "hjälp, hjälp". Tyvärr filmade vi det bara så jag har inget kort på det. I morgon när Frida och Stina kommer på besök täntke jag att tjejerna kunde leka med den och springa i vattnet.


MÖSSEBERG

Utflykten till Mösseberg blev jättelyckad! Jag har inte tidigare varit där så jag blev väldigt positivt överraskad av hur fint det var där uppe. Perfekt miljö för barnen att leka i, inga bilar eller cyklister i närheten. Vi såg en massa djur; hästar, grisar, getter, lamm, kossor...



Så här glad och söt är man när man ska åka till Mösseberg


Vädret var på topp idag så vi njöt några härliga timmar på Mösseberg. Barnen hade verkligen hur KUL som helst på lekplatserna, Thyra vågade lämna min sida och utforska alla roliga saker själv. Efter en massa lek satte vi oss i solen och åt vår matsäck, Thyra åt knappt något men hon var pigg ändå. Kommer garanterat bli många fler besök upp dit!




Vår härliga dag på Mösseberg


TRÖTTER

Nu är jag så trött så trött, men innan jag får gå och lägga mig måste jag packa lite inför i morgon. I morgon ska nämligen jag och Thyra åka till Falköping och titta på en massa djur tillsammans med Sofia och Anna + barn. Ska bli jättemysigt att åka på en liten utflykt tillsammans med dem.

Bjuder på två roliga kort från midsommarafton. Thyra fick vara med och snapsa, hon lärde sig att både skåla och svepa (brås tydligt på sin far där!).





SHOPPING MED OLYCKLIGT SLUT...

Dagen idag började jättebra! Jag och mamma åkte till Överby för att shoppa. Vi åkte själva utan både barn och karlar, kändes väldigt lyxigt att bara gå omkring i lugn och ro i affärerna utan att behöva passa mattider (gäller både Thyra och M) och barn som tröttnar (gäller mest Thyra). Vi fick båda med oss en hel del fint hem i påsarna! Jag hade lovat Thyra att jag skulle köpa en baddräkt till henne och som tur var hittade vi en jättefin på Polarn o Pyret. Så fort jag kom hem skulle hon prova baddräkten och sen ville hon inte ta den av sig...bara hoppas på det kanonväder som vi blivit lovade nästa vecka!


Vår lilla badtjej ♥



Nu till det mindre roliga! När vi åkte hem var det mycket trafik, många midsommarfirare som var på väg hem, så det blev en del kö vid en rondell. Vi uppmärksammade detta men inte de två bilarna bakom oss så de körde rakt in i oss! De hann bromsa lite men inte tillräckligt så helt plötsligt hör vi bara ett krasch och vi far framåt och sen tillbaka mot bilsätet. Usch, det var otäckt men tur i oturen blev det bara materiella skador. Vi fick stå där vid vägen och vänta på polis och bärgare. Vi lyckade bända ut den bit av bakdelen som var mest kvaddad och som låg emot däcket så vi behövde aldrig bärga bilen utan vi kunde köra hem den. Stackars mamma som fick bilen kvaddad! Bara hålla tummarna för att den går att laga så hon inte behöver skaffa sig en ny!


Mammas bil påkörd bakifrån



GRILLTAJM UTE I STRÖ

Idag bjöd Thyra på sovmorgon till 8.45(!!) vet inte om vi sovit så länge någon gång det senaste året - skönt iaf! På förmiddagen gick vi till en stor lekplats där Thyra härjade runt för fullt. Annars var förmiddagen väldigt lung, när Thyra sov efter lunchen passade även vi på att slappa. Solen kom fram och det var riktigt varmt att sitta ute i solen...HÄRLIGT!

Vid 16-tiden åkte vi ut till brorsan och Maria ute i Strö, de bjöd på härlig grillning och supergod tårta (M´s nya favorit). Thyra hade fullt upp med att leka med Lucas, nu är hon inte längre rädd för honom utan nu säger hon ifrån om han blir för närgången och Lucas har lugnat sig han också så nu leker de riktigt bra tillsammans. Vi tog en sväng ner till bryggan för att se om det var tillräckligt mycket vatten för att sjösätta båten i morgon. Thyra ville genast åka ut i båten och bada. Nästa vecka ska det ju bli riktigt sommarväder så då kanske det blir en sväng ut på sjön.

Nu sitter vi i soffan mätta och trötta, tror vi snart lägger oss i sängen för att titta på TV/läsa en stund  men jag lär nog inte bli långvarig i boken ikväll...




Härlig stund ute i Strö idag



DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG...

Nej, det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig! Igår var planen att åka till Fam Ebefors-Rogersson i Lerum, men vi kom inte längre än till McDonalds här i stan innan vi fick vända om hem igen. M vaknade nämligen igår med världens huvudvärk som bara blev värre och värre så han fick åka hem och lägga sig och vila i någon timme innan vi bestämde oss för om vi skulle åka ner eller inte. Medan han vilade åkte jag och Thyra hem till mamma och pappa så Thyra fick busa av sig lite  :)



Så söt i sin nya klänning


Vid 12-tiden ringde jag hem till M för att höra hur han mådde och då hade huvudvärken inte släppt så vi fick ringa återbud till festen i Lerum  :( Vi som hade sett fram emot det här midsommarfirandet så mycket! Thyra pratade hela morgonen om att hon skulle leka med Leia och jaga Camilla...usch vilket dåligt samvete jag fick både gentemot Camilla och Linus som ordnat och grejet så inför igår men också inför lilla Thyra, men det är inget kul att åka bort och inte må bra! Så där stod vi hemma med alla våra väskor som vi packat bara några timmar tidigare, utan någon midsommarmat och utan jordgubbar och allt...det var verkligen inte vad vi hade föreställt oss när vi gick upp! Men det ordnade sig både med mat och jordgubbar!

M fick sova vidare och vid 16-tiden åkte vi ner för att dansa kring midsommarstången. Vi hade sådan tur med vädret att det höll upp och var riktigt varmt under dansen. Till en början var Thyra som alltid blyg och skulle sitta på min arm, men sen när de flesta hade packat ihop och var på väg hem DÅ börjar Thyra komma igång och dansade och skuttade omkring. Dansen kring midsommarstången kommer hon sent glömma för det pratade hon om hela kvällen sen; om grodorna och om björnen som sov och diket som vi åkte ner i...skönt att Thyra fick lite midsommarkänsla trots den dåliga starten på dagen.




Dans kring midsommarstången


På kvällen åkte vi en sväng ut till Strö där min bror och Maria och Jenny och Ola var. Vi grillade och hade det mysigt. Thyra hade fullt upp med att hålla koll på Lucas, kasta boll till honom, släppa in och ut honom genom grinden x antal gånger. Lucas kompis Nalle var också där så Thyra fick se upp för viftade han till med svanden for hon all världens väg  :) Tack söta ni för att vi fick komma förbi med så kort varsel!





Spontanbesök ute i Strö



Så trots att dagen började dåligt vände den och blev bra till slut! Tråkigt att vi inte kom iväg till våra vänner i Lerum men huvudsaken är ändå att vår lilla familj var tillsammans ♥



TREVLIG MIDSOMMAR!

Midsommarafton så här långt bjuder på solsken! Så det kanske har skett ett vädermirakel  :) Nu håller vi på och gör oss i ordning för att åka ner till Camilla och Linus. Thyra röjer runt för fullt här hemma...sötnosen! Idag blir det först midsommarlunch med allt vad det innebär, sen blir det dans kring midsommarstången och sen grillning på kvällen - kommer bli en underbar midsommarafton!

Hoppas ni alla får en härlig midsommar!



Midsommar 2008



MIDSOMMARFINT

I morgon är det Midsommarafton och vi ska åka ner till Olofstorp (Lerum) för att fira tillsammans med Fam Ebefors-Rogersson. Thyra har fått en underbart fin sommarklänning att ha i morgon. Vem hon fick den av....mormor och morfar så klart! Tack för att ni alltid tänker på Thyra! ♥
Hoppas, hoppas att det är fint väder så klänningen kommer till sin rätt, tyvärr visar SMHI regn, regn och åter regn i Göteborgstrakten i morgon  :( Jag och Thyra som har sett fram emot att få dansa "Små grodorna" kring midsommarstången, det är bara att hoppas på ett vädermirakel.

Nu ska jag lägga mig och fortsätta i Läckbergs "Sjöjungfrun".

GODNATT

Thyra kommer vara sockersöt i sin nya klänning




REGNET DET BARA ÖSER NER

Det märks att vi närmar oss Midsommar för regnet det bara öser ner idag. Trist om det är sånt här väder i morgon då vi ska dansa runt midsommarstången och vara ute och leka och grilla och njuta av sommaren.

Idag har jag, Thyra och mamma fart runt i ett par affärer hela förmiddagen, vi hann också med att sätta fina midsommarblommor på mormors grav. Sen bjöd snälla mamma på lunch, lika gott som alltid! Nu sover min lilla sessa så jag ska passa på att röja lite här hemma.



Thyra är utrustad för regnet


P.S Tack för att ni höll tummarna igår! Klänningen återfick sin gamla färg efter en omgång klorin!


TIME TO SLEEP (READ)

Nu ropar sängen på mig, eller egentligen inte sängen utan mer boken som jag läser nu. Har precis börjat läsa Camilla Läckbergs senaste bok "Sjöjungfrun", jag har gillat hennes tidigare böcker så jag hoppas den här håller samma nivå.

Innan jag lägger mig måste jag kolla min klänning som jag ska ha på midsommar, den blev nämligen missfärgad i förra tvätten så nu har jag kört den i klorin...HÅLL TUMMARNA!!!!!!!

Sov sött ♥




FIKA I SOLEN

Idag är första dagen på min semester och dagen har varit helt undebar! På förmiddagen tog jag och Thyra cykeln ner till Skogshyddan för att möta upp Louise, Sofia och Hedda, Malin och Senna. Vi hade en härlig stund ute i solen. Tjejerna lekte för fullt på lekplatsen och nere vid vattnet och en fika hann vi givetvis med också. Solen värmde så skönt idag så vi tog fikan utomhus och Thyra var modig och vågade vara nere vi lekplatsen medan jag satt vid bordet och pratade. Kul att hon blivit lite modigare. Tjejerna leker så bra tillsammans och det är så mysigt att se dem gå iväg hand i hand.





Mysigt fika med vänner ♥



UTE PÅ SJÖN

I måndagskväll var jag ute på sjön tillsammans med mina jobbarkompisar, eller rättare sagt f d jobbarkompisar jag slutade ju där i tisdags och börjar ett nytt jobb när höstterminen drar igång igen. Vi åkte ut till en jättefin ö strax utanför Spiken. Jag minns inte namnet på ön, om den nu ens hade något namn. En jobbarkompis bor ute i Spiken och hennes man körde ut oss i hans egengjorda träbåt. Det var en jättefin båt där vi utan problem fick plats 10 personer. Vädret var helt underbart den kvällen. Solen värmde och vattnet låg helt spegelblankt. Jag tror vi sa hur underbart vi tyckte det var minst 100 gånger, men det var helt UNDERBART! När man sitter så ute på en ö med vänner och bara njuter av tystnaden och lugnet påminns man om hur underbar natur vi har bara runt knutarna. Jag är alldeles för dålig på att ta vara på den bara. Vi åt gott och drack gott och jag fick en jättefin present från dem allihop! Eller egentligen var det två presenter; en fin strandväska och en necessär med ljuvligt doftande produkter från Body Shop. Åh vad jag kommer sakna dem allihop!




Härliga skärgården



TRÄFF MED FÖRÄLDRAGRUPPEN

Idag har vi träffats alla vi som var i samma föräldragruppen när våra barn var nyfödda. Vi hade mysig picknick i parken och där fanns en lekplats där barnen röjde runt för fullt. Det var jättekul att träffa alla igen, vissa hade jag inte träffat sen i julas. Nu är det inte längre sju små bebisar som ligger på en filt och gurglar utan nu är det sju småbarn fyllda med energi, var och en med sin speciella personlighet. Tre av oss väntar tillökning nu i sommar/höst, spännande att se vad det är för små godingar som tittar ut!

Thyra var lite reserverad till en början (som alltid) men sen vågade hon till och med gå med Hedda och Heddas pappa till lekplatsen, så mamma fick sitta kvar och prata lite med de andra mammorna. Efter två timmar var vi tvungna att bege oss hemåt för att få i oss lite mat.



Full fart på lekplatsen



SEANSEN

I lördags träffade jag min älskade mormor! Som jag har längtat och önskat att hon ska visa sig för mig och nu hände det. Så nu känns det som om jag inte behöver gå på fler seanser för nu är det på något sätt fullbordat. Jag har och är lite tveksam till det här med seanser, men ändå har det gett mig mersmakt de tidigare gångerna som jag har varit. Jag tror på det men ändå inte eftersom det känns så overkligt och inte riktigt går att förklara,men efter igår är jag näst intill övertygad. Det var så konstigt för kvällen innan fick jag en så speciell känsla, jag såg mormors hus så tydligt och jag såg alla speciella grejer som man förknippar med mormor ; Toypaketen i burken, Remikakorna i kylskåpet, tidningspappret i bäddsoffan, hårtbröd och saft när man sov över, trappan upp, det gula köket, den speciella doften som bara mormor doftade.... allt var så tydligt så jag blev alldeles tårögd (ja, jag är väldigt känslig av mig!) Så på något sätt visste jag att mormor skulle komma.

Älskade mormor, jag saknar dig så otroligt mycket och tänker på dig OFTA! ♥

ÖVERRASKNINGSKALAS

I lördags fyllde moster Kerstin 70 år! Trots att hon hade undanbett sig kunde vi inte låta bli att fira henne så vi ordnade med ett överraskningskalas. Dagen började med seans som bjöd på efterlängtat besök! (berättar mer om det sen...) Jag tror ingen lämnade seansen oberörd! Efteråt hade vi tjejmiddag som var bestämt, men vid 15-tiden började övriga släkten ramla in en efter en och då anade nog Kerstin vad som var på gång. Jag hoppas och tror att hon blev nöjd med HENNES stora dag! Jag och Thyra lämnade i alla fall kalaset väldigt mätta och mycket glada över att ha fått umgås med släkten hela dagen.

Moster Kerstin 70 år


Thyras syssling Elsa kom och var med efter seansen och direkt frågade hon efter Thyra, men eftersom det fortfarande då var hemligt att  resten av släkten skulle komma fick jag ju säga att Thyra var hemma. När sen Thyra kom blev Elsa jätteglad och tjejerna lekte en hel del tillsammans. Det hoppades i sängar, lektes på lekplatsen, lagades mat och sprangs i trappor...fullt ös!



Elsa och Thyra röjer runt



Bjuder på ett kort där tjejmiddagsgänget är samlat. Herregud vad vi kacklade och flamsade innan vi fick till ett bra kort, de som hörde oss måste trott att vi var helt knäppa (och det kanske vi är, men det är bara att skylla på vår släkt några generationer tillbaka...)  :)


Tjejligan är samlad



TJEJHELG

M är på Öland hela helgen och spelar golf med gamla studiekompisar så jag och Thyra kör tjejhelg här hemma. Vi började med att ta en tur till Skara för att handla upp ett gammalt presentkort som går ut i morgon. Det blev en ursnygg klocka! Sen lyxade vi oss med att åka till McDonalds för att äta hamburgare. Thyra har verkligen ärvt M's förkärlek till McDOnaldsmat för hon åt i stort sett en hel hamburgare och en lite stripes! Härligt att se henne äta. Inte nog med det när vi var i smyckedaffären pratade hon om att "äta mat", tror aldrig jag har hört henne säga de orden förut.



Lyxar oss på McDonalds


Nu ikväll har vi badat men Thyra vägrar numera att ta schampo i håret, hon illskriker så fort jag nämner ordet schampo och sen ska hon bara gå upp och sitta i mitt knä. Hoppas det går över snart! Efter badet går vi in i tvättstugan för att ta på pyjamas och vad möter vi då - översvämning! Hela golvet var fullt av vatten...HJÄÄÄÄÄLP!! Vi har haft stopp i avloppet i köket ett tag men det fixade M för någon dag sen, men tydligen har stoppet flyttat sig till tvättstugan...underbart! Positivt är ju att jag "slipper" tvätta något tills M kommer hem.

Idag på avslutningen sjöng kören den här låten och den fastnade i mitt huvud så jag har gått och nynnat på den hela dagen! Skön låt!

Det är väl konstigt att när man är själv hemma är man aldrig lika trött som när man är båda hemma, och inte är man lika godissugen när man sitter själv i soffan heller...
Ska i alla fall krypa ner i sängen och försöka sova nu, morgondagen bjuder på massa skojigheter!

GOD NATT♥


TACK

Så här fina blommor fick jag idag! Eftersom jag slutar på mitt jobb i och med terminsslutet blev jag avtackad idag, därav blommorna. Känns lite trist att sluta nu när jag kommit in så bra i allt, men så är det. Till hösten (njae det kanske inte är höst i augusti hoppas inte det i alla fall...) väntar ett nytt spännande jobb!



Fina blommor


DEN BLOMSTERTID NU KOMMER...

Idag är det skolavslutning! En väldigt speciell dag som väcker gamla minnen och som gör en känslofull. Det är så kul att se alla elever klä upp sig lite extra och gå omkring med ett leende på läpparna. För någon timme sen släppte jag iväg mina 7:or, lite jobbigt var det för vi har kommit varandra nära eftersom vi har fått kämpa mycket tillsammans. Jag fick ett underbart fint armband av en tjej som hon dessutom gjort själv! En liten tår i ögat för mig som är så känslig  :)





Nu har 9:orna precis haft sin avslutning och jag försökta fånga Thyras kusin Albin på ett kort men det gick så där...han var inte så sugen på att vara med (kan inte ladda in kortet på jobbet så ni får se det i eftermiddag). Tänk att Albin redan går ur 9:an!! Herregud säger jag bara, det känns om det var igår jag hämtade honom på dagiset i Järpås. Nu är han stor och lämnar grundskolan bakom sig för att satsa på gymnasiet. Om tre år tar han studenten...



En fotoskygg Abbe som slutar 9:an idag!


SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR

Yeees, nu är ännu en sommarsemester inbokad! Den här gången bär det av till underbara västkusten tillsammans med familjen Andrén-Sekund. Tre härliga dagar i Smögen blir det på den här campingen. Även om M och J gärna hade satsat på tält så "vann" vi tjejer och det blev stuga. Åh tänk er att sitta utanför stugan med grillen igång, en god dryck i handen, värmen håller i sig dygnet runt och fullt med bad och skoj på dagarna....DET är semester!





Smögen 2008



NÄST SISTA DAGEN

Jag ångrar så att jag inte fick med mig kameran till förskolan idag för Thyra var såååå söt när hon gav fröknarna deras present idag. Jag trodde aldrig hon skulle våga ge presenten för hon är oftast så blyg men idag var det ingen tvekan, hon tog burken och gick fram till fröken och såg riktigt stolt ut! Kompisarna stod nyfiket runt omkring och tittade på. Mammahjärtat gjorde volter av stolthet över att se lilla sessan bli så glad när hon fick en kram av fröken. I morgon gör Thyra sista dagen på förskolan innan sommarledigheten.

Idag har jag gjort en väldigt rolig sak - jag har spelat brännboll!! Det var turnering mellan alla 7:or på skolan och min klass var så få så jag fick rycka in och vara med, inte mig emot! Jag gillar verkligen brännboll, jag minns alla sommarkvällar när vi var små och spelade på cykelvägen utanför kvarteret. Jag hoppas vi kan samla ihop några kompisar och spela lite i sommar!

Näst sista dagen för våra elever i skolan idag och det innebär gemensam lunch för alla 9:or. Vi lärare serverade alla elever och då for minnet genast tillbaka till alla sittningar som jag serverade på då jag var festansvarig i vår studentnation. Det var tider det!  :)




Mammas lilla hjärta ♥




LANDSKAMP

Just nu spelar Sverig mot Malta i VM-kvalet och den här gången är M betydligt gladare än sist. Thyra körde järnet här hemma precis innan hon skulle sova och gjorde precis som de gör på tv...




Thyra spelar fotboll ♥


När Sverige gjorde sitt första mål stid Thyra framför tv:n och klappade händerna och sa något som liknade "Heja Sverige". Hon vet precis hur det ska vara! Nu sover vår fotbollsspelare gott, efter det sista rycket var det inga problem att få henna att lägga sig.

Nu blir det lite fix inför morgondagen...brännbollsturnering och middag för niorna står det på schemat i morgon.

GOD NATT




YOUTUBE

Gå in och titta på det här klippet.

Det är några av mina elever som har spelat in filmen. Jag tycker filmen är bra, framför allt den sista scenen...



BLIVANDE DATAPROFFS??

Nu vet jag vad vi ska köpa till Thyra när hon fyller år....en bärbardator! Det ska ju börjas i tid sägs det... Nej, skämt å sido, men så fort jag tar fram datorn ska hon ha den och titta på youtube på Pippi, Emil, Teletubbies och gud vet allt vad det är, ibland klarar hon till och med av att starta om filmklippet, inte illa för en tvååring!



MER TID TACK!

Oj, oj, oj...tider springer verkligen ifrån mig nu och bloggen har INTE hunnits med! Man skulle ju kunna tro att det så här i slutet på terminen borde vara lugnt på jobbet men istället är det fullt upp och rörigt till max! Om två dagar är det skolavslutning och jag har svårt att tro att det är sommarlov efter det eftersom det snarare känns som höstlov vädermässigt...brrr! Sommarvärme tack!

Idag var Thyra jätteglad när jag kom och genast visade hon mig varför hon var så glad; de hade möblerat om på avdelningen och fått nya leksaker bla en kryptunnel och ett tält...vilken lycka för de små liven!! Allt det här med förskola är helt nytt både för mig och M, Thyra är vårt första barn och ingen av oss har gått på förskola. Så nu när det närmar sig lov även för min lilla sessa är ju den stora frågan vad ska man ge fröknarna??? Cissi kom med ett bra förslag som jag nappade på, så nu har jag bakat lite kakor som jag ska lägga i en fin burk och ge dem. Jag vill inte ge något dyrt för de är ju fyra stycken och Thyra slutar ju inte utan tar bara lite lov, så lite gott till fikat blir nog jättebra hoppas jag.





MYSIG DAG

Idag har vi haft mysigt besök av Camilla, Linus och Leia. Det var så kul att träffa dem, det var över en månad sen sist. Lilla Leia hade så klart växt massor och ändrat utseende. Jag höll henne några gånger och kände varje gång att man glömmer så otroligt fort hur små de är i början.


Sötaste lilla Leia ♥


Thyra har pratat hela dagen om att de ska komma så hon blev jätteglad när de kom även om hon som alltid var blyg och försiktig i början. Vi åt god skinka och broccolipaj som M kockat ihop och sen gick vi ner till Skogshyddan för en fika. Tyvärr regnade det lite när vi gick men inte så farligt mycket. Tanken var att barnen skulle somna på vägen ner och Leia skötte sig utmärkt där men Thyra ville inte sova. Hon hängde ut genom regnskyddet och stod upp vagnen och busade, så hon fick vara vaken och vara med och fika. Efter en mysig pratstund gick vi hemåt igen och vem somnade då om inte Thyra - och då var klockan halv fyra, blev en vääääldigt sen vila idag!



Fika på Skogshyddan


Thyra och jag var nere i stan en dag och då kunde vi inte låta bli att köpa en liten present till Leia, hon har storlek 50/56 nu och det är ju som små dockkläder om man jämför med Thyras kläder. Thyra fick skriva på paketet och så här fint blev det...



Thyra har skrivit Leia och Thyra på paketet  :)


Thyra fick också ett paket och i det låg en helt underbart fin sommarklänning! Den kommer bli flitigt använd i sommar (om vädret vill...). Med sig hade de även ett jättefint paket med ljus och servetter från Sia. Camilla vet precis vad jag tycker om!



                   
Fina presenter från våra gäster




Tusen TACK för idag söta vänner! Det är alltid lika kul att träffa er och som tur är ses vi snart igen!





RÖSTAT

Nu har vi varit och röstat. Måste erkänna att jag inte är jätteinsatt i det här valet men det känns i alla fall bra att ha röstat. M kockar i köket och Thyra målar. Vi väntar mysigt besök av familjen Ebefors-Rogersson. Ska bli skoj att få se lilla Leia, hon kommer säkert ha ändrat sig en hel del sen sist.



Här är vi på väg för att rösta...



NATIONALDAGEN

Idag är det Sveriges nationaldag! Bredvid vår tomt har den svenska flaggan vajat hela dagen och jag har tittat på den lite då och då, det är ärligt talat det enda vi har "firat" idag. M har haft fullt upp med terassen och jag har gjort tusen saker inne i huset så det har inte funnits någon tid till att fira.

Thyra har varit helt vild idag och rusat omkring i huset och rivit ut alla leksaker gång på gång. Det som gäller nu är alla hårband och hårspännen hon har. Hon har dem i en liten låda och den ska hon hälla ut hela tiden, jag tror jag har plockat hårband och spännen i varje rum här hemma.



Thyra leker med alla sin hårband




Nu ikväll efter att ha badat och lagt Thyra har vi grillat och nu sitter vi och tittar på fotbollen; Sverige mot Danmark, och M är inte allt för glad här bredvid mig...




"NY" TERASS

Dagarna rusar på i 120 här så jag hinner inte riktigt med! Om vi börjar med fredagen så hämtade jag Thyra som vanligt och vi åkte ner till stan för att lämna tillbaka lite kläder som tyvärr inte passade på Thyra (jättesöta jeanstights) och då träffade vi faster Malin och Thyras kusiner Oscar och Thea. Kul att träffa dem så där bara!

När M kom hem från jobbet cyklade vi iväg till Thyras kompis Olle för att planera lite semester tillsammans med dem. Ska bli jätteskoj att åka iväg tillsammans med dem. Vi har inte riktgit bestämt vart vi ska åka men det lutar åt härliga västkusten. Medan vi var iväg var svärmor och svärfar här och satte in glas på terassen - TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN!! Vilken skillnad det blev med fönster, nu kan vi sitta där ute oavsett väder. De som bodde i huset innan oss var inte särskilt noga med terassen så det har varit några brädor som inte har varit målade så nu har vi äntligen tagit tag i det och börjar måla om terassen. Duktiga M har hållt på HELA dagen verkligen, men åh så fint det blir!



Svärfar och M jobbar hårt med terassen


MER BLOMMOR

Nu har jag nog planterat färdigt för i sommar tror jag. När jag och mamma var på Lidens i onsdags fick jag tag i de sista blommorna till framsidan så nu är det fint vid vår entré.


                 
Så här fint har vi det på vårt bord på framsidan...


...och så här fint har vi det på köksbordet

TRÖÖÖÖTT

Gud vad trött jag är! Vet inte vad det är med mig men den senaste tiden har jag varit hur trött som helst, när klockan ringer på morgonen tror jag knappt det är sant. Jag har kanske kommit i säng lite väl sent på kvällarna så idag ska jag lägga mig i tid. Thyra sover efter att ha busat massor med Cissi nu ikväll, "Cissi jaga" sprang hon omkring och ropade och tjöt och skrattade när Cissi jagade henne. Så det var inga problem att få henne att sova ikväll. Rickard och Cissi har alltid varit så förtjusta i Thyra och tänker alltid på henne. Jag är så glad över att vi har så underbara vänner!

I morgon är helgen här igen...underbart!!
GOD NATT




LITEN SJUKLING?

På förmiddagen idag ringde de från förskolan och sa att Thyra var hänging och inte som vanligt så jag åkte och hämtade henne. Jag hann ha alla mina lektioner idag så det var skönt att slippa krångla med vikarie. När jag kom till förskolan var de ute och lekte och Thyra gick med en av fröknarna, sen så fort jag kom ville hon åka hem så det gjorde vi. Här hemma har hon varit som hon brukar vara, skönt att det inte verkar vara något med henne. Hon är snuvig och hostig och då är det klart att tempot på förskolan kan bli lite för mycket. Fortsätter hon att vara lika pigg här hemma resten av dagen blir det förskola för Thyra i morgon igen.

Idag hade vi tid hos tandläkaren för att kolla upp så att det inte blev något med tänderna då när Thyra ramlade och slog sig på pallen. Tandläkaren kunde inget se vilket var skönt! Känns bra att ha kollat upp det i alla fall. Nu sover sessan skönt, det var svårt att hålla henne vaken till 13 då vi hade tiden eftersom hon brukar somna strax efter 12. Nu ska jag greja lite här hemma och i eftermiddag kommer Cissi hit på besök!


På väg till tandläkaren





 


THYRA

Jag har så svårt att förstå att Thyra snart är två år!! Var tar tiden vägen?! Just nu känns det som att hon har växt massor och blivit en stor tjej, det är inte längre den lilla hjälplösa tjejen som är helt beroende av mamma och pappa. Varje ålder har sin charm helt klart men ibland stannar man upp och vaknar till och ser vilken stor tjej man har framför sig!

Thyra, du är mammas och pappas ALLT! ♥


JOBB OCH FÖRSKOLA

Jobb och förskola det är det de senaste dagarna har handlat om. Thyra är hostig och snorig så hon gnäller för minsta lilla just nu och sover inte så jättebra på nätterna. Men det är ju mindre än två veckor kvar till jag går på semester så det känns som om vi kan bita ihop tills dess.

Idag har jag varit ute på spiken tillsammans med några elever och kollegor. Det blåst en hel del men vi spelade minigolf (jag vann!!!!) ändå och vissa badade till och med! En väldigt trevlig dag på jobbet  =)

På eftermiddagen kom mamma hit och vi tog en liten promenad till blomsteraffären här i närheten. Så nu har jag äntligen fått köpt blommor till den sista krukan också blev det tre plantor till rabatten. Hann inte plantera dem idag så det får bli imorgon.

Thyra och mormor




BLOMSTER

När vi kom hem från vår cykeltur tog vi en runda i trädgården för att vattna blommorna som torkat i värmen idag. Min lilla hjälpreda tog över vattenkannan och skötte vattningen idag.



Vattna blommor är skoj...



KARNEVALSTÅG

Thyra och jag tog cykeln ner till stan för att titta på studenternas karnevalståg. Vi kom ner alldeles lagom till 18 då det började. När jag såg alla klasser passera förbi fick jag en massa flashbacks från då jag själv gick med i tåget. Thyra tyckte det var spännande att titta på alla tokiga studenter som sjöng och skrek. När tåget var slut ville hon titta mer. Det var mycket folk som var framme och tittade, inte så konstigt med tanke på det underbara vädret som varit idag. Motion har jag fått i mängder idag för jag har nog cyklat närmare en mil, fram och tillbaka till stan x 2, och sen var jag ute och gick med mina 7:or under lektionen idag...så nu kan jag med gott samvete lägga mig i soffan.




Studenternas karnevalståg



LÄNGTAR

Sitter på jobbet nu och längtar efter min lilla goding. Jag vet att hon som alltid har haft en bra dag på förskolan och att hon nu är på väg hem tillsammans med mormor. Skönt att de får vara ute och njuta av sommarvärmen som är här idag! Själv jobbar jag över idag så jag är nog inte hemma före 17, får se om jag och Thyra cyklar ner och koller in studenternas karnevalståg idag kanske. Tänk att om två veckor är det semester och bara massor av tid till familjen och alla vänner...underbart!!




RSS 2.0