HÄRLIGA VÄSTKUSTEN

Nu är vi hemma efter vår lilla semestertripp till Kungshamn. Jag måste säga att det är något speciellt med att vara på västkusten på sommaren, kan inte förklara vad det är men något är det som gör kusten speciell. Tre härliga dagar i Kungshamn/Smögen tillsammans med fam Andrén/Sekund har vi haft. Vi bodde i en jättefräsch och fin stuga på Johannesviks camping. Första dagen var vädret helt ok för att vara den här sommaren, men från torsdag eftermiddag regnade och blåste det konstant i princip.


I en så här fin stuga bodde vi


Lite lek utanför stugan


Hela gänget samlat (nästan...)



Vi gjorde bästa möjliga av vädersituationen, bland annat så badade vi inomhus i ett jättefint badhus istället för stranden vid campingen där det var kallt och regnigt. När det höll upp passade vi på att gå ner till en av bryggorna vid campingen och fiska krabbor. Thyra har pratat om att fiska krabba sen den dag vi bokade in den här semestern så hon var förväntansfull. SÅ stolt hon blev när hon höll i linan alldeles själv! Efter ett litet tag tröttnade de små och de stora tog glatt över i stället...



Thyra och Olle fiskar krabbor...


...sen tog de stora över


Fångsten


Vi hann även med ett varv på bryggan inne i Smögen och ett besök på Nordens Ark. Hemresedagen bjöd på så dåligt väder att vi var tvungna att göra något inomhus så det fick bli ett besök på Överby, inte mig emot  :) Där gjorde jag tre fynd! Ett par tuffa leggings och en skjorta till Thyra och en jeansjacka till mig, en sån där kort jacka som jag så länga velat ha..kul, kul!


Thyra på Nordens Ark, de riktiga djuren var svåra att se så de konstgjora fick duga ibland


Thyra och Olle tittar på ormar



Mina älsklingar ♥


Suddigt kort men jag ville visa er hur mysigt Josef och M hade det en kväll  ;)

Thyra och Olle har lekt så bra tillsammans och haft jätteroligt, när vi skulle åka hem ville Thyra att Olle skulle följa med henne hem...sötnos! Det roligaste enligt dem var nog att hoppa i sängen! Sen har de även hunnit med att göra en koja att leka i, leka på lekplatsen, kasta stenar och sprungit runt runt.



V Ä N N E R ♥



F R I E N D S ♥



S Ö T N O S A R ♥


De här tre dagarna får göra ett trevligt avslut på den här sommarens semester. Vi har alla haft jättetrevligt och hoppas på fler semestrar tillsammans!



TACK för tre härliga dagar på kusten...vi kommer komma i håg Pelle P, Mats Wilander och Josefs och Ms middag med vin och räkor  :)


SEMESTER PÅ KUSTEN

Nu är alla väskor packade och ute i bilen så nu åker vi till SMÖGEN! De visar fint väder idag men sämre i morgon...det får bli som det blir huvudsaken är att vi har skoj och DET kommer vi ha!

Kram på er alla ♥


FIKA HOS MORMOR & MORFAR

Nu i eftermiddag har vi varit hemma hos mormor och morfar och fikat och busat runt med allt skoj som finns hemma hos dem. Min pappa har sparat ALLT sen jag och min bror var små så det är himmelriket för Thyra att komma hem dit och leka. När vi satt och fikade kom morbror Mikael förbi, så vi satt allihop och småpratade i solen som ÄNTLIGEN tittade fram...HÄRLIGT! Thyra mumsade både hallon, blåbär och vinbär och sen sprang hon omkring spritt språngande naken i trädgården. Vet inte vad det är med Thyra just nu men helst av allt vill hon springa omkring helt naken  :)




Härlig eftermiddag hos mormor och morfar


GRILLKVÄLL I BLÄNKÅS

Igår kväll var vi bjudna ut till Malin, Staffan och Senna ute i deras nya, SUPERfina hus i Blänkås. Thyra och Senna är födda nästan samtidigt och går på samma förskoleavdelning så de är vana vid att leka med varandra och det syntes att de hade saknat varandra för de blev så glada när de fick syn på varandra. Malin och Staffans hus är som taget ur en inredningstidning sååå otroligt fint! Jag kunde knappt se mig mätt på allt, får nog ta och sno lite ideér till vårt drömhus (någon gång i framtiden...). Vi blev bjudna på god potatis och grillad kyckling, till efterrätt hade Malin gjort en smarrig kaka med bär. Tjejerna lekte för fullt hela kvällen, ett tag var de båda nakenfisar och sprang omkring och var heltokiga! Efter lite välling och soft i soffan var det dags för en trött Thyra att åka hem och sova.

TACK för en mycket trevlig kväll! Hoppas vi kan göra om det snart igen!



Grillkväll ute i Blänkås


BUS MED MORBROR MIKAEL

Häromdagen fick vi spontanbesök av morbror Mikael, moster Maria och Lucas...alltid lika kul när de kommer förbi. Nu när de bor i Strö under sommaren blir det ju att vi träffas lite oftare och det är JÄTTESKOJ! Thyra tycker såå mycket om Mikael och Maria så när hon vaknade och såg att de var här blev hon överlycklig. Så här kan det se ut när Thyra och Mikael leker...



Thyra och morbror Mikael röjer i Thyras rum, kolla in M som passar på att sova...


ÅKA TÅG ÄR SKOJ!

M och Thyra har fastnat för det här med att åka tåg så i måndags testade de turisttåget här i stan. Thyra tyckte det var skoj men det skakade lite mycket sa hon...sötnosen! Efter tågresan strosade vi runt lite på stan, vi skulle ordna med en liten gå-bort-gåva för vi skulle på grillkväll på kvällen. Av en ren händelse hittade jag en jättefin höstkofta till Thyra, en alldeles lagom tjock kofta som är lite figurformad, tror den kommer bli flitigt använd i höst. Det gäller att fylla på höstgarderoben när man har en tjej som växer  :)



Thyra och M åker Rörstrandståget



Fin höstkofta


SEMESTERTRIPP TILL VIMMERBY

Nu är vi hemma efter tre härliga dagar i Vimmerby tillsammans med fam Andersson/Sabel. Tjejerna har haft kul tillsammans, och vi vuxna med! Vi hade hyrt ett litet gårdshus i centrala Vimmerby och det boendet visade sig vara toppen. Stugan var stor - 2 rum och kök - och hela trädgården var som en enda stor lekplats med sandlåda, gungor, snickarbod och målarbord. Tjejerna var överlyckliga över att få röja runt där.


Tjejerna leker i trädgården


Testar målarbordet lite


Första dagen strosade vi runt i Vimmerby och tåg ett litet tåg runt i staden. På kvällen grillade vi i trädgården där vi bodde. Tjejerna somnade ganska tidigt, trötta av all lek, så vi vuxna satte oss ute och spelade spel och drack gott.


Åker tåg runt i Vimmerby


Äter goda hamburgare


Nästa dag var det dags för det tjejerna väntat sååå på....ett besök på Astrid Lindgrens Värld. Innan vi åkte var vi oroliga för att det skulle regna den här dagen så vi packade med oss regnkläder, stövlar och paraply. Men oj så fel vi hade för det var strålande sol och säkert 25 grader varmt! Astrid Lindgrens Värld var verkligen toppen, perfekt för tjejerna och jättemysigt att gå omkring och titta i alla olika "världar" som fanns där. Höjdpunkterna var givetvis Pippi och Emil. Vart vi än gick letade Thyra efter Pippi eller Emil...sötisen.


Thyra på Lilla Gubben


Thyra och Hedda i Lilla Staden där allt var i tjejernas storlek


Åker flotte med pappa


Pippis hus


Emil jagas av sin pappa


De här tre dagarna kan sammanfattas som UNDERBARA - trevligt sällskap, tjejerna har haft skoj, vädret var bra, vi fick träffa Emil och Pippi...vad mer kan man begära!

Det som det kommer pratas om läääänge är det här...

Thyra fick sitta på Pipps axlar!!!!

LEK, 2-ÅRSKONTROLL & SEMESTER

Vi trotsade blåsten på förmiddagen och cyklade iväg till en lekplats som vi inte varit på förut, det var väldigt uppskattat av vår lilla tjej (även jag och M släppte loss vårt barnasinne ett tag). Sen åkte M iväg och golfade med några kompisar och jag och Thyra lekte ett tag till innan det var dags att cykla hem och laga mat.

På eftermiddagen hade vi en tid hos BVC för en 2-årskontroll. Den här gången var det vikt och längd som kollades, och vår lilla tjej väger numera 11.1kg och är ca 85cm lång! Jag minns de första veckorna då vi var på BVC varannan dag eller nåt sånt. Då var man överlycklig om Thyra hade gått upp 10g, jag var supernojig med vikten eftersom hon krånglade lite med maten. Nu är det bara skoj att få komma till BVC och prata lite med sköterskan och se så att allt är bra. Nästa besök är om 6 månader, då skulle talet kollas lite extra. Efter BVC åkte vi till Rydéns för att se om vi kunde hitta några tights till Thyra, vita tights är inte vita särskilt länge numera. Där sprang vi på fam Sabel/Andersson, så vi hann prata igenom det sista inför vår semestertripp imorgon...

...DÅ bär det nämligen ÄNTLIGEN iväg till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld! Som vi har VÄNTAT och LÄNGTAT efter den här resan! Det ska bli superskoj att åka iväg och umgås med fam Sabel/Andersson och få se hur kul tjejerna kommer ha tillsammans.

Nej, nu MÅSTE jag i säng vi ska upp tidigt i morgon. Vi ses igen när vi är tillbaka  ♥



Lek på lekplatsen


FINA BLOMMOR

Så här fint har vi det på bordet i vardagsrummet. Blommorna kommer från trädgårdsmästaren Maria som har så mycket fina blommor ute i Strö. Levande blommor kan verkligen lysa upp ett helt rum, det borde man ha oftare inne.




Underbart fina rosor


KALAS FÖR ELSA

Nu i eftermiddag/kväll har vi varit ute på Majåker och firat Elsa som fyller tre år i morgon. Elsa är Thyras syssling och tjejerna leker för det mesta bra tillsammans men det händer att de kommer ihop sig ibland. Idag var Thyra rätt så gnällig så det blev en del ledsna miner, kanske beror på förkylningen som hon verkar ha dragit på sig (inte lägligt med tanke på stundande semestertripp). Vi blev bjudna på smarrig smörgåstårta och glasstårta, båda smakade mycket bra!



Födelsedagsbarnet som blir tre år



Thyra mumsar på vinbär



KONSERT PÅ LÄCKÖ

I söndags var det dags för oss att gå på konsert ute på Läckö Slott tillsammans med Mikael och Maria. Det var Måns Zelmerlöv och Lena & Orup som uppträdde. Vi var ute ett tag innan för att ha lite mysig picknick innan. Nu var inte vädret det bästa men det blev rätt mysigt ändå. Först upp på scen var Måns och han hade faktiskt en hel del bra låtar, fler än vad jag hade förväntat mig, grym på att dansa måste man i alla fall säga att han är! I pausen var det dags att ta på sig lite mer kläder för regnade gjorde det ju givetvist HELA tiden. Sen var det dags för Lena & Orup att äntra scenen och genast blev det DRAG! Man glömde av regnet och bara stod och diggade med. Det paret har ju gjort hur många hits som helst, även om det inte är två artister som jag lyssnat så jättemycket på kan man deras låtar. Kvällen var trots regnet mycket lyckad och trevlig!



Hela gänget samlat



Vi åt smarrig pastasallad som M fixat ihop



Måns sjunger och dansar



Lena & Orup





HÄR DANSAS DET

Här har det dansats för fullt ikväll. Thyra och M släppte loss rejält på dansgolvet med Sommarkrysset i bakgrunden. Det tog på krafterna att dansa så nu sover sessan för natten. Jag och M kör en riktig softarkväll ikväll så nu är det soffan som gäller, och det blir nog tidigt i säng för det har varit många sena kvällar det senaste.



Här dansas det för fullt


SOLEN SKINER I STRÖ

Ute i Strö var det underbart väder! Vi fikade och njöt en stund på soldäcket, sen fick grabbarna för sig att de skulle testa vattenskidorna. Så de började greja där medan jag och Maria njöt av solen och Lucas tassade omkring runt vagnen och väntade på att Thyra skulle vakna. Till slut gav grabbarna sig iväg och jag, Thyra, Maria och Lucas tog en promenad ner till hamnen för att se dem lite bättre. Marcus var den som fick börja i vattnet, jag tyckte lite synd om honom med tanke på hur kallt det var vid Skogshyddan, men tydligen var det betydligt skönare här. Trots många försök kom han aldrig upp ordentligt. Jag och Maria trodde aldrig att Mikael skulle testa men där hade vi fel, för efter ett tag bytte grabbarna plats. Men det gick inte mycket bättre för honom, så jag antar att vi får åka ut och göra fler försök...inte mig emot  ;)



Ser ni den lilla pricken vid båten...det är M :)


Badkillarna


Lucas ville också bada


När vi kom tillbaka till stugan var vi alla hungriga så då fick det bli lite korv med bröd. Thyra var pigg efter att ha sovit i några timmar så hon busade runt med Mikael. Numera finns det staket och grindar runt tomten och Thyra är väldigt förstjust i att öppna och stänga grindar så hon hade fullt upp. Som alltid var det mycket trevligt ute i Strö!


Leker med Mikael



Fint ute i Strö


ETT KORT BESÖK PÅ STRANDEN

Igår var det för en gång skull fint väder när vi vaknade så vi packade väskan och gick ner till stranden. Solen värmde skönt men det var en del moln på himlen som störde lite ibland. Thyra hade med sig sin nya båt som hon fick av Cissi och Rickard när hon fyllde år så den var vi ju tvungna att testa direkt. Vattnet var tyvärr ISKALLT så det fick bara bli en kortpremiärtur. Men man kan ju leka med båten även på land som tur är. För bara några veckor sedan var det jätteskönt i vattnet, så skönt att man kunde ligga i och plaska men nu var det så kallt så man fick kramp om man satte i foten. Lite trist att vara på stranden när man inte kan bada så vi var bara där nere någon timme sen gick vi hem och åt och sen styrde vi bilen mot Strö istället...



Äntligen en dag (stund) på stranden


GRILLAT ÄR GOTT

Nu gäller det att komma ikapp lite här på bloggen...

I tordsdags hade vi Camilla och Johan här och vi grillade tillsammans. Camilla var så fin i sin stora magen! När vi satt ute på terassen och pratade kom Emma och Alice förbi och de fick självklart också vara med och äta och umgås. Det blev mycket prat om barn och hus. Roligt att träffa alla, det går ju alltid så lång tid mellan gångerna.


Grilllkväll


Thyra fick en 2-årspresent av Emma, Thomas och Alice, i paketet låg en Pippihandduk, behöver jag nämna att Thyra genast blev förälskad  :) Pippi är en stor favorit här hemma nu, och om mindre än en vecka ska vi åka på semester och TRÄFFA Pippi!


Thyras fina present


TEATER

När vi var på stan idag hamnade vi lite spontant på en barnteater, Thyras första teaterbesök. Det var Krakel Spektakel som var på besök i Mumindalen. Thyra tyckte nog att det var jätteskoj för hon satt still och var intresserad hela tiden. Vi sjöng även en del sånger som hon kände igen och då var det extrakul. Roligt att kunna vara lite spontan ibland....



Krakel Spektakel i Mumindalen...



ÄNTLIGEN SOL!

Idag har det bara regnat några droppar så idag kan vi säga att det har varit en fin sommardag (om man jämför med de senaste 2 veckorna). Vad mycket gladare man blir när solen skiner. I morgon visar de att det ska bli 20-23 grader och bara sol - UNDERBART (men jag vågar inte tro på det förrän jag ser det)!

Vi var framme på stan en sväng och gjorde några ärenden, köpte bland annat en tack-present till Rebecka och Martin som vi ska hem till i morgon. Martin hjälpte oss med vårt avlopp när det krånglade. Istället för blommor till Rebecka köpte vi lite andra saker, som jag själv gärna skulle vilja ha, lite roligare än en blomma tyckte vi.

Om bara en liten stund kommer Johan och Camilla hit för att grilla. Ska bli jätteskoj att träffa dem för det var så länge sen sist, och Camilla är höggravid så det blir extraskoj att se den stora fina magen!


NR 2

Thyra har kissat på pottan flera gånger MEN idag kom nr 2 helt oväntandes (kanske inte så roligt att läsa men ni som är föräldrar vet hur stort det är)!!


SLAPPARDAG

Idag har vi haft en riktig slappardag. Thyra bjöd på sovmorgon till 8.20, kanske inte så konstigt med tanke på gårdagen. Hela dagen har vi lekt med alla nya leksaker, igår hann hon ju inte riktigt med alla så det var skönt att bara vara hemma och låta henne leka i lugn och ro. Det var inte bara Thyra som behövde en lugn dag idag utan jag och M var helt slut så en soft dag passade oss perfekt. Egentligen skulle några vänner kommit hem nu ikväll men vi skjuter på det till i morgon istället.

Idag har vi till och med fått sett solen ett par timmar - härligt! Vi passade på att vara ute så mycket som möjligt medan det gick för sen kom regnet tillbaka med besked! Vi åkte iväg en sväng till Jysk för att köpa nytt täcke och ny kudde till Thyra, de gamla som hon hade till spjälsängen var för små för den nya sängen. Så nu sover hon gott nerbäddad i de nya lakanen som hon fick i present igår. En ny strykbräda fick också följa med hem så nu kan vi äntligen gå in i vår tvättstuga igen. För en perfektionist som jag är det JOBBIGT att se tvättstugan svälla över med stryktvätt.



Här leks det för fullt...inte bara Thyra som gillar de nya sakerna!


THYRAS 2-ÅRSDAG

Vilket roligt födelsedagsfirande vi hade här igår! Thyra fyllde 2 år och det firades rejält! på eftermiddagen kom släkt och vänner och grattade vår lilla sessa. Hon fick så många paket och så mycket fint. Till en början var hon helt chockad över alla paket hon fick, men ganska snart förstod hon galoppen och öppnade paketen med full fart. Hon var såå glad och som mamma kände jag mig väldigt stolt över min lilla tjej.

Efter en hel del velande fram och tillbaka dukade vi till slut upp maten ute (tack för hjälpen alla som fick bära ut och in), och det visade sig att vi gjorde helt rätt för det blev en fin eftermiddag. Vi åt korv med bröd och senare glass och jordgubbar som är Thyras favorit. Thyra hade fullt upp hela kalaset, hon tillsammans med kusiner och sysslingar lekte med alla nya leksaker. När alla gäster gått hem var det svårt att få in thyra för att duscha rent henne, hon ville inte sluta leka med alla nya saker, men med lite hjälp från morbror Mikael gick det bra.

T A C K alla ni som var med och firade vår lilla sessa (som inte är så liten längre...) den här dagen kommer hon prata om läääänge!



Vår underbara tjej fyller två år


14 JULI 2009

Hipp Hipp HURRA för vår älskade THYRA idag!

Trots att Thyra brukar vakna tidigt lyckades vi smyga in till henne och sjunga "Ja må hon leva" innan hon vaknat. Det var en förvånad liten tjej som satte sig yrvaket upp i sängen, men så fort hon fick syn på paketen sken hon upp som en sol och förstod vad det var som var på gång. Hela förmiddagen har det busats runt här med de nya sakerna. Snart ska vi äta Thyras favoritmat - fisk, sen är tanken att hon ska sova så hon är pigg när kalaset drar igång här runt 16-tiden.



En nyvaken liten tjej



Öppna paket är skoj!



Testar nya stolen



Kramar Pippi



Blivande golfproffs??




SNART...

...har vi en 2-åring här i huset! I morgon är det en stor dag här Thyra fyller nämligen två år! Jag kan knappt förstå att det REDAN är två år sedan vi väntade och väntade på att skatten i magen skulle titta ut.
Nu ska jag gå och lägga mig för jag har en känsla av att det kommer bli full rulle här i morgon!




Vår sessa ♥





TJUVSTART

Vi har tjuvstartat firandet av Thyras 2-årsdag. I söndags var Camilla, Linus och Leia här för att fira vår lilla sessa. Thyra fick två jättefina presenter; en kavel och en box med verktyg att ha när man leker med lera. Thyra satte igång och "bakade" direkt  :) Det var två trötta grabbar i söndags, det tar på krafterna att vara pappa, så vi gjorde inte så mycket mer än åt och pratade. Tyvärr var inte vädret det bästa men mellan skurarna hann vi med en liten promenad förbi "vår" tomt. Det är alltid lika skoj att få besök av fam Ebefors/Rogersson så jag hoppas att vi ses snart igen! Tusen tack för att ni kom och firade Thyra, hon var jätteglad och har pratat MASSOR om er!




Besök av fam Ebefors/Rogersson


HARRYS

I lördagskväll var vi ute och svirade, vi började hos Cissi och Rickard för att senare gå vidare till Harrys. Tanken var att vi skulle äta lite gott och dricka lite gott men vi blev kvar så pass länge att det blev lite dans också  :) Kvällen var väldigt lyckad, men det kan ju inte bli mycket annat med så trevligt sällskap!




En kväll på Harrys


UTEKVÄLL

Nu är Thyra på väg hem till mormor och morfar och jag står och gör mig i ordning i lugn och ro (vet inte när det hände senast). Thyra var jätteglad över att få sova hos mommo och moja, vilket är skönt för då kan man gå ut och roa sig en kväll utan dåligt samvete.

Ikväll ska vi först hem till Cissi och Rickard på en fördrink och sen ska vi vidare till Harrys för att äta och dricka gott. Det är tydligen allsång där ikväll, spännande att se vad det är. Hur som helst kommer det bli en toppenkväll.

Tidigare idag var Olle och hans mamma och pappa här och fikade. De små busade runt och vände upp och ner på hela Thyras rum. Kul att se att de har så roligt tillsammans!




Thyra lagar mat åt Olle...




...som glatt äter upp den



NYA SOVRUTINER

Första natten i nya sängen för Thyra. Vi tänkte att det är bäst att vi vänjer henne vid att sova i den nya sängen nu när vi har semester eftersom det kommer bli lite nytt i och med att hon kan kliva i och ur själv. Vi var beredda på x antal läggningsförsök och M hann inte mer än lägga ner henne förrän vi hörde en liten tjej greja inne på rummet och sen en dörr som öppnades...MEN efter bara två "besök" ute hos oss i vardagsrummet sover hon nu sött i sin nya säng.


Thyra i "sommarpyjamasen"




 


MYSIG DAG

Mysig dag, så skulle man kunna sammanfatta vår dag. Dagen började ganska soft här hemma med frukost tillsammans alla tre för en gång skull (antingen är det M som ligger och drar sig eller så är det Thyra som tittar på Bolibompa). Sen åkte vi ner till Jysk för att köpa en madrass till Thyras nya säng. Vi hittade en som var för lång men den gick bra att klippa av och då blev den perfekt. Thyra satte sig direkt i nya sängen och sa "fin", tar det som ett tecken på att hon gillar den.
Vi var även inne i stan och tittade efter en ny matta till Thyras rum men vi hittade ingen bra. Istället hittade vi farmor och farfar och passade då på att ta en fika tillsammans med dem.

Medan Thyra sov åkte M till Råda Sand i jakten på lite sand till sandlådan, och han kom hem med 4 säckar sand som han hade fått betala 20kr för. Ett riktigt kap med andra ord! Behöver jag nämna att det har gjorts en del kakor idag....
Så fort Thyra vaknade efter lunchnapen ställde vi in den nya sängen i hennes rum. Det kändes inte helt bra att ha sängen där vi hade den tidigare för den nya sängen är både längre och bredare. Så en ommöblering fick det bli och det blev riktigt bra!

När vi hade härjat klart i Thyras rum kom Malin, Oscar, Thea och Filippa på besök. Gissa om Thyra blev glad?! Trots att de bara stannade en liten stund hanns det med att både lekas i rummet, i trädgården och på lekplatsen. Thyra gillar verkligen sina kusiner! Strax efter att de hade åkt kom Cissi och Rikcard och då fortsatte lekandet. Vi bestämde att vi skulle gå ut och äta och dricka gott i morgon....längtar redan! Söta mormor och morfar ställer upp som barnvakt.

Jaaa, det var vår dag...en mysig dag fylld med roliga saker!


Kort från förra gången Cissi & Rickard var här. Thyra spexar med en väska och hon och Rickard ramlar omkull.


IRRITERAD!!

Regn, regn, regn och åter regn....så himla trist det är med regn på sommaren! Tänk om vi istället för att sitta med en filt om oss i soffan satt i en solstol vid stranden och svettades så man var tvungen att svalka sig med ett dopp i vattnet. Det var verklighet för en vecka sedan, men den veckan känns som en evighet sen. Usch mycket gnäll här nu men på sommaren SKA det vara SOL!

Idag var jag och M i Mariestad och köpte en ny säng till Thyra. Hon är ju stora tjejen nu och då  måste man ju ställa undan spjälsängen och sova i en stor säng  :) En ny säng är ju skoj men att alla målare har semester så vi inte kan få sängen vit är INTE skoj. Sen som extra salt i såren lyckas vi inte få tag i någon sand till nya sandlådan pga semesterstängt. Märker ni en viss irritation här nu eller?! Sanden kanske inte gör så mycket eftersom regnet ändå vräker ner så vi inte kan vara ute...


LOFA

Nu ikväll har vi varit ute i Mellby och tittat på när Örslösa spelade mot LIF i sommarens LOFA-turnering. Tyvärr förlorade Ms lag med 1-3, men en som var lika glad för det var Thyra. Hon fick ju leka och busa massor med Lucas och Mikael så hon var hur nöjd som helst, jag och M såg knappt röken av henne på hela tiden.



Två kompisar



Klättra i träd med Mikael är skoj



Mammas tröja passar ju...nästan



Vattenpaus


Hjälper Mikael med Lucas
Ute och går med Lucas



MIDDAG I JÄRPÅS

Idag startade vi dagen med ett snabbt varv på torget. Jag var nämligen på jakt efter ett par sk "Foppa-tofflor", inga äkta utan bara ett par som jag kan ha på terassen som jag snabbt och lätt kan ta på mig. Jag hittade ett par cerisa som nu har fått flytta hem till oss. Efter vårt lilla varv på torget styrde vi bilen mot Järpås där farmor och farfar bjöd på smarrig mat idag - potatis och pannbiff - mmmm alltid gott att komma bort och äta någon annans mat. Till efterrätt bjöds det på godsaker från deras trädgård - jordgubbar och smultron. Behöver jag nämna att Thyra var hur nöjd som helst! Medan Thyra sov sin lunchnap spelade vi andra kort, något som hör till när man åker till Järpås  :)


GRILLKVÄLL

Igår hade vi mysigt besök av Thomas och Emma och deras lilla Alice. M hade laddat grillen full med korv som alltid smakar bra på sommaren! Vädret var verkligen si så där - ena stunden regnade det och andra stunden sken solen. Men tack vare att vi nu har inglasad terass kunde vi sitta ute ända fram till kl. 23. Thyra körde racet i stort sett hela kvällen; hon skulle visa Emma och Alice alla hennes leksaker i rummet och hon skulle jagas som alltid...



Grillkväll med Thomas, Emma & Alice

SANDLÅDAN

Den första presenten till Thyra som fyller två år nästa veckan är redan på plats. Vi kunde inte hålla oss utan satte ihop sandlådan igår så att Thyra skulle slippa sitta och gräva i landet. M var den som mest jobbade med att få ihop sandlådan men även Thyra var med på ett hörn.


Thyra och M skruvar ihop sandlådan



Sandlådan blev en hit direkt! Även fast att det ännu inte finns någon sand i den... Tanken är att vi ska försöka hinna komma iväg i morgon och hämta sand så att allt blir klart.


Hoppa i sandlådan funkar bra!



Här är det färdiga resultatet!


SPRINGA

Nu ska här ut och SPRINGAS....




FÖDELSEDAGSPRESENTER

Nu har vi ÄNTLIGEN köpt två födelsedagspresenter till Thyra som fyller år om en vecka. Vi har haft jättesvårt att veta vad vi ska köpa men idag var vi i Skara och där hittade vi en sandlåda och en Pippi-docka. Tror det kommer vara två presenter som går hem hos sessan. Jag har verkligen svårt att förstå att vår lilla tjej blir två år snart!! Den 14:e då hon fyller ska vi ha kalas, men söta Camilla ringde igår och frågade om de fick komma hit och fira Thyra på söndag för Linus jobbar den 14:e, och självklart får de göra det! Jätteskoj att de vill komma och fira vår lilla tjej!

Nu har söta M snart kockat färdigt så nu är det bästa att jag slutar skriva. Idag blir det en maträtt som verkligen hör sommaren till för oss - färskpotatis och falukorv. Ingen lyxmat direkt men väldigt gott.


LEIAS DOP


Leias dop


Igår var vi bjudna till Lerum då Camillas och Linus lilla Leia skulle döpas. Vi höll på att inte komma dit i tid! Jag vet inte hur vi kunde bli så sena för vi tyckte vi körde hemifrån i god tid...tydligen inte. Men M gasade på rejält så vi var vid kyrkan ca 10 min innan dopet började. Leia var såååå SÖT i sin dopklänning och hon var vaken hela ceremonin och verkade så nöjd och glad. Efteråt var vi bjudna hem till Camilla och Linus och där väntade en stor buffé med massor av bullar, kakor och tårta. Det smakade verkligen jättegott. Thyra var hur nöjd som helst, "älskar den kakan" sa hon och pekade på en kladdkaka  :)



Thyra busar med de andra barnen



Leka i Leias babygym var skoj



Skönt att sova hos pappa efter att ha lekt MASSOR


Leia sov sig igenom kalaset hemma men vi var som tur var kvar lite längre efteråt så vi hann krama och gosa med henne. Man lever verkligen i nuet med Thyra och glömmer hur liten hon var i början och hur det var att ha en liten bebis. Leia är nog världens mest nöjda lilla unge, har knappt hört henne låta. Och SÖT är hon också!



Huvudpersonen för dagen ♥



Tack för att vi fick komma och vara med på Leia Svea Evelinas stora dag!


FIN MUSIK

Nu ikväll tog jag med mig farmor och hennes väninna till Sunnersbergs kyrka för att lyssna på Jimmy Paulsson och Anders Djup. Helt otroligt vad fint de sjunger! Varenda låt berörde mig ända in i benen! Om jag någon gång gifter mig (M...) så önskar jag att dessa killar kunde spela på bröllopet och då skulle de få spela den här låten som de avslutade med ikväll. Tror varenda en som var i den proppfulla kyrkan rös när de sjöng den. Farmor och hennes väninna var helt lyriska efteråt och var sååå tacksamma för att jag tog med dem. Kul att kunna glädja några så mycket!


S E M E S T E R

Kl 17.01 idag börjar vår gemensamma SEMESTER. Då har M jobbat färdigt för idag och för 4 veckor framöver. Det ska bli underbart med 4 långa, härliga veckor tillsammans hela familjen. Förhoppningsvis fyllda med lek,sol, bad och en massa kärlek! Åh, det här är verkligen den bästa tiden på året!

Vi firar in semestern med en grillkväll tillsammans med de bästa vännerna man kan tänka sig - Cissi och Rickard! God mat, god dryck, familj och vänner...vilken kväll!





BAMSE


Bamse och hans vänner


Titta vilken rolig överraskning som väntade oss i brevlådan idag! Ett kort med Bamse och hans vänner! Thyra älskar Bamse just nu. Gissa vem det är ifrån?! Sötaste farmor och farfar så klart! De är alltid så omtänksamma och gulliga! Thyra sover just nu men så fort hon vaknar ska jag visa henne kortet. Jag har en känsla av att hon inte kommer släppa det sen!

UNDERBARA SOMMAR

Gissa vart vi har varit i dag?? Vid stranden så klart! Idag var nog varmaste dagen hittills, luften stod helt still och solen gassade på något enormt. Så det fick bli många dopp i dag!  Jag och Thyra var nere redan vid 9.30 och då var det 25 grader ute redan. Efter en liten stund kom söta Cissi och gjorde oss sällskap. Thyra sken upp som en sol när hon fick syn på Cissi. Sen blev det mycket lek och bus i vattnet. Det var en slagen prinsessan som somnade på cykeln hem. Som tur är kommer Cissi och Rickard till oss i eftermiddag igen och leker och busar.

Det hade verkligen varit bra att haft med ett parasoll idag för jag är SÅ rädd att Thyra ska bränna sig i solen för jag vet själv vad ont det gör. Jag smörjer och smörjer och tjatar om att hatten ska vara på och tar på en tröja på Thyra så fort vi kommer upp ur vattnet, men det såg ändå ut som att Thyra var lite röd på armarna - så parasoll packar vi ner nästa gång. Jobbigt att släpa på men helt klart värt det! (sen är det kanske svårt att få en 2-åring att sitta till i skuggan...)

Idag glömde jag kameran hemma men jag bjuder på kort från igår då två små söta prinsessor var och badade....



V Ä N N E R ♥



Det är mysigt att kramas!

GRATTIS THEA!

Hipp, hipp, HURRA till vår goa lilla Thea som fyller 8 år idag!


Sötaste tjejen som fyller 8 år idag!



Idag är det ännu en av Thyras kusiner som fyller år, nämligen Thea. För 8 år sedan föddes en liten tjej som i början var jätterädd för M, men nu är det en mer framåt tjej som dansar och rockar rockring som hejsan! Nu ikväll har vi varit på kalas och firat Thea. Vi bjöds på en jättegod pastasallad som passade perfekt i värmen som har varit idag. Det bjöds även på glass och jordgubbar som alltid går hem på sommaren! Tack för ett toppenkalas!




Kalas för Thea





GOTT!

Det har blivit lite av en tradition att vi tillsammans med mamma och pappa cyklar ner till stan och äter tacobuffé på Magnus Gabriel. Så ikväll var det dags för den här sommarens tacobuffé....MEN när vi kommer dit har de slutat med buffén. Gissa om vi blev snopna?! Så det var bara att tänka om och hitta något annat bra ställe att äta på. Vi hamnade på en uteservering med varsin pizza - inte helt fel det heller! Sen cyklade vi runt och njöt av den härliga sommarkvällen och Thyra fick leka lite på en lekplats. När vi kom hem somnade Thyra med en gång i sängen, det tar på krafterna att leka, bada och gå ut och äta  :)




Härlig sommarkväll på uteservering


HELT UNDEBART

Sommar, semester, sol, bad, familj och undebara vänner....LIVET ÄR UNDERBART just nu!



RSS 2.0