FOTBOLL


Thyra med sin nya boll


Jag och Thyra var och handlade förut och då passade vi på att hoppa in i leksaksaffären för att köpa en ny fotboll till Thyra. De hon har är så små och Ms läderkul blir lite för tung för henne att sparka på. Thyra fick själv välja vilken boll hon ville ha och innan vi gick in i affären pratade hon om att hon ville ha en grön boll (inte för att jag tror hon vet vad grön är men...), men hon kom ut med en rosa.




Thyra testar den nya bollen


Nu ska vi snart iväg och titta när M spelar fotboll och då ska ju givetvis den nya bollen med. Får se hur mycket av matchen jag får se...

TREVLIG VALBORG PÅ ER!



LEK MED KOMPISEN


Olle och Thyra leker för fullt



Nu på förmiddagen har jag och Thyra varit på lekplatsen tillsammans med Olle och Carola. Thyra är så förtjust i Olle och det har hon varit sen första gången de träffades. Vi började umgås när barnen var ca 6 månader och efter det har vi träffats regelbundet, Olle och Thyra går också på samma avdelning på förskolan så de är mycket tillsammans. Thyra pratar ofta om Olle och alltid när man hämtar eller lämnar på förskolan så har de koll på varandra, de är verkligen supersöta!



Paus för lite frukt



De var för söta på lekplatsen idag, de åkte rutschkana, gungade och bakade kakor. De lekte verkligen jättebra tillsammans, så det syns att de trivs ihop. Mitt i frukstunden smög de in under rutschkanan och stod där och så luriga ut och helt plötsligt pussades de! Första kärleken! ♥


PUSS!



GRATTIS KÄRA BROR


Födelsedagsbarnet med en tre-veckor-gammal-tjej





Idag är det den sista April och det innebär min kära brors födelsedag! Så ett jättegrattis på födelsedagen till honom! I morgon blir det kalas ute i stugan. Thyra pratar hela tiden om att vi ska träffa Mikael, Maria och Lukas i morgon, hon tycker verkligen om dem!



Världens bästa morbror!



 

HIPP HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA MORBROR IDAG!
GRATTIS FRÅN OSS TRE!



LÅNGHELGEN HAR REDAN BÖRJAT

Precis som rubriken säger så har min långhelg dragit igång! Thyras förskolan har stängningsdag i morgon så jag och Thyra får en hel dag tillsammans och sen är det 1:a maj så nu blir det några mysiga dagar tillsammans. Jag hoppas på fint väder i helgen så att vi kan vara ute mycket.

Idag har varit en ganska vanlig dag med lämning - jobb - hämtning, vi hann även med lite lek på lekplatsen. Ikväll har både jag och M tränat, känns skönt att ha kommit igång med träningen igen. Sen har jag pratat i telefon med två av mina bästa vänner, känns så skönt efter våra samtal för jag känner mig så glad över att  ha så bra och fina vänner, ni ger mig energi!

Thyra sover sen några timmar tillbaka och vi har varit duktiga och städat av golven ordentligt, blir väääldigt mycket sand inne med en liten sessa som gillar att baka sandkakor. Nu är det soffan som gäller, M tittar på hockey och jag ska surfa runt lite.

TRÄDGÅRDSARBETE

När jag kom hem från jobbet idag var grillen tänd och det doftade underbart! Inte helt fel att komma hem till nygrillad korv och två älsklingar!


Middagen idag bestod av korv med bröd...för Thyras del bara bröd



Efter maten satte vi igång med vårt trädgårdsarbete. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag blev så inspirerad av Maria så idag var Thyra och M och köpte jord, lökar och täckbark. Vi snyggade till våra rabatter, rensade och fyllde på med ny fräsch jord. Sen satte vi även lökar som förhoppningsvis blir fina rosa blommor i sommar. Thyra tyckte det var jättskoj att hjälpa till, hon både grävde i rabatterna och vattnade blommorna.



Jordsäckarna är spännande att klättra på



 


Gräva i rabatten är jätteskoj!



 


Vattnar lökarna så att vi får fina blommor i våra rabatter till sommaren



Nu slappar vi välförtjänt i soffan och väntar på Desperate Housewives. Imorgon är det som fredag för mig för det är min sista arbetsdag för den här veckan!

Ha en bra kväll!


GRATTIS THYRA

GRATTIS VÅR LILLA ÄLSKLING PÅ DIN NAMNSDAG! ♥





Idag har Thyra namnsdag!  Så här står det om Thyra på svenskanamn.se :
Kvinnonamnet Tyra är ett gammalt danskt namn som möjligtvis betyder helgad åt guden Tor, präst eller kämpe. Tyra blev mycket populärt i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, då det nordiska och skandinaviska allmänt hade ett uppsving. Under resten av 1900-talet har det varit relativt ovanligt, men upplever just nu åter en renässans.




Så här glad blir man när man får present!




En Bamsefilm! Tusen tack mormor och morfar!


Thyra har fått flera gratulationer idag och mormor och morfar var här med en lite present. När Thyra fick syn på mormor och morfar genom häcken rusade hon dit direkt. Sen när de hade present med sig blev hon ännu gladare. I paketet låg en Bamsefilm, den kommer garanterat bli väl använd Thyra är ju ett riktigt tv-freak och Bamse har blivit en favorit!


GODMORGON

Tisdagmorgon = soft morgon hemma hos oss. Just nu sitter Thyra och tittar på Bolibompa och jag grejar med lite av varje. Det är så skönt att ha en så lång sovmorgon så att man inte behöver stressa iväg varje morgon.

Thyra spexade som vanligt nu på morgonen; hon tog av sig allt utom blöjan, tog på sig skorna och hämtade min väska och sen sa hon "baj, baj" och gick mot dörren...hon skulle iväg och handla sa hon...gullunge!



Thyra på väg att "handla"


Sen kom hon på att om hon skulle gå ut var hon tvungen att ha jackan på sig, så den åkte på. Nu skulle hon inte handla längre utan nu skulle hon jobba.




Thyra ska iväg och jobba


LÅÅÅNG ARBETSDAG

Idag har det varit en väldigt lång arbetsdag så nu blir det sängen och min bok. Jag hoppas att morgondagen bjuder fint väder för då blir det grillning. Förresten så klippte M gräset för första gången för säsongen igår...sommaren börjar närma sig!!


SOV GOTT  ♥




FIKA UTE I STRÖ

Jag ligger lite efter i uppdateringen av bloggen så här kommer lite bilder från vår trevliga eftermiddag ute i Strö igår. Min bror och hans sambo Maria har en sommarstuga ute i Strö och i helgen var de där och grejade så då passade vi på att åka ut och hälsa på dem.


Här ser ni Mikael och Marias sommarstuga


När vi kom höll Maria på att göra en ny rabatt och man blir så otroligt inspirerad av att greja när man ser henne för hon har alltid något på gång och allt hon gör blir så fint och bra! Så imorgon ska vi ta tag i de få rabatterna vi har här hemma och plantera nya fina blommor i dem, fylla på med jord och täckbark och göra fint helt enkelt.




Så här fina blommor ska vi plantera i vår rabatt



Thyra stortrivdes ute i stugan för Mikael och Maria hade varit så omtänksamma och köpt leksaker som hon kunde leka med och det bästa av allt var nog de supersöta träskorna som Maria hade köpt till henne. Hon tog på sig dem direkt och sen ville hon inte ta dem av sig! Sen fick Thyra även en present av Mikael och Maria  som de hade köpt när de var i London, hon fick en jättefin Reebok t-shirt. Ni tänker alltid på Thyra och är så otroligt gulliga mot henne...ni är den bästa morbrodern och mostern man kan tänka sig!



Jättesöta träskor som Maria köpt till Thyra



Så här glad var Thyra i sina nya skor


Sötnosen med blomma i håret


Vi hoppas på många sköna vår- och sommardagar ute i stugan. I år måste vi testa båten, på tal om båt så hade Maria även ordnat med en flytväst som passar till Thyra...hon är för gullig Maria! Ska bli spännande att se vad Thyra tycker om att åka båt. Förra sommaren åkte hon faktiskt båt två gånger och då gick det jättebra, får se hur det går i år...



Härlig utsikt från den inglasade terassen



Thyra mumsar i sig god fika



Far och dotter myser tillsammans


Tack för en trevlig söndagseftermiddag! Vi ses igen på fredag!

MÅNDAG IGEN DÅ

Sitter på jobbet och har klarat av tre av fyra lektioner, ikväll är det föräldramöte så idag blir det en lång arbetsdag. Vädret ute är ju bara såååå underbart! Och det ska tydligen hålla i sig och jag som har kort arbetsvecka den här veckan...det är ju toppen!

Nu måste jag fortsätta jobba!



BILDER FRÅN BOWLINGFESTEN


Iskall cider...gott!


Så här startade uppladdningen inför kvällens bowlingfest, en iskall cider! Samtidigt som vi gjorde oss i ordning för kvällen smuttade jag på en god cider, det var längesen jag drack cider så då smakade det extra gott.

M och jag cyklade iväg hem till Carola och Josef för en liten förfest, där bjöds det på god dricka och lite snacks. Kvällen var så härlig så vi satt ute på deras altan.



Här pratas det för fullt

Bowlingfesten började med en god tacobuffé. Maten smakade hur bra som helst och stämningen var på topp! Alla pratade, drack och åt. Efter drygt en timme var det dags för lagindelning, välja skor och hitta ett klot som var lagom tungt.



Lagbild på vårt lag

Som jag skrev tidigare idag var vårt lag riktigt bra igår! Cissi och jag började med strike och spärr så vi satte ribban för grabbarna direkt  ;) Alla var faktiskt jätteduktiga och vi var i topptre hela tiden fram till sista serien då tappade vi fokus totalt...ja, ja så kan det vara...kul hade vi i alla fall! Jag lyckade för första gången någonsin att slå en strike när jag hade "röda käglan" så jag vann en barbiljett. Gissa om jag var glad?!



Här har jag precis vunnit en barbiljett


Här är bowlingen i full gång


Josef på väg att göra strike


Vinnarna i lagtävlingen blev Erik, Bidrag och Christin. Tyvärr lyckades jag inte få någon bild på dem. Vinnaren i "Herren på täppan" blev inte helt oväntat M! Med eget klot och förflutet i korpbowling var det ju inte helt oväntat (kanske till och med fusk...) Vi hann med en omgång "Herren på täppan" till och då vann Martin J.



Marcus vann "Herren på täppan"



Kvällen gick otroligt fort, men det gör den ju alltid när man har roligt. Mycket skratt och många strike innehöll kvällen!

TACK ALLA UNDERBARA VÄNNER FÖR EN FANTASTISKT ROLIG KVÄLL!



SLAPPARSÖNDAG

Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och tänkte att jag skulle berätta lite om gårdagens fest men tyvärr så kanjag inte få över bilderna från min kamera till datorn här så jag får göra det ikväll när vi är hemma igen. Men jag kan ju säga att kvällen igår var väldigt lyckad! Att vi har så många underbara vänner som gjorde att festen igår blev så rolig är ju underbart! Tack allihop! Kvällen bjöd på god mat (jag åt för mycket och blev jättemätt, men det var ju inte så konstigt eftersom det var tacos), en massa prat och skratt under tiden vi åt och sen en jätteskoj bowlingtävling. Vårt lag kämpade på som bara den och vi var duktiga på alla serier utom den sista (vet inte vad som hände då...) så tyvärr vann vi inte, men skoj hade vi! Berätta mer sen när jag har bilderna.

Jag och M fick en rejäl sovmorgon idag, minns inte när vi sov så länge sist men det är nog närmare två år sen sist. Thyra sov ju hos mormor och morfar inatt och hon hade haft det toppenbra (hade inte väntat oss något annat), så vi hade ingen liten sessa hemma som väckte oss utan vi fick vakna av oss själva. Jag gick upp vid 10 och M vid 11 och vi båda två är pigga idag. Nu har vi ätit lunch hos mamma och pappa och så fort Thyra vaknar ska vi åka ut till min bror och hans sambo och hälsa på dem i deras stuga.

Trist att inte solen är framme idag, jag hade räknat med en skön stund i solstolen medan Thyra sover...

FEST!


Redo för fest!



Nu sticker vi iväg på bowlingfest tillsammans med våra underbara vänner! Det ska bli jättekul eftersom vi inte är ute på fest särskilt ofta numera.

Hoppas ni andra också får en underbar kväll vad ni nu hittar på! Grillar kan jag tänka mig att många gör ikväll med tanke på det härliga vädret  (jag vet det är mycket tjat om vädret nu men jag älskar sol och värme!)

SKÅL!


SOL, SOL, SOL

Vi har varit ute och njutit av solen hela dagen så här långt (vem har inte det...). Redan vid 9.30 var vi klara för att ge oss ut på en liten cykeltur, Thyra tyckte nog den var lite för lång för hon somnade nästan det sista. Vi handlade lite fika sen satte vi oss på en lekplats och fikade och Thyra lekte för fullt. Det var hur varmt och skönt som helst...helt underbart! Thyra var för söt när det kom några andra barn och skulle leka sa hon till dem "min plass" (=min lekplats). Det mesta nu för tiden är MIN!

Thyra sover just nu en sen nap men så fort hon vaknar ska vi åka ner till morfar för Thyra ska få vara med honom hela eftermiddagen och även få sova över där, för jag och M ska på bowlingfest ikväll. Åh det ska bli jättekul med fest tillsammans med alla våra vänner!! Thyra kommer inte märka att vi är borta för hon älskar verkligen att vara med moja som hon kallar morfar, så alla tre kommer få ha en toppendag!





TJEJMIDDAG


Här mumsar vi i oss den goda maten




Nu i eftermiddag/kväll har jag och Thyra varit på tjejmiddag hos Linda och Elsa. Thyra tyckte hela Elsas trädgård var som en enda stor lekplats...det fanns studsmatta, rutschkana, lekstuga, bollar och en traktor. Ni kan tänka er att hon hade fullt upp! Linda bjöd på supergott grillat kött...det smakade toppen och sen att vi satt ute och åt gjorde ju inte saken värre om vi säger så! Elsa och Thyra lekte jättebra tillsammans idag, det är inte alltid som det passar vår lilla dam att leka nämligen. På vägen hem somnade hon i bilen, men när vi kom hem fick vi väcka henne för att äta välling och ta på pyjamas men sen stensomnade hon igen. Så nu har jag och M landat i soffan. Örslösa vann förresten seriepremiären mot Söne!





Full fart på barnen (och mormor...)


Thyra in action



Thyra dukar till mat i Elsas fina lekstuga


SOMMARVÄRME

Idag har det verkligen varit sommarvärme ute! Jag slutade tidigt så jag skyndade mig inom Kapp Ahl för att köpa en solhatt till Thyra, känns som att det passar bättre idag än mössa  =) Thyra var ledsen och lite hängig när jag hämtade henne, men när vi kom hem och vi gick till lekplatsen försvann det. Vi lekte en lång stund på lekplatsen tillslut var det Thyra som sa att hon ville hem. Vi fortsatte lekandet ute på terassen ett tag sen var det mat och bad som gällde. Om bara några minuter ska jag och Thyra åka iväg på tjejmiddag!



Nya solhatten på och ballongen skulle med till lekplatsen



Spanar in barnen som leker...



Paus i leken för en frukstund...äpple så klart!



Här äts det russin



Nu sticker vi iväg på tjejmiddag! M ska titta på fotboll, han missar seriepremiären och derbyt på grund av hans skada tyvärr.

NJUT FREDAGKVÄLLEN OCH VÄRMEN!



BLIVANDE SHOPOHOLIC


Är Thyra en blivande "shopoholic"...?



Den här boken ska Thyra ta fram varje dag. Hon hämtar den från hyllan och sätter sig och bläddrar i den och "läser". Jag vet inte vad det betyder men kanske har vi en blivande shopoholic i familjen  =)  Kan ju bli dyrt med tanke på att hon nu gillar halsband, armband, skor och väskor...



Blivande modedesigner kanske?




Den här snygga bilden tog M tidigare ikväll, Thyra i jeans, tröja, gummistövlar och linne över byxorna....kanske inte blir någon shopoholic ändå utan en modedesigner....


UNDERBARA SOL

Vilket fantastiska väder det har varit i eftermiddag! Jag och Thyra åt mellanmål ute på terassen och det var så härligt att kunna sitta ute och äta. Thyra var väldigt fascinerad av att sitta i en av utestolarna, ena stunden satt hon ner och andra stod hon upp, hon hade inte direkt tid att äta (som vanligt...).



Mysigt mellanmål ute på terassen idag



Stå upp och äta yoghurt funkar jättebra enligt Thyra


Efter mellanmålet var vi ute i trädgården och lekte och passade på att njuta av solen. Jag upptäckte att vi snarast måste köpa en ny solhatt till Thyra för förra årets var för liten märkte vi när vi testade den. Vi spelade fotboll, blåste bubblor, läste böcker och provade halsband och armband. Jag berättade för Thyra att hon skulle akta sig för getingar och humlor, så när hon såg en humla sa hon "usch, usch" och närmade sig mig...snabblärd tjej!!




Förra årets solhatt var lite liten i år...




Spelar fotboll och jagar bubblor


Eftermiddagen idag har varit underbar och tydligen ska det fina vädret fortsätta, perfekt till helgen! I morgon hämtar jag Thyra tidigt så jag tror vi tar en cykeltur till parken och kollar in alla fina vårblommor.


TJOHOOO!!

Tjoohoooo!! Solen skiner och det är varmt och härligt ute!! Lite planeringstid här nu först, sen en lektion och sen ska jag hämta min sessa!! Veckan går i rekordfart mot helgen - underbart!! I helgen blir det tjejmiddag och bowlingfest, ska bli hur kul som helst!!



KÄRLEK TILL NÄRA OCH KÄRA

Idag har det inte blivit några inlägg för jag har prioriterat att vara med Thyra, så datorn har fått stå orörd. Jag fick hämta Thyra lite senar än vanligt idag för jag var tvungen att jobba över lite, men det var inga bekymmer som tur va. Vi gick direkt till lekplatsen när vi kom hem och där var det en massa andra barn så Thyra var lite reserverad men samtidigt nyfiken på vad de gjorde. Vädret hade bättrat till sig rejält under dagen för när jag var ute på lunchen var det svinkallt men när vi var på lekplatsen var det riktigt skönt. En dam som var på lekplatsen sa att det skulle bli jättefint väder i helgen...lovely!!

M var bara hemma och vände idag, han var med oss och åt mat men sen var det dags för fotbollsträning så jag och Thyra fick roa oss själva. Det var ju inga problem för det var ju tid för "Bolla" med Thyras favoritprogram idag - Lilla Prinsessan. Sen var det dags för bad, idag slog vi nog rekord i badtid för Thyra badade i en timme!! Vi blåste såpbubblor och busade, sen somnade hon gott  =)

När M kom hem tog jag mig en lång promenad, det var sååå skönt att få komma ut och andas frisk luft och få rensa huvudet lite. Det är mycket på jobbet nu och det tar kraft ifrån mig så då känns det extra bra att få vara runt nära och kära, så eftermiddagen med Thyra var precis vad jag behövde. Innan vi fick barn visste jag inte att man kunde älska någon så mycket så att det gör ont i en, men sen Thyra kom vet jag hur det känns! Hon är den som betyder absolut mest för mig och jag skulle vilja vara med henne jämt! När jag satt och gosade med henne idag kände jag mig sååå lyckligt lottad som har blivit berikad med en underbar dotter som skiner upp varje morgon när hon ser en, som blir jätteglad när man kommer och hämtar henne på förskolan, som springer omkring och säger "hej mamma" så fort hon ser en och som helt enkelt bara är helt underbar!


Älskade, underbara Thyra du är SÅ värdefull och jag älskar dig så det gör ont i mig!



Blev ett ganska långt inlägg, men ibland är det skönt att skriva av sig lite. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa ut min bok som jag läst på vääääldigt länge och nu har jag köpt ännu en bok som ligger och väntar på mig.

GOD NATT!


JUST DET JA...

Har ju glömt att berätta om lilla Alice som vi träffade igår. Thomas och Emma fick ju en liten flicka på långfredagen och igår var vi där och hälsade på de nyblivna föräldrarna och gosade lite med Alice. Hon var så söt så, hade massa mörkt hår och kikade med sina stora ögon. Thyra var nyfiken på "bäsen" men sen när hon fick syn på katten var det bara den som gällde  =) När jag höll i lilla Alice blev Thyra svartsjuk så jag fick bara gosa en kort stund med henne, får hoppas att vi får träffa lilla sötnosen snart igen. Emma hade bakat en smarrig kaka som Thyra mumsade i sig, och vi andra med för den delen!




ROLIGARE ÄN SÅ HÄR BLIR DET INTE IDAG


Påfyllt kylskåp är inte fel...



Precis som rubriken låter så blir det inte mycket roligare än ett påfyllt kylskåp ikväll. Dagen idag började soft som vanligt, jag fick en rejäl sovmorgon vilker var välbehövligt för Thyra sov hos oss (= på mig) nästan hela natten. Sen körde jag och Thyra en soft morgon som vi brukar på tisdagar, vid halv elva tog vi cykeln till förskolan och jag lämnade Thyra där och fortsatte mot jobbet. Jag hade tänkt ta vägen inom MQ för att titta på toppen som jag hängde undan igår men jag bestämde mig för att den var för dyr så jag får försöka glömma den!

Jobbet idag har gått i ett, det är något med tisdagar för det händer alltid något då! Jag har min första lektion 12 och den sista slutar 15 så egentligen borde inte dagen vara så jobbig men det är den!! Och idag var det nog rekord!! Ja, ja i morgon är det en ny dag (som bara kan bli bättre...)

Mormor var gullig och ställde upp och hämtade Thyra på förskolan idag och till Thyras stora förtjusning gick de hem till mormor och morfar idag, vilket innebar att hon fick träffa "Mojja". När jag kom vid 17 märkte hon knappt att jag kom, hon gillar verkligen att vara hos mormor och morfar, där är det full fart från det att hon kommer till hon går hem, och vi fick knappt med oss henne hem idag. Det fick bli tidigt i säng för Thyra ikväll för hon var jättetrött. M tog läggningen och jag stack ner till stan för att handla mat.

Nu har vi landat i soffan och inväntar de desperata damerna!

Hoppas er dag har varit bättre än min!
God kväll!



FÖRSTA MÖTET MED LILLA LEIA

I söndags åkte vi till Lerum för att hälsa på Camilla, Linus och Leia...det var jätteskoj att äntligen få träffa dem! Och lilla Leia var givetvis supersöt! När vi kom höll Linus på att snickra terass, kommer bli många härliga grillkvällar där när den är klar. Sen gick vi husesyn så klart....oh my! vilket fint hus de har! Gissa om vi blev avis och än mer sugna på att bygga vårt drömhus. Efter husesynen bjöd Camilla på gott fika och vi fick oss en mysig pratstund. Älskade vännen du betyder så mycket för mig!



Söta lilla Leia



Vilka flashbacks jag fick när jag höll i lilla Leia, tänkte tillbaka på när Thyra var nyfödd, det är inte klokt vad fort tiden går! Thyra blev ju genast ännu större när man såg Leia, och hon var väldigt intresserad av lilla "bäsen" som hon säger. Hon skulle titta när hon åt, när Camilla bytte blöja och när  hon låg och sov.

Tiden sprang iväg när vi var där och eftersom det var söndag och Thyra skulle till förskolan dagen efter ville vi komma hem i tid, så vid sex-tiden åkte vi hemåt igen. Thyra var lite missnöjd med att behöva sitta still i bilen men till slut lugnade hon sig och den sista biten sov hon.





Nöjd tjej med sin nya ballong



Innan vi åkte till familjen Ebefors/Rogersson gjorde vi ett besök på Allum. Det fanns en hel del roliga affärer att strosa runt i, M fyndade snygga skor, Thyra fick en fleecejacka och en ballong (det sistnämnda var nog det bästa enligt henne), jag fick ett linne (eller fick och fick....ja ni vet vad jag menar) och mer än så blev det inte. Vi åt lunch på MAX och Thyra tyckte väldigt mycket om stripsen, hon åt en hel liten påse!




Mmmm...stripes är gott!




 

Tack för att vi fick komma och hälsa på er och träffa er lilla prinsessa! Hoppas vi ses snart igen! ♥


EN OLYCKA

Jag hade tänkt berätta om vår lilla utflykt till Lerum igår men då hände det en olycka med datorn (och den här gången var det inte M utan JAG som orsakade den!!) så jag kunde inte göra det, får ta det när jag kommer hem från jobbet. Det var i alla fall jättemysigt att träffa familjen Ebefors/Rogersson och få se deras lilla skatt Leia. Gud vad fort man glömmer hur små barnen är när de är nyfödda! Leia var så söt så söt! Thyra tyckte nog också om henne för hon ville stå länge och titta på henne när hon sov i sängen och när hon skulle äta var hon med och tittade och lika så när det var dags för ny blöja. 

Idag är det måndag igen och dags för en ny vecka. Vi var ju på Allum i går och där hittade jag en fin topp att ha till Marias fest i början av maj, men där fanns den inte i min storlek så jag stack fram på stan på min rast för att kolla om den fanns här...och det gjorde den! Men jag har bara hängt undan den än så länge, jag får fundera tills i morgon hur jag ska göra. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig och ärligt talat har jag inte funderat så mycket på den frågan än så jag får nog göra det innan jag bestämmer mig för toppen eller inte...men SNYGG var den! (och dyr tyvärr....)

Saknar min lilla sessa som jag skulle vilja mysa med just nu, men hon har ju det givetvis bra där hon är, hon sover nog nu skulle jag tro och sen kommer mormor och hämtar henne så då blir hon glad. Men jag skulle vilja gosa med henne för min skull, för att stilla mitt eget beroende lite, får ta och göra det ikväll. Ikväll ska vi förresten få träffa en annan liten nyfödd tjej för första gången...mysigt!



Back to work....


PÅ VÄG TILL LERUM

Snart ska vi åka iväg till Lerum och hälsa på våra kompisar Camilla och Linus och deras lilla Leia. Ska bli jättekul att träffa dem och få se deras lilla skatt. Nu har du även flyttat in i sitt nybyggda hus så det ska bli jättespännande att få se det också, mina drömmar att få bygga ett eget hus kommer säkert bli ännu större efter besöket idag. Men innan vi kommer till Olofstort blir det ett besök på Allum.

I morse var Thyra för fin, hon tog på sig mina skor och sa "baj, bajs" (= bye bye) och sa att hon skulle åka hem! Gullunge!


Bajs, baj...nu drar vi till Lerum!




TACOFAMILJEN


Duktiga M har kockat supergod tacopaj!


Nu är tacofamiljen igång igen! Ikväll kockade M en jättegod tacopaj som vi mumsade i oss. Thyra åt mest chips och gurka men vi gjorde ingen stor grej av det, det var bara mysigt att sitta nera alla tre tillsammans.

M har spelat fotboll idag och de vann! men tyvärr skadade han sig lite (brukar han göra så jag vet inte hur allvarligt det är...). Thyra har haft tre barnvakter hemma hos sig i eftermiddag, det var kusinerna Ellen och Ebba och även Ellens kompis Kristine som var gulliga och ställde upp som barnvakt. Thyra verkar ha haft jätteskoj! Tack tjejer!

Jag har varit iväg på seans i eftermiddag...vilket var spännande! Jag har varit på det tidigare men inte med det här mediet och den här gången var det lite annorlunda, det handlade mer om tips och råd än om kontakter med dem på andra sidan. Jag fick en del bra råd men även en del frågetecken...kan ju säga som så här att jag skulle vilja ha MYCKET MER info från mediet, man fick liksom mersmak när man satt där. Framtiden får avslöja om hon har rätt eller inte! M tycker jag är tramsig som tror på sånt här så jag hoppas att chansen kommer att få träffa samma medie igen för då ska han få följa med! Hon sa så många saker som stämde in i stort sett alla gånger så det går inte att INTE tro på henne!

Nu börjar Robinson....ha en skön lördagkväll!!



PÅ RYMMEN

När jag och M var i köket och lagade mat förut så var det så väldigt tyst ifrån Thyra, hon brukar alltid höras när hon leker. Efter ungefär 5-10 minuter gick vi för att titta vad hon gjorde (när det är tyst brukar det alltid vara något bus på gång) och då får vi se att terassdörren är öppen! Vi rusar ut för att se om hon är på terassen - ingen Thyra! Jag rusar ut på gräsmattan i bara strumporna och M efter. Hon har säkert gått till lekplatsen tänkte vi båda två, men när vi kommer om hörnet på vårt hus ser vi Thyra i Ms keps och tennisskor stå så fint vid tvättlinan - vilken syn, hon såg för rolig ut! Hon visste nog inte riktigt om vi var arga eller om vi skulle skratta åt henne för hon såg så förlägen ut. Vi var ju givetvis glada över att hon inte hade försvunnit utan var på tomten!




Thyra på rymmen tidigare idag





STÄDDAG


M i full gång med att kratta i häcken



Igår kom vi på att det var städdag på vårt kvarter idag, vi brukar ha det en gång på våren och en gång på hösten. Så M och Thyra gav sig ut vid 9 i morse med kratta för att hjälpa till. Jag fick ta hand om bäddning och avdukning av frukost först och sen gick även jag ut. Som vanligt rensade vi i häcken runt omkring vår tomt, eftersom vår tomt ligger precis vid kvarterslokalen tycker nog vår vicevärd att det är viktigt att det ser fint ut där så hon burkar låta oss greja med den. Thyra var hur blyg som helst för de andra grannarna som var ute och städade, så fort någon gick förbi oss ställde hon sig mellan mina ben och gömde sig. Vi var nog ute i ca 2 timmar sen var allt klart. Det var helt ok väder ute så det var en skön förmiddag vi fick idag.




Thyra hjälper M med häcken


Det fick bli en tidig lunch idag för M hade samling med fotbollen redan 12, så nu sover sessan och jag slappar lite i soffan. Om några timmar ska jag iväg på seans...spännande! Jag har varit på det förut men den här gången ska det visst vara lite annorlunda, får se vad mediet säger till mig!



MYCKET SKRATT

Redo för after work




After worken igår med jobbet var jätteskoj! Var längesen jag skrattade så mycket! Först var vi på Rymd och åt buffé och drack vin. För 55 kr fick man ett glas vin eller öl och sen en ganska enkel buffé som man fick äta hur mycket man ville av, det tyckte jag var helt ok pris. Måste bara säga att vilken utsikt man hade där uppifrån!! Helt otrolig! Det var visserligen ganska så trångt men väldigt fint och helt oslagbar utsikt! Dit vill jag gå fler gånger!

Efter Rymd gick vi hem till en jobbarkompis och fortsatte festen där. Gud vad vi skrattade och pratade! De som gick förbi utanför måste ju trott att vi var helt knäppa. Det var ett konstant babbel och till slut skrattade vi så mycket att vi inte visste vad vi skrattade åt. En musiktävling hade vi också, jag brukar vara urkass på sånt där men vårt lag kom tvåa och jag kunde faktiskt en del svar.


AFTER WORK

Nu ska jag snart hoppa in i duschen för jag ska iväg på after work med jobbet idag! Det ska bli jättekul, vi ska gå till det nya stället (nya och nya, för en annan som aldrig är ute numera är det nytt...) Rymd. Sen blir det fortsatt fest hemma hos en jobbarkompis.

Thyra och jag var ute på lekplatsen en sväng förut, hämtar ju henne tidigt på fredagar. Men mitt uppe i all lek blev det dags för blöjbyte så då fick vi gå in, men det var väldigt skönt väder ute! Nu har vi ätit mellanmål, bytt en blöja till och Thyra vill se på teletubbies, passar perfa medan jag duschar.

UNDERBARA HELG ÄR HÄR!!

HÄR HÄNDER INTE MYCKET JUST NU...

Det finns inte så mycket att skriva om just nu för idag händer det inte speciellt mycket förutom allt det vanliga vardagliga som mat, tvätt och städ. Thyra har precis lagt sig, M är och tränar och jag sitter i soffan och tittar på vänner och surfar runt lite samtidigt. Helgen bjuder på fest för min del på fredagen, lördag är det fotboll för M och seans för mig (spännande!!) och på söndag ska vi åka till Lerum och hälsa på Camilla och Linus och äntligen få se lilla Leia.

Back to the tv....

VÅR UNDERBARA LILLA DOTTER!

I eftermiddag har jag och Thyra haft det jättemysigt tillsammans! Vi har köpt presenter till två små prinsessor och Thyra "hjälpte till" massor, vi hade inte riktigt samma smak men hon försökte i alla fall, sen att hon tyckte vi skulle köpa saker  hon nådde till kan ju inte hon rå för  =)

Det är en så härligt tid med Thyra just nu, hon tjattrar och pratar på MASSOR sen att man bara förstår en tredjedel spelar mindre roll. Jag kan inte riktigt förstå hur fort tiden har gått, tittade på gamla kort igår från när hon bara var några veckor och nu är hon ingen bebis längre utan ett barn med egen vilja och som kan göra sig mer och mer förstådd. Man smälter varje gång hon säger "mamma sitta här" också pekar hon bredvid henne i soffan, eller när hon säger "mamma mysa". Älskade lilla barn!! ♥♥♥





Vår sessa 3 veckor gammal




Vår sessa som vuxit och blivit en stor tjej nu!




Älskade, underbar dotter du anar inte hur mycket mamma och pappa älskar dig! Du är vårt allt! ♥



VÅR TISDAG

När jag lämnade Thyra idag var hon lite ledsen men så fort jag hade cyklat iväg var hon i full fart med att leka ute på gården. Det är klart att det var lite konstigt för henne att bli lämnad för hon har ju varit hemma med mig i över en vecka. Det var farmor som var snäll och hämtade Thyra idag och hon blev jätteglad när hon fick se farmor! Sen hade hon ätit potatis och SEX köttbullar till middag!! Helt otroligt att vår lilla Thyra som bara petar i maten äter hela 6 köttbullar....underbart!

Jag fick jobba över lite idag men när jag väl var hemma var det bara att byta om på Thyra, skriva inköpslista och åka till Willys och handla. Thyra var trött efter att ha lekt hela dagen på förskolan så det fick bli pyjamas och välling när vi kom hem, sen somnade hon som en stock.



Tack så mycket för de fina kläderna farmor!



Så här fina kläder fick Thyra av farmor idag! Vi har inte mycket kläder i rött så det var jättevälkommer för Thyra är väldigt fin i det. Kommer bli flitigt använt i sommar och även i höst.

Nu är det Desperate Housewives som gäller här och det verkar som om det är dubbelavsnitt så det blir en rejälv tv-kväll ikväll.


TILLBAKA TILL VARDAGEN

Då var man tillbaka i vardagen igen då, känns både skönt och samtidigt inte. Veckorna går ju supersnabbt så snart är sommaren här och man är ledig igen.

Idag har vi kört en soft morgon här som vi brukar på tisdagar. Snart ska vi ta lite frukt och sen bär det iväg till förskola och jobb. Thyra verkar glad över att få gå till förskolan igen så det känns bra!




Thyra lekar lite här hemma innan förskolan. Testar de nya skorna hon fått av Mikael och Maria.



Ha en bra dag allesammans!




FÖDELSEDAGSFIRANDE X 2

I eftermiddag har vi varit hos mina kusiner ( egentligen kusinbarn men de räknas som kusiner) och grattat dem. De fyller år med bara några dagars mellanrum så vi brukar fira dem samtidigt. Vi fick god smörgåstårta och sen en annan jättegod tårta. Tyvärr åt Thyra ingen smörgås tårta men den andra gick ner, så klart det var ju socker i den! Först var Thyra lite reserverad och gnällig men efter ett tag var det full fart på henne. Thyra och Elsa studsade studsbollar till varandra, de var jättesöta!




Jag och sötnosen på väg på kalas


Tyvärr glömde jag min kamera hemma så några bilder kan jag inte bjuda på. Istället får ni se en bild på det JÄTTEFINA armband som jag fick av Maria! Hon är så otroligt duktig på alla möjliga hantverk, hon drejar, målar och nu gör hon även smycken. Här kan ni gå in om ni vill se lite av det hon har gjort, bland annat en jättefin tavla av mig, M och Thyra. Här kan ni se mer fina saker som hon har gjort, hon är sååå duktig!!




Det fina armbandet som jag fick av Maria

FARFARBESÖK

Idag har vi haft besök av Thyras farfar och Isa. Så fort de kom hit skulle Thyra ta med farfar till lekplatsen- Hon höll hela tiden på att säga "fafa hoppa", vilket betyder att farfar skulle hoppa från gungan och det gjorde han också! Han var med oss och åt middag, tyvärr åt Thyra inget till middag idag. 



Thyra höll koll på Isa ute på terassen


Efter middagen tog vi oss en promenad så att Thyra kunde somna gott i vagnen och det tog inte många minuter innan hon sov. Vi gick för att titta till den tomt vi har tingat ifall det blir husbygge. Det är min stora dröm att få bygga ett eget hus och få bestämma precis hur vi ska ha det, men än så länge är det bara en dröm. Det är mycket om är väldigt oklart innan vi kan börja planera för att bygga, bland annat mitt jobb och vart vi vill bo...två ganska tunga saker.




Far och son ute på promenad




Här kommer kanske vårt drömhus att stå en dag...



När vi var tillbaka hemma igen hjälpte svärfar oss med att beskära vårt äppleträd. Det har inte blivit gjort på några år så det var verkligen på tiden, förra året hängde grenarna nästan nere på marken när äpplena kom. Tusen tack för hjälpen!




Svärfar i full fart med att klippa av grenar




PÅSKDAGEN DEL II


Kort taget i farten därav det kapade huvudet  =)



Jag kan inte nog många gånger hylla det här underbara vädret! Jag älskar sol och värme så jag vill inte att det ska ta slut utan nu ska det bara stegra sig. Nu i eftermiddag cyklade vi ner till stan för att möta upp Sofia, Marcus och Hedda, tillsammans med dem cyklade vi till en lekplats där tjejerna direkt började leka i sanden och vi satte oss på en filt och njöt solen. Vi tog en liten fikapaus men Thyra hade som vanligt inte tid att sitta still utan hon skulle fortsätta leka. Efter all lek cyklade vi hem igen och gjorde hemmagjordpizza som Thyra gladeligen åt....GÖTT!



Pappor och barn leker för fullt i sandlådan


Nu är snart påskledigheten slut bara en dag kvar, så det gäller att göra något bra av morgondagen. Thyras farfar kommer hit i morgon och hjälper oss att beskära vårt enda träd och stannar sen också på middag, på eftermiddagen ska vi på kalas. Förhoppningsvis är det solsken i morgon också och då blir det nog några timmar med utelek.



Thyra hade energi över trots all lek på lekplatsen så vi körde lite bil när vi kom hem



 


Underbara sessan


Sessan sover sen några timmar tillbaka den här gången med Pippiboken bredvid sig i sängen...gullunge! Jag ska också gå och lägga mig strax, ska försöka läsa ut min bok så att jag kan få börja i en ny snart, har massor som ligger och väntar på mig.

GOD NATT!



PÅSKDAGEN SÅ HÄR LÅNGT

Just nu sitter jag och M i varsin solstol och njuter av vårsolen....helt underbart! Vi har lagt alla måsten åt sidan för att bara njuta en stund.

På förmiddagen var vi ute och lekte och så kom mormor, morfar och Lucas på fikabesök. Gissa om Thyra blev glad över att se dem alla tre, hon hoppade och tjöt när hon fick syn på dem! Nu sover Thyra (med paraplyet i sängen) efter att ha ätit väldigt bra till lunch - skönt! Vi körde på ett säkert kort idag och åt makaroner och köttfärsås. När hon har vaknat ska vi cykla ner till stan för att möta upp Sofia, Marcus och Hedda. Tjejerna ska få leka lite tillsammans och vi andra får oss en trevlig pratstund!

Njut dagen!


ÄNNU EN PRINSESSA HAR KOMMIT TILL VÄRLDEN

En till liten prinsessa har kommit till världen! Det är Thomas och Emma som igår äntligen fick se sin lilla bebis för första gången, och en liten tjej var det! Vi fick se en liten sms-bild på henne idag och hon var sååå söt och hade en massa hår! Gullunge!

GRATTIS TILL DE LYCKLIGA FÖRÄLDRARNA!




Thomas håller Thyra som är bara några dagar gammal

PÅSKMIDDAG HEMMA



Ett försök till ett familjefoto...kanske inte helt lyckat men det bjuder vi på!


Nu ikväll har vi ätit god middag hemma bara vi tre, vi bestämde oss för att vara hemma på påskafton och bara mysa tillsammans vår lilla familj. M stod vid grillen och fixade gott grillkött, till det åt vi hemgjorda klyftpotatisar, sallad och sås...smaskens var det! Till och med Thyra gillade maten, men hon hade inte ro att sitta still att äta så det fick bli lite mat i handen, bättre det än ingen mat alls. Hon har varit väldigt krånglig med maten nu i några dagar så vi var glada att hon åt över huvudtaget.




Den korta lilla stund Thyra hann sitta still och äta



Thyra somnade så fort M lade ner henne, solen och all lek tar på krafterna. Jag och M har tittat på Robinson och nu skulle jag tro att det blir någon film. Känns väldigt skönt att bara vara hemma och ta det lugnt och mysa tillsammans.

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA! HOPPAS NI HAR EN HÄRLIG PÅSKAFTON PRECIS SÅ SOM NI VILL HA DET!



Söta kycklingen som Thyra fick av mormor idag



Minipåskliljan som Sofia, Rasmus och Måns hade med sig till oss




PÅSKMIDDAG HOS MORMOR OCH MORFAR

Idag var vi bjudna hem till mormor och morfar för att äta middag tillsammans. De är hundvakter i helgen för brorsan och hans tjej är i London så vi fick även träffa Lucas. Han är så fin men även väldigt lekfull för han är ju fortfarande en valp, så till en början var han lite ivrig med att hälsa men sen lugnade han ner sig så då kunde vi leka med honom och Thyra behövde inte bli rädd.


Fina Lucas


Efter maten gick vi alla ut och satte oss i solen. Mormor hade fullt upp med att hålla koll på Lucas så att han inte satte iväg någonstans, men sen när bollarna kom fram behövde vi inte oroa oss för att han skulle sticka för då höll han sig i närheten av dem hela tiden. Till och med Thyra vågade kasta några bollar till honom. Ute i mormor och morfars trädgård provade Thyra på att både åka bil, köra barnvagn och cykla...hon hade fullt upp med andra ord.



Full fart framåt på cykel, tyvärr nådde hon inte ner till tramporna så vi fick dra runt henne



Det var en söt liten påskkärring som kom till mormor och morfar idag. Den söta lilla kycklingen fick hon av mormor


GLAD PÅSK PÅ ER OCH TACK FÖR EN JÄTTEHÄRLIG EFTERMIDDAG UTE I SOLSKENET!





 

STROSAR RUNT PÅ STAN I VÅRSOLEN


Charmiga lilla Thyra inviger nya mössan


Vilken underbar dag det har varit idag! Vi började dagen vid 06.30 idag med att M och Thyra gick upp och åt välling och såg på tv, jag fick sovmorgon till 07.30. Vi åt frukost i lugn och ro, kom på lite för sent att vi borde ätit ägg till frukost eftersom det är påsk men det får vi ta i morgon.



Redo för att göra stan


Vid 10 åkte vi fram på stan, vi skulle inte göra många ärenden så vi hade gott om tid att bara strosa runt vilket var jätteskönt i vårsolen. Oftast när vi åker fram är det så mycket vi ska göra så vi hinner inte njuta av att bara gå omkring. Thyra garderade sig för olika väder - solglasögon OCH paraply...sötis! Vi mötte upp mamma på torget för hon hade hittat en söt klänning till Thyra, en blå/vitrandig jättesöt klänning, blir jättefin med mörkblå eller vita strumpbyxor till och till sommaren funkar den bra som den är. Priset på barnkläder var så bra så det fick bli en klänning till, en jeansklänning som är perfekt att ha på förskolan.




Två fynd på torget idag. TACK mormor för klänningen!



Vi passade även på att ta en fika på uteserveringen och vi fick verkligen njuta av vårsolen. Det var fullt med folk över allt i stan och att få en plats vid något café var ju knappt att tänka på men vi hade lite tur.



Mys i vårsolen. Nya Pippiboken läses fligt.


Eftersom det var så fint väder idag fick Thyra inviga sin nya jacka och till en början mössan, men den åkte av efter ett tag antar att det blev för varmt borde kanske satsat på en solhatt idag i stället.


Sötnos i sin nya jacka och mössa


LEK I VÅRSOLEN

Ingen har väl kunnat låta bli att vara ute i vårsolen idag! Vilket underbart väder vi har fått lagom till påsken. Skönt att ha en långhelg ledigt tillsammans hela familjen.



Full fart på lekplatsen


Idag har jag och Thyra varit och hälsat på min farmor Majsan medan M har varit och spelat fotboll. När M kom hem cyklade vi alla tre en liten sväng och tittade bland annat på den tomt som vi har tingat, svårt att tänka sig hur det kommer se ut sen när det är fullt med hus där. Till slut hamnade vi på en stor lekplats där Thyra kunde röja runt till tusen. Vi hade med oss lite fika och satt i solen och mumsade på bullar tillsammans....MYS!



Hej, här kommer vi!



Tut, tut!

Nu ikväll har sessan badat och när hon hade somnat åt jag och M god tacomiddag tillsammans. Det var rätt skönt att få sitta ner bara jag och M och prata lite, det har varit mycket jobb för M det sista så vi har knappt hunnit umgås känns det som. Nu är det tv-soffan som gäller, risken är att vi båda sover innan 22, men då är vi i så fall pigga i morgon då vi ska fram på stan en sväng och sen hem till mamma och pappa och äta lunch.



Bakar en massa sandkakor


Njut fredagkvällen det ska vi göra!




SÖTASTE PÅSKKÄRRINGEN!



Visst är det en söt lite påskkärring som kommer här (med fräknar på hakan!...det var M som målade)



Nu har jag äntligen lyckats få över bilderna från kameran till datorn så här får ni se några fina bilder på den sötaste påskkärringen!

Thyra har ju under veckan ritat fina påskbrev och då tyckte jag det kunde vara kul om hon var en påskkärring när vi åkte till farmor och farfar för att lämna det...det tyckte INTE Thyra! Det var inget roligt alls att ha på sig förkläde och huckle så såfort vi kom innanför dörren åkte det av, men vi hann föreviga det! Idag gjorde vi ett nytt försök när vi åkte till majsan för att lämna hennes påskbrev men det var samma sak då.





Mammas söta lilla påskkärring har ingen kvast men ett paraply duger lika bra!


Vi firade svärmor som har fyllt år igår och då fick Thyra träffa alla sina kusiner så det var full fart från det att vi kom till det att vi åkte hem, sen somnade hon gott i bilen på vägen hem. Svärmor bjöd på goda frallor och det största påskägget jag sett fyllt med massa påskgodis! Alla barnen fick var sitt litet påskägg med godis att smaska på. Thyra var såå stolt som skulle gå omkring med sitt ägg själv precis som de större barnen.




Thyra som påskkärring



Såå stolt över sitt egna lilla påskägg


TACK FÖR ETT TREVLIGT KALAS OCH FÖR PÅSKÄGGET THYRA FICK!




INGA BILDER

Skulle precis lägga in lite fina bilder på världens sötaste påskkärring men det funkar inte så vi får ta det imorgon istället.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag är jättetrött efter en ganska så händelserik dag. Nu ikväll har vi varit på kalas och firat svärmor. Thyra härjade runt som bara den med alla kusinerna så hon somnade på vägen hem.

Dags att sova - godnatt!


LEKFULLT BESÖK


Leker lite själv i väntan på att kompisarna ska komma


Idag har vi haft två gamla jobbarkompiar med barn på besök. Vi jobbade i samma arbetslag tidigare och fick barn med bara någon månads mellanrum så sen dess har vi träffats hemma hos varandra och barnen har fått leka och vi har fått prata. Idag var vi hemma hos oss och barnen lekte och vi pratade på som vanligt. Vädret är ju helt ok så vi hann även med att gå till lekplatsen en sväng, roligt för barnen att få röra lite på sig, fem barn på vår lilla yta kan bli lite mycket ibland. Jag var lite orolig för hur Thyra skulle ta det med att så många barn skulle komma och leka med hennes leksaker men det gick faktiskt riktigt bra. Som vanligt i början var hon blyg och försiktig och satt i mitt knä men efter ett tag sprang hon omkring och lekte med de andra. Efter lite lunch, fika och ännu mer lek åkte de hem och Thyra stensomnade direkt. Nu låter jag henne sova ett tag eftersom vi ska på kalas ikväll, så hon orkar härja runt med kusinerna.



Måns & Thyra åker polisbil



Agnes & Thyra gungar tillsammans



Alma & Rasmus är på taket medan Måns kör



Så här trött blir man av att leka, kolla in paraplyet som hon skulle ha med i sängen



TACK FÖR EN JÄTTEMYSIG LEKDAG, SER REDAN FRAM EMOT MÖSSEBERG I JUNI!

MATLAGNING x 3

Jag vet inte vad som har hänt med mig idag men idag har jag lagat mat 3 gånger!! Jag som väldigt sällan lagar mat annars, det är M som står för matlagningen i det här huset men idag så...




Köttbullar och potatis



Kyckling och bacongryta


Idag var det först lunch vid 12 och sen är ju Thyra så liten fortfarande att hon ska äta lagad mat två gånger per dag så vid 17 blev det ett mål till, och nu ikväll har jag förberett lunchen till imorgon då några gamla jobbarkompisar med barn kommer hit. Det är nog första och sista gången jag lagar så här mycket mat, känns som jag inte gjort annat än stått vid spisen men jag har faktiskt gjort massor idag, vet inte hur jag har hunnit med allt egentligen. Jag har grejat med tvätt, handlat mat, varit på stan, lagat mat x 3, tvättat fönster, fixat med påskhälsningar, haft besök, postat brev i sista sekunden...ja herre gud vilken dag! Helt klart dags för sängen nu, för i morgon står det en hel del på schemat också, men först blir det en liten puss på min sessa ♥







GOD NATT

ROLIGT PÅSKÄGG


Den roliga presenten i påskägget från Cissi & Rickard



Cissi och Rickard var här hos oss nu i eftermiddag/kväll och med sig hade de ett påskägg till Thyra. De är så söta för de tänker ALLTID på Thyra! Förra året fick hon också ett påskägg och då med ett par jättesöta badbyxor som har använts flitigt. När hon föddes fick hon fina presenter, när hon fyllde år och vid jul. De tar sig alltid tid för Thyra och varje gång vi ses leker de med henne och det älskar hon! Tack så mycket ni är helt underbara!

I påskägget i år låg det såpbubblor med tillhörande "pistol" där man trycker på en knapp så snurrar en fläkt runt och blåser ut bubblor. Behöver jag säga att Thyra blev överlycklig och jagade efter alla bubblor och skrattade och hade skoj! Bilderna visar hur skoj Thyra hade.

















Jag skulle tro att det kommer bli en hel del besök ut på terassen i morgon för att blåsa såpbubblor, men det kan jag lätt ta för Thyras glädje idag när hon jagade bubblorna var underbara.


GRATTIS FARMOR!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ULLA!

Idag är det svärmors födelsedag!! Vi säger ett jätteGRATTIS och hoppas att hon har haft en jättebra dag! I morgon kommer vi och firar dig med presenter! På bilden är Thyra bara en dag gammal, den är tagen när Thyras farmor och farfar kom och hälsade på oss på BB.



Grattis farmor på födelsedagen!

GLADPÅSK-HÄLSNINGAR


Våra fina Glad Påsk-hälsningar


Idag skickade vi iväg några Glad Påsk-hälsningar. Jag burkar inte skicka några sådana men eftersom Thyra tycker att det är så kul att måla nu så fick det bli några i år. Hoppas bara att de hinner komma fram innan påskhelgen drar igång.

Nu blir det mellanmål och sen ska det rullas köttbullar. I eftermiddag kommer Cissi och Rickard hit, Thyra kommer bli jätteglad när Rickard är med för han är en stor favorit!!

MED POSTEN IDAG

Vilket sammanträffande...igår skrev jag ju om PLAN och vårt fadderbarn där och idag kom det ett brev med posten som meddelade att Lydia nu snart blir 18 år och att hon då inte längre omfattas av PLANs hjälparbete så vi skulle få ett nytt fadderbarn. Känns konstigt att behöva skriva ett brev och tacka för oss och den här tiden, vi har ju haft kontakt med henne under så lång tid. Får nog ta några dagar och fundera på vad jag ska skriva till henne och vad jag ska skicka med för fin gåva som tack för alla fina brev hon skickat till oss.

Ett annat sammanträffande var att jag såg en reklamfilm för Friends igår också. Ingen kan väl vara oberörd när man ser reklamsnutten om tjejen som är i skolan och som blir behandlad som luft....fy fasen säger jag bara!! Stackars de barn och ungdomar som varje dag har det så!! Åh nu blev jag arg, bäst att använda den ilskan till mina fönster så det går fort att tvätta dem.

VECKOHANDLAT

Thyra och jag var på Willys i morse och veckohandlade, jag trodde det skulle vara massor av folk eftersom det är påskhelg men det var rätt lugnt faktiskt. Nu har vi laddat upp med mat i kyl och frys, vi hoppas på grillväder i helgen för vi köpte kött och marinad...smaskens!




En sån här tuffing hjälpte mig att handla idag och charmade alla i affären



Efter Willys blev det en sväng till Rydéns för när jag tog på Thyra hennes vårjacka idag såg jag att den var för liten så vi måste leta efter en ny. Jag har tidigare sett att de har fina skaljackor på Rydén till bra pris, och vi hittade en jättefin men tyvärr var den för stor. Så jakten på en jacka till Thyra får fortsätta en annan dag. Vi tog även en sväng fram på stan, hade egentligen tänkt göra det i eftermiddag men det fick bli nu när vi ändå var framme och hade tid. Diverse ärenden uträttades bland annat presenter som skulle köpas, ramar som skulle lämnas tillbaka (som jag tyvärr glömde i bilen!!), nya vita linnen att ha under behövde köpas för de flesta rök igår när jag rensade garderoberna, vita linnen håller inte mer än en säsong tycker jag för sen blir de rätt dassiga.

Nu sover sessan efter lite lunch så nu ska jag tvätta mina fönster...tjoohoooo vad roligt...NOT! Någon som vill byta med mig?!


BESVIKEN

Här hade jag bänkat mig i soffan med smörgås och mysig filt och tänkt att äntligen är stunden här då jag bara kan ligga i soffan och slappa och se på Desperate Housewives, men ååååå så besviken jag blev när jag får se att det är hockey istället, där försvann den mysiga tisdagskvällen i tv-soffan!! Så nu fortsätter jag rensingen av garderober som vi hållt på med hela kvällen istället. Jag hoppas våren är här för att stanna för nu har vi rensat bort alla vinterjackor och mössor och vantar, fram med vårjacka och luvtröjor och tennisskor istället....härligt!!

LEK MED KUSINERNA


Full fart upp för trappan till rutschkanan


Nu i eftermiddag har jag och Thyra varit hemma hos Faster Malin och Thyras kusiner. Det var så fint väder så vi lekte vid deras lekplats en lång stund. Det var en stor lekplats med en massa roliga saker att leka med. Thyra hade jätteskoj, hon gungade, grävde i sanden, åkte den stora rutschkanan med både Thea och Oscar och gungade gundbräda för första gången. Efter att ha lekt en lång stund gick vi in och åt en smarriga kladdkaka som Malin bakat.




Thyra åker rutschkana med Thea


Thyra och Oscar leker


Gunga gungbräda var kul!


Tack för en jättetrevlig stund i solen och för den goda kakan!




Så här cool är man när man åker bil och solen skiner





DAGENS THYRA


Min älskade lilla Thyra


Bjuder på en dagens på Thyra. Här är hon i full färd på väg att försöka klättra i sin säng. Idag inviger vi den nya koftan hon fick av mormor. En riktig "mormor Märta-tröja"! För er som inte hänger med är det så att i vår släkt på mammas sida är blått lite av en favoritfärg och min mormor hade väldigt ofta blåa koftor på sig.

Just nu sover sessan en sen tupplur (snart påsk ju hihi...), men strax ska jag väcka henne för då ska vi åka hem till Faster Malin och kusinerna och se hur de har det i sin nya lägenhet också blir det lite utelek vid lekplatsen.

FINA PÅSKBLOMMOR


Fina påsktulpaner!



Så här fina påskblommor fick jag tidigare idag! Nu står de bredvid den fina påsktuppen vi har på tvbänken. Genast blev det lite mer påskstämning i huset - TACK!

LÄNKAR

Nu har jag lagt till två nya länkar i menyn, den ena är till PLAN och den andra är till Friends. Båda är två organisationer som jobbar för något väldigt bra, så gå gärna in på deras sidor och läs.

Jag tillsammans med mamma och pappa har varit faddrar i PLAN i många, många år, minns inte ens hur många det är. Men det började med att vi såg Faddergalan på TV och bestämde oss för att bli faddrar åt en tjej från Guatemala. Sen tog det några månader innan vi hörde nåt men sen kom det ett brev med ett foto på en jättesöt liten tjej som heter Lydia. Då var hon kanske 6-7 år och nu är hon nog 15 år skulle jag tro. Det är jag som sköter brevskrivningen så några gånger per år skickar jag iväg ett brev med lite info om oss och om Sverige, och ibland skickar jag med ett foto eller en gåva. Nu är det så smidigt att skicka brev för nu kan man göra det via internet så nu blir det lite fler brev. Det är alltid lika kul när man får ett brev från Lydia! Postgången är rätt seg så det tar ofta några månader innan breven är framme. Om du någon gång har haft minsta fundering på att bli fadder så tycker jag du ska bli det för det är jättekul och man känner att man gör något vettigt för någon annan. Är du fadder i PLAN stödjer du inte bara ditt fadderbarn utan alla som bor i samma by och det är ju jättebra!

När jag jobbade i Skara kom jag in kontakt med Friends första gången, de kom till vår skola och pratade om deras organisation och sen utbildade de eleverna i hur man ska vara som kamratstödjare. Nu har även min nuvarande skola gått med i Friends vilket är jättebra! Friends jobbar mot mobbing och det är ett otroligt viktigt arbete. Alla barn ska ha rätt att vara precis som de är och känna sig trygga i skolan. Jag blir så arg på sådana som tror att de är för mer än andra och därför anser sig ha rätt att ge sig på andra. Tyvärr finns det allt för många barn som blir mobbade i skolorna idag och när jag tänker på det gör det ont i mig. Tänk om det vore så bra att alla vågade säga nej till mobbing, Friends gör i alla fall ett jättebra jobb och har kommit en bra bit på rätt väg!


THYRAS RUM

När jag rensade kameran nu ikväll hittade jag dessa bilderna. De är tagna efter den gången då jag och Thyra städade hennes rum tillsammans. Tanken var att jag skulle visa er dem då men det glömde jag tydligen av. Ja, ja bättre sent än aldrig säger man ju.


Nystädat och fint



En annan vinkel



Nu ska jag gå och lägga mig och läsa min bok, vill läsa ut den nu så att jag äntligen kan få börja i en ny. Inte för att boken är dålig men jag har hållt på med boken vääääldigt länge nu. Det bästa är kanske inte att läsa så här på kvällen för jag kommer inte mer än några sidor och sen sover jag, men bättre det än inget också somnar jag ju gott.

Hoppas på en härlig dag i morgon, solsken och värme tack! Thyra och jag har inte direkt några planer för dagen, får lite besök på förmiddagen men annars har vi inga planer. Blir nog en sväng till lekplatsen om jag känner oss rätt.

SOV GOTT!


PÅSKPYNT

Påskpyntet "flödar" verkligen här hemma..nää här finns inte mycket till påskpynt. IMen idag har jag äntligen tagit tag i påskriset som legat på terassen ett bra tag så nu är det fina fjädrar i det. Inne har jag också satt fjädrar i påskris, men det har nu åkt ut på terassen för jag nyser hela tiden. Vet inte om det beror på påskriset men det kan lika väl stå på terassen över natten. Det enda påskpynt förutom riset är en tupp som så fint står på tvbänken, mer än så blir det inte, jag orkar inte hålla på att ta fram en massa för en helg bara och förresten så har vi inte direkt något påskpynt. Fast vi har ju det finaste påskpyntet man kan tänka sig - Thyras teckning som sitter i köket!




Påskpyntet "flödar" här hemma



Så här fint har vi det på terassen nu



PLÄTTAR


Mormors smaskiga plättar


Mormor var så snäll idag som bjöd mig och Thyra på mat. Jag hade beställt en av mina favoriter plättar och givetvis fick vi det. När Thyra var liten bebis och jag var föräldraledig var vi ofta hemma hos mormor och åt plättar men nu var det ett bra tag sen vi åt det. Som alltid var det supergott och vi åt för mycket som vanligt så vi blev proppmätta efter maten. Thyra somnade då gott så jag och mamma fick en mysig stund ute i solen där vi kunde slappa efter maten.

Thyra var som vanligt lite busig idag. Hon ska alltid riva i mormors smycken när vi är där, men idag nöjde hon sig inte bara med smycken utan hon kom ut med mormors glasögon på sig. Både jag och mamma skrattade åt henne när hon kom ut med dem på sig och då sken hon upp som en sol och sen skulle hon ha dem med sig hela tiden. En liten spexare!



Busiga Thyra i mormors glasögon


Så söt man kan vara i glasögon



LEK MED MORMOR


Thyra ringer för att kolla om mormor är vaken


Thyras outfit i morse var verkligen snygg; blöja och mina tåsockar uppdragna till knäna  =)

Första dagen på påsklovet har bjudit på fint väder, det har blåst en del men solen har ändå varit framme hela dagen så jag ska inte klaga. Redan vid 9 var jag och Thyra klara för att ge oss iväg hemifrån. Planen för dagen var att gå hem till mormor och umgås med henne. Vi var klara lite tidigare än vad mormor var så vi gick en promenad genom Villaparken och sen hamnade vi på en rolig lekplats.



Vi är på väg ut på en tidig promenad


Så här fint var det i Villaparken i dag


Eftersom det var så fint väder ute idag stannade vi till vid en lekplats och lekte lite vilket var väldigt uppskattat av Thyra. Hon skulle både gunga, åka rutschkana och krypa i röret på en och samma gång, det var två sekunder här och två sekunder där. Mormor visade tydligt att hon hade sitt barnasinne kvar - härligt! För att  Thrya skulle följa med oss hem. fick vi locka med en ny pippifilm som morfar hade köpt.




Åker rutschkana med mormor 



Krypa i röret var kul!



Lek med mamma



Mormor har sitt barnasinne kvar!



SÖNDAGSMIDDAG I JÄRPÅS

Idag var vi bjudna hem till Ms föräldrar på söndagsmiddag. Det var inte bara vi som var där utan även Ms systrar med familjer. Det var kul att vi alla kunde samlas för en gång skull. Förr var jag och M ofta hemma hos hans systar men nu räcker tiden inte till, var och en har fullt upp med sitt, men när vi väl ses har vi jättetrevligt. I vår/sommar är det en hel del fester så då kommer vi alla ses. Det börjar med bowlingfest, sen 40-årsfest och sen 65-årsfest, så det blir många festligheter tillsammans - kul!



Alla samlade till middag


Vi blev bjudna på riktig söndagsmiddag, det var kött och potatis och sen efterrätt som bestod av glass, senare blev det även kaffe och kaka. Malin, Ebba och jag var tvungna att gå ut och gå en promenad för vi var sååå mätta! Tusen tack för supergod mat!.



Thyra mumsar i sig av den goda maten


Thyra har alltid jätteskoj tillsammans med alla sina kusiner. Från det att vi kommer till att vi åker hem är det full fart, det ska ritas, gås i trappor, matas vovvar och busas. Det var inga problem att få henne i säng ikväll om vi säger så.



Matar vovvarna


Ritar

FOTBOLLSMATCH


M spelar fotboll


Örslösa IF


Dagen idag började med en liten sovmorgon, Thyra vaknade inte förrän 07.20, så det var en bra start. Vid 9 gav sig M iväg för att spela fotboll så jag och Thyra grejade lite själva här på morgonen, sen åkte vi ner för att titta när M spelade. Det var inte alls samma sköna väder som det var igår, och nere vid vattnet där de spelade blåste det ganska kallt. Vid fotbollen träffade vi Emilia och Frans som vi var hos igår, Johan och M spelar i samma lag det är så vi har lärt känna dem plus att de bor på samma gata som oss. Vi stannade inte så länge för efter ett tag kom Malin, Bobbo och Filippa och då var det dags att åka till Järpås för en riktig söndagmiddag.



Blivande fotbollsproffs



Thyra är ute och går med Filippa

GRILLPREMIÄR


Vi på väg till vänner



Igår var vi hemma hos Johan och Emilia och då blev vi bjudna på årets första grillning, gud vad gott det var! De bjöd på grillat kött, hemmagjorda klyftpotatisar, sås, sallad, grillad paprila, bröd och till allt detta ett jättegott vin. Det är verkligen något speciellt med grillad mat. Johan och Emilia har en lite kille som heter Frans som nyss fyllt ett år. I början var Thyra lite reserverad men när vi gick in i Frans rum och hon fick syn på alla hans leksaker blev det full fart. Hon provkörde Frans traktor och skulle leka med hans nya bondgård. Varje gång M höll i Frans eller lekte med honom stod Thyra bredvid och sa med pipig röst "pappa, pappa", liten svartsjuk tjej  =)



Leka med traktorn var kul



Thyra älskar alla bollar hon ser



Frans i full fart



Ännu mer traktoråkande


ÖVERBY

Idag har vi varit i Överby och shoppat loss. M behövde nya kläder och jag var på jakt efter jeanskjol/jeansklänning till Thyra. Det blev en hel del handlat, M köpte både byxor, tröja, jacka och skärp. Till Thyra hittade jag (som alltid) massor, hon fick tröjor, kofta, strumpbyxor och ett par jättefina jeans hängselshorts. Till mig köpte jag ett par skor och ett spray som skyddar håret när man plattar det och som även gör så att håret inte krullar ihop sig när det är fuktigt ute....hoppas verkligen det funkar för mitt hår krullar sig ALLTID när det är fuktigt ute och det är jag trött på!



Redo för shopping


När vi var på Överby träffade vi Sofia och hennes Marcus och Hedda, så det fick bli en spontanlunch med dem....jättemysigt! Tjejerna hade inte direkt tid att äta för bredvid där vi satt och åt fanns det en affär som delade ut ballonger till alla barn. Så efter maten styrde tjejerna kosan direkt dit och sen var de hur nöjda som helst.



Kul att leka med ballonger


Glad tjej


LUGN FREDAGKVÄLL

Nu har jag och M landat i soffan och kommer stanna kvar där resten av kvällen. Det blir en väldigt lugn kväll, känns som att det var längesen jag satt ner i soffan och bara tittade på TV, så efter det här inlägget åker datorn bort. Först måste jag bara bjuda på en bild på Thyras första påskpynt.



Thyras första påskteckning


När jag hämtade Thyra idag satt det en jättefin påskteckning på hennes hylla, mammahjärtat slog extra hårt och jag kände mig sååå stolt över mitt lilla hjärta som hade gjort ett sånt fint konstverk. Nu pryder den fina teckningen vårt kylskåp.



Så här fin var Thyra på förskolan idag, ny tröja från mormor


Såpbubblor är kul



Njut fredagkvällen allihop!
GODNATT


FREDAGSMYS

Nu i eftermiddag har vi haft mysigt besök av Emma och Thomas. De var så gulliga som hade med sig ett litet påskägg till Thyra - tack! Vi fikade gott tillsammans och satt och småpratade om allt möjligt. Emma hade en stor och fin mage, det är nästan så att jag blir sugen på att ha mage igen. Nästa vecka ska det titta ut en liten bebis där är det tänkt, vi är jättenyfikna på vem det är som tittar ut!

Nu ikväll har M kockat gott kött och potatis och sås till det, jag var lat och satt bara och tittade på men jag känner mig så trött nu ikväll så det är skönt att det är påsklov nästa vecka. Då ska jag ta det lugnt och bara mysa med min sessa!

Idag hämtade vi ut ett paket som jag skickat efter för någon vecka sedan. Det innehöll bl a ett sött glas till Thyra, jag har tänkt att vi ska ha det glaset som "fredagsmysglas". Kul att ha något lite extra att ta fram när det är helg och extra mysigt. Thyra föll för det direkt! Hon är väldigt tacksam att köpa saker till för hon blir alltid jätteglad när hon får något, och speciellt om det är i ett paket.



Nytt fint glas



Inviger nya glaset



Fredagsmysglas


EN RIKTIG PRINSESSA

Här har ni en riktig prinsessa!!
Hon har själv tagit på sig prinsessdiadem och prinsesstav  :)



Sessan busar...



...i full fart

LEK MED BOLLAR

I morse hade vi ganska gott om tid så Thyra hann med att leka med sina bollar som hon tycker väldigt mycket om.
Det ska inte vara en boll utan minst två och hon sparkar och kastar dem hit och dit, blivande bollkonstnär kanske... Visst har hon en snygg outfit på sig; blöja och gummistövlar!












SNART HELG...

Sorry för min frånvaro igår men dagen var sååå stressig igår. Först kom jag sent från jobbet för att hämta Thyra på förskolan, sen fort hem och äta mellanmål, sen iväg till tandläkaren med Thyra, sen snabbt som tusan hem och lämna Thyra och byta om för träning, sen träning och sist en sväng till Vero Moda som hade Clubkväll (och ja, jag shoppade givetvis lite). Väl hemma på kvällen blev det dusch och städning, sen stensomnade jag i sängen!

Idag är det fredag och på jobbet idag är det väldigt lugnt för alla 7:or har innebandyturnering och jag undervisar bara 7:or idag. Det är sååå kul att se alla elever skina upp och göra sitt bästa när det spelar, man får se en helt annan bild av många elever och det är jättekul!

I eftermiddag kommer Thomas och Emma hem till oss och fikar lite, sen på kvällen blir det lugnt med god mat och slapp i soffan, tror både jag och M behöver det.

THYRA SÄGER GODNATT

Medan jag smörjde in och tog på Thyra pyjamasen ikväll har hon "ringt runt" till ALLA och sagt godnatt, tror inte det finns någon som vi har glömt. Hon lyfter telefonluren, trycker på knapparna och säger "Natt farfar" eller "Natt Olle" och sen lägger hon på luren och börjar om igen.


God natt Bobbo



God natt Isa


STÄDTIME

Nu ikväll har jag och Thyra städat hennes rum. När det gäller städning går Thyra verkligen i mammas fotspår; hon ska damma, hålla i damsugaren själv och hjälpa till att skaka mattor osv. Det är ingen idé att försöka städa själv utan det är lika bra att hon får hjälpa till, det är lugnast så och så är det ju bra att hon lär sig  ;)





Tvättar golv,



Dammar, inte bara på spisen utan även bakom



Dammsuger

LITE PRAT MED EN 1½ ÅRING

Thyra har det senaste börjat prata mer och mer så att man förstår och det är jättekul, men man får ta hennes svar med en nypa salt  :)

Idag frågade jag henne så här:

-Vad har Camilla och Linus fått?

- En bäse (=bebis)

-Vad säger bebisen?

-Öhu Öhu (=gråt)

-Vad ska vi göra när vi hälsar på bebisen?

-Titta (på bebisen)

-Då måste vi ju köpa med oss presenter till bebisen, vad ska vi köpa?

-Äpple!


Hon är för rolig ibland när man frågar henne saker. Idag frågade jag om hon hade fått någon mat på förskolan... -Nej, svarar hon då. Fick du verkligen ingenting att äta idag, inte ens potatis sa jag...-Nej, svarade hon. Hmmm antingen är det en väldigt dålig förskola hon är på eller så svarade Thyra på något helt annat  :)

SOLSKEN

Det är underbart vårväder ute idag, därför den dåliga aktiviteten här! Efter att jag hämtat Thyra idag gick vi direkt till lekplatsen och lekte säkert där en timme. Det var så härligt att sitta i solväggen och bara njuta och känna energin komma tillbaka till en. Mer sånt här väder tack!

Nu ska jag plocka lite med tvätten och sen laga mat. Thyra gör som alltid efter förskolan...tittar på film, idag är det Teletubbies som gäller.

RSS 2.0