NYA BRALLOR

Jag har länge tyckt att beiga chinos är riktigt snyggt och fräscht på andra, men jag själv ser bara konstig ut i det, har för korta ben eller nåt kanske...

...MEN idag hittade jag ett par som satt riktigt bra! Tro det eller ej! Jag var inom Vero Moda och där hittade jag ett par chinos, köpte med dem hem för att prova i lugn och ro och de satt riktigt snyggt! Får nog inviga dem i helgen och fota så ni får se.

Nu är det Desperate Housewives så jag säger God Natt för idag!

VATTEN ÄR KUL


Diska är kul


En av Thyras nya favoritsysslor är att diska. Först nöjde hon sig med att bara gå runt med diskborsten men nu ska hon stå på en stol bredvid mig eller M och "hjälpa till" att diska. Att greja med vatten är jättekul tycker hon, varje morgon är hon med på toaletten och står på sin pall och säger "tvätta Tyyy". Mamma sa att jag var likadan när jag var liten, jag älskade att diska hemma hos mormor.

Ikväll har Thyra badat och då skulle hon inte bara ha EN leksak med sig i badbaljan utan hon skulle ha hur många som helst. Idag var det alla hennes Teletubbisar som skulle vara med och alla schamponerade hon in...sötis!




Badkompisar



 


EN TILL PRINSESSA ÄR HÄR!

Igår kom en till liten prinsessa till världen. Strax innan 22 igår kväll fick Camilla och Linus en liten flicka! Jag är så otroligt glad för deras skull! Kommer på mig själv med att gå omkring och le när jag tänker på det otroligt stora och häftiga som de precis har varit med om - att bli föräldrar! Det är det absolut största man kan vara med om, ingen tvekan! Både jag och M fick en massa flashbacks från när vi var på förlossningen och BB med lilla Thyra. En massa känslor och härliga minnen som kommer tillbaka!

Innan jobbet idag var jag framme på stan och köpte en liten present till Camillas och Linus lilla flicka, tänkte det kunde vara kul för dem att få en liten grej i brevlådan när de kommer hem från BB. Sen måste jag ju givetvis köpa söta, små bebiskläder när vi ska åka och hälsa på dem, men det dröjer nog några veckor, de måste ju få komma till ro först med den nya familjemedlemmen.

GRATTIS CAMILLA OCH LINUS TILL ER UNDERBARA PRINSESSA!

NYTT LIV PÅ VÄG UT...

M fick precis ett sms från våra vänner Camilla och Linus, de har åkt in till förlossningen nu!!! Åhhh så spännande! Både jag och M fick gåshud när vi läste sms:et, tänk att Camilla och Linus snart har ett alldeles nytt liv i sina armar. Känslan går INTE att beskriv den måste upplevas själv! Nu kommer jag inte kunna tänka på annat än deras lilla bebis som snart är här! Förstår lite nu hur mamma och pappa kände sig när vi åkte in till förlossningen för ca 21 månader sen  :)



Vår lilla skatt bara någon timme gammal


Thyra en dag gammal

MIN SÖTNOS

Måste bara bjuda på de här bilderna på Thyra, de är så typiska för henne på något sätt. En bild där hon lugnt och försiktigt sitter och bläddrar i en bok ensam på sitt rum, och en bild där hon klär ut sig och spexar och busar - två tjejer i en ! Gullunge ♥



Sötnosen tycker om att läsa böcker...


...och klä ut sig och spexa och busa!


Nybadad bustjej!


Nu blir det en datafri söndagkväll i soffan...sköööönt! Ny vecka i morgon som känns rätt ok eftersom det är påsklov veckan efter!



SOMMARTID

Inatt ändrades tiden om till sommartid vilket innebar att vi drog fram klockan en timme. Det är ju alltid lite krångligt att få småbarn att vänja sig vid den nya tiden. Thyra brukar ju vakna vid sex på morgonen så med den nya tiden borde det ju bli sju, men inte då! Jag vet inte vad det var med mig igår men jag kunde bara inte sova, jag var trött men kunde inte somna, tror jag tittade på klockan sista gången strax efter två på natten och så vaknar Thyra redan klockan sex (sommartid!), så dagen idag har varit lite som i en dimma.

Min plan idag var att åka till Överby och shoppa lite men det orkades absolut inte med. Istället fick det bli en vända till jouren för att få något mot det konstiga som drabbat min mun, jag fick lite penicillin så jag hoppas att det ska försvinna snabbt för det är inte någong skön känsla i munnen och iheller nte roligt att äta något när man inte känner vad det smakar. På vägen hem somnade Thyra, skönt tänkte jag då kan jag landa lite i soffan medan hon sover, men då ringde mamma och pappa och sa att de snart kom med tåget från Gbg, och jag hade lovat att hämta dem så det var bara att sätta in Thyra i bilen igen och fara iväg igen. Men sen fick jag god mat av mamma och pappa och en lång, skön slapparstund i deras fåtölj så det kändes helt ok. Efter någon timme var det dags för nästa vända ner till stan, då var det M som kom hem från träningslägret, tidigare än planerat så det var bra!

Nu ikväll har M och Thyra busat och lekt en massa och jag har fått egen-tid och passade då på att ta en lång, skön dusch i lugn och ro...härligt och välbehövligt! Nu sover sessan gott och jag och M är både jättetrötta och slappar i soffan.


Gulliga mormor hade shoppat två jättefina tröjor till Thyra - TACK!





VÅR LÖRDAG

Bättre sent än aldrig men här kommer lite uppdatering på vår helg...

I lördags åkte jag och Thyra fram på stan för att träffa Cissi. Vi strosade runt lite i affärerna för att hitta nåt till Cissi som skulle på 40-årsfest på kvällen, sen blev det fika på Garströms. Thyra fick en egen festis (det var ju lördag) och hon var hur nöjd som helst. Jag och Cissi hade massor att prata om så tiden bara sprang iväg! Efter fikastunden hann vi med några fler affärer och då hittade vi en snygg partyoutfit till Cissi.



Så här glad blir Thyra när hon får en festis!


Smarrigt fika!


Eftersom jag skulle ha gäster hemma på kvällen fick vi trampa på gasen för att komma hem och hinna greja i ordning allt inför kvällen. Min tanke var att Thyra skulle sova när vi kom hem från stan och att jag då skulle få massor gjort, men så blev det så klart inte, Thyra sov när vi var på stan och var vaken med mig hela eftermiddagen. Men det gick bra ändå, vi hann göra en massa saker; äta, lek på lekplatsen, lämna 1-årspresent, duscha, titta på tv, laga mat, äta igen, diska, göra oss i ordning, pyjamas, tandborstning och nattning...ja helt otroligt vad man hinner på en dag!


1-årspresent till Frans


Tittar på Bolibompa i (nästan) full utemundering


På kvällen var det tjejkväll för hela slanten. VI var fem tjejer som träffades och åt mat och drack gott tillsammans. Vi hade massor att prata om så tiden bara sprang iväg. Glömde helt av att ta några kort tyvärr, får skylla på att vi förlorade en timme den kvällen/natten. Tack för en jättetrevlig kväll tjejer!

SOVMORGON

Thyra bjöd faktiskt mamma på en sovmorgon idag! Hon brukar vakna strax innan sex men idag sov hon ända till sju...härligt! Jag fick hämta in henne till min säng redan innan elva igår men det gjorde inte så mycket eftersom M inte var hemma så det fanns ju mycket plats i sängen.

Just nu pågår frukost här hemma. Thyr äter smörgås och vaniljyoughurt för glatta livet, härligt att se att hon äter! Sen ska vi göra oss i ordning för att åka fram på stan och träffa Cissi, blir nog en fika och lite strosande i affärer om jag känner oss rätt.

TIDIGT I SÄNG IKVÄLL

Jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu, jag vet tidigt för att vara fredagkväll men eftersom M inte är hemma i helgen blir det två tidiga mornar för mig, så det är bäst att få så mycket sömn som möjligt. Kvällen idag har bestått av fredagsmys i soffan och en massa bus, så det var inte svårt att få sessan att somna ikväll. Hoppas, hoppas hon tar en liten sovmorgon i morgon, inte mig emot.

Bjuder på en bild av en av Thyras favoritsysselsättningar just nu - rita. Hon ska rita hela tiden, blir vansinnig om hon inte får penna och papper. Helst ska hon ligga ner och rita, och hon ritar allt möjligt; katter, Nalle Puh, grisar, prinsessor och hästar. Idag hade de målat med fingerfärg på förskolan och då hade tydligen Thyra och Senna tagit sig varsitt smakprov...skulle jag gärna velat se!








Morgondagen bjuder på flera skojiga saker, ser jag fram emot!
Hoppas ni har en mysig fredagkväll vad ni än har för er...mys i tvsoffan eller partykväll.

GODNATT

FREDAGSMYS

Jag och Thyra var inne på ICA och handlade tidigare idag och då fick Thyra köra en sån där liten barnkundvagn, vad glad hon var! I början fick jag hjälpa till lite men sen skulle hon minsann köra själv...gullunge!

Här har helgen startat. Efter lite middag, som tog väääldigt lång tid att äta idag, har vi nu landat i soffan framför Bolibompa och med lite godsaker i knät.  



Fredagsmys




HELGEN ÄR HÄR!

Nu är helgen här igen...lika härligt som alltid! Morgonen startade lite kaotiskt eftersom det var snöoväder och jag skulle skjutsa M till bussen (träningsläger) och sen tillbaka upp till förskolan och lämna Thyra (glömde hennes tjockare mössa i bilen så jag fick gå tillbaka), sladdade ner till jobbet och steg in på första lektionen en minut i åtta!

Men nu är arbetsdagen över och jag ska hämta sessan, sen hem till mamma och pappa en sväng, ska skjutsa dem till tåget. Sen är resten av dagen oplanerad. I morgon blir det date med Cissi! Kul att hon hann klämma in mig och Thyra i kalendern, alltid lika trevligt när vi ses! På kvällen blir det tjejkväll med eventuell utgång....åh jag längtar redan!


INGA FYND

Jag och mamma var ju på VIP-kväll på Gina Tricot ikväll men ingen av oss gjorde något fynd. Det fanns verkligen inget som föll oss i smaken, vi provade inte ens några kläder. Nej, det var en besvikelse. Men vi gick inte tomhänta där ifrån...vi drack cider, åt lite godis och popcorn och när vi gick ut fick vi med oss varsin liten sprayflaska ifrån Axelssons (min frisör!) så helt bortkastat kanske det inte var ändå. Kan ju hoppas på att de får in nya fräscha kläder nu efter utförsäljningen.


Nu är det soffan som gäller, ska lägga mig tidigt så att det blir ny dag snabbt och det onda i munnen förhoppningsvis är borta! I morgon är det fredag, underbara, härliga fredag...tjohooo!


GODNATT ♥


BAKA KAKA

På lördag ska vi träffas några tjejer här hemma och jag tänkte jag skulle bjuda på en smarrig kaka, så igår satte jag igång och bakade. Jag har gjort den här kakan förut och den är jättegod (hoppas de andra också tycker det!) Den ser inte jättefin ut men med lite kiwi och grädde ser den roligare ut.



Här bakas det kaka...




... och så här blev resultatet

FINA BLOMMOR

Åh, tidigare idag blev jag så glad när jag äntligen hittade den blomma jag letat efter! Av en händelse råkade jag springa på den när jag egentligen var ute efter andra blommor. Jag såg nämligen en fin blomma i en blogg för någon månad sen, och sen dess har jag letat i varenda affär här i stan...Elins, Skapande Händer, Systrarna Knopp, Gloriosa, Lidens, men ingenstans hittade jag den...jo, jag hittade något liknande men då ingick kruka och då skulle den kosta 260kr eller 350kr...liiiiiite dyrt för en blomma tycker jag. Men så idag så stod den plötsligt där framför mig utan att jag letade, och inte nog med det den var mycket billigare, visserligen fick jag plantera den själv men jag hade redan kruka och allt så det gjorde mig inget, jag sparade ju mer än 100 kr! Jag beställde även blommor till två andra krukor som jag hade med mig, dem får jag hämta i morgon förhoppningsvis blir det riktigt fint i fönstret sen med nya blommor och nya gardiner!




Så här fint blev det i fönstret!





ONT I MUNNEN

Har råkat ut får någon form av allergisk reaktion, har ont i hela munnen. Det känns som att tungan håller på att brinna upp, som när du har bränt dig på något varmt  fast på hela tungan! Läpparna känns svullna och svalget med! Jag är urkass på att härda ut när det gör ont så jag tycker synd mig själv just nu. Ska försöka stå ut ikväll och inatt och är det inte bättre i morgon så ringer jag in. usch sitter här och är sur just nu, inte för att det hjälper men ändå!

SNART HELG

Idag är det torsdag vilket innebär att helgen snart är här...härligt! M är på träningsläger i Danmark fredag till söndag men helgen bjuder ändå på en hel del roligheter. På lördag kommer några härliga vänner hem hit, ska bli jätteskoj att träffas utan barn den här gången.

Idag skiner solen men det är svinkallt ute, gick mellan skolan och matsalen utan jacka förut och jag fryser än! Hade tänkt ta en runda på stan på rasten förut men det var för kallt för det så jag stannade inne. Snart ska jag åka och hämta min lilla goding på förskolan och sen ska vi nog försöka införskaffa oss lite nya blommor till vardagsrummet. Ikväll blir det träning och sen ska jag och mamma till Gina Tricot på VIP-kväll. Hoppas jag hittar något fint där, är sugen på något nytt till garderoben.

SÅ HÄR BLEV DET


Fint till påsk

Så här fint blev det när jag planterade blommorna jag köpte igår. Vi gjorde om planerna lite idag, tanken var att jag och Thyra skulle åkt och handlat när jag hade hämtat henne men hennes overall och skor var så smutsiga så vi åkte hem och bytte om och åt mellanmål istället. Så istället för en runda på Willys blev det först en runda till skogsdungen för att plocka lite påskris och sen en vända till lekplatsen. Så jag hann plantera mina blommor idag vilket var skönt, handlingen får jag på vägen hem från träningen ikväll.

Nu ska här lagas mat för M kommer snart hem.

SNART ÄR DET PÅSK


Årets första påskägg


När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av en väldigt glad Thyra, dels för att morfar var där och lekte med henne och dels för att hon hade fått ett påskägg av morfar...fyllt med godis! Så fort jag kom innanför dörren gick hon in i sitt rum och hämtade påskägget för att visa mig...sötis!



Påsken närmar sig och idag köpte jag lite fina påsblommor, hur det blev får ni förhoppningsvis se i morgon för jag tror inte jag orkar plantera några blommor ikväll. Sen jag kom hem har det gått i ett...jag och Thyra har ätit, sen var det disk att ta hand om, Thyra ville leka, badning av Thyra och insmorning, pyjamas och tandborstning och tillslut vällingdags och myspys i fåtöljen. Thyra somnade som en stock, hann knappt äta upp all välling innan ögonen föll ihop. Nu väntar jag på att M ska komma hem så att jag kan laga mat inför i morgon (hade ingen mjölk hemma så det får han köpa med sig på väg hem från gbg), sen är det Desperats Housewives som är ett måste på tisdagkvällen. Tror jag kommer somna lika fort som Thyra ikväll...


FRUKT-OCH SAGOSTUND

I morse körde ju jag och Thyra en soft morgon och eftersom Thyra missar fruktstunden på förskolan brukar vi ha vår egen fruktstund hemma. Idag körde vi en kombinerad frukt/sagostund. Nya favoritfrukten just nu är päron. Jag har ju hela tiden köpt hem äpplen för det tyckte hon om under inskolningen på förskolan, men hon brukar bara tugga ur saften och sen spotta ut äppelbiten så nu är det päron som gäller.


Frukt/sagostund




PRECIS SOM MAMMA...

Thyra har fått en hårblås av kusin Thea och den använder hon mer än gärna. Hon ställer sig framför spegeln och "blåser" håret, precis som mamma. Eftersom hon ofta är med mig när jag gör mig i ordning så vet hon precis hur hon ska göra med kam, hårblås, armband, smink osv.


Härmar mamma

HÄRLIGT!

Härligt att Thyra har sovit hela natten i sin säng! Mindre härligt att vakna upp till snö ute....vill ju ha härlig vårsol och vårvärme nu!
Ja, ja får göra det bästa av situationen. Idag är det tisdag och det betyder softmorgon här hemma. M är på konferens i Gbg hela dagen och jag jobbar till 17 så idag kommer söta mormor och hämtar Thyra.

Dags att ta tag i alla morgonsysslor här.




VÄRLDENS BÄSTA MORBROR


Fika tillsammans med mojja och morbror Mikael

Igår eftermiddag hade vi besök av världens bästa morbror! När vi berättade för Thyra att Mikael och Lukas skulle komma gick hon runt och ropade efter Mikael och när han kom blev hon jätteglad! Lukas var också med och till en början var Thyra som alltid lite avvaktande men när Lukas väl hade kommit till ro och hälsat på alla gick det bra att vara när honom. Thyras favoritgosedjur är döpt efter just Lukas eller Luuu som hon kallar honom.



Smarriga våfflor!


Thyra gillar våfflor

Vi fikade med goda våfflor tillsammans. När Thyra fick syn på grädden sa hon mos, hon tyckte det såg ut som potatismos  =) Våfflor har blivit en favoritfika hos Thyra, hon kan äta hur många som helst. Det var kul att äntligen få träffa brorsan och sitta ner och prata lite, även om vi nu bor närmare varandra så har vi båda fullt upp. Men till sommaren då Mikael och Maria bor i sommarstugan hoppas jag vi kan ses mer.


Fina Lukas!

Thyra fick följa med ut när Lukas skulle rastas. De gick till lekplatsen och där var det bara Mikael och rutschkanan som gällde för Thyra, hon hade hur kul som helst! Sen var det dags att gå in och ta ett bad, då busade Lukas med Thyra genom att ta alla leksakerna.



PUSS



TACK FÖR BESÖKET! HOPPAS VI SES SNART IGEN!

MYSIG FÖRMIDDAG

I dag har vi haft en jättemysig förmiddag. Vi har varit hemma hos Sofia, Marcus och Hedda och planerat lite inför semestern. Tjejerna lekte lite tillsammans medan vi bokade in några dagar i Vimmerby, tanken är att vi ska göra ett besök på Astrid Lindgrens värld. Thyra och Hedda brukar leka jättebra tillsammans men idag var Hedda inte riktigt på sitt vanliga härliga humör (fick sin förklaring lite senare...39 graders feber, stackars liten!). Så nu hoppas vi att vädergudarna är med oss under några dagar i juli, allra helst hela sommaren!

Thyra somnade på vägen hem så middagen blir lite senare än vanligt idag, Thyra äter mycket bättre om vi äter samtidigt som henne så så får det bli. Tanken var att Thyras farmor och farfar skulle kommit en sväng i eftermiddag men de har blivit sjuka så vi får träffa dem en annan dag istället. Förhoppningsvis kommer Mikael och Maria och Lukas en sväng istället och det ser vi fram emot för vi har inte träffat dem på länge!

TJEJMIDDAG

En gång i månaden träffas vi (jag, Thyra, mamma, mostrar, kusiner och kusinbarn) för att ha tjejmiddag tillsammans. Vi turas om att vara hemma hos varandra och äta mat tillsammans, det är alltid jättetrevligt och lyxigt att få komma till dukat bord! Thyra har en syssling som heter Elsa och hon hade väntat i en vecka på att få träffa Thyra och leka. När de träffas har de alltid skoj tillsammans men idag var Thyra lite avvaktande och skulle mest vara hos mig. Jag tyckte lite synd om Elsa som hade längtat så, får hoppas att de kan träffas och leka snart igen.


Thyra och Elsa testar Elsas nya skor


Ikväll har vi tittat på Robinson 2009, kommer bli skoj att följa programmet och se hur det går för dem. Starten var ju hur tuff som helst för dem, jag hade inte stått ut mer än en kvart! Nu blir det mer slapp i soffan, känns som att den här helgen har gått hur fort som helst, men än är den inte slut! I morgon ska vi äntligen träffa Sofia, Marcus och Hedda och på eftermiddagen får vi mysigt besök, då ska det ätas våfflor!



Thyra och mormor

EN LÖRDAG I MARS

Idag startade vår dag runt 06.15 och eftersom M hade varit ute och partajat igår fick han sovmorgon så jag och Thyra gick upp och tittade på barnprogram på tvn. Vi låg och myste i soffan fram till 8, då fick det bli lite frukost. Vi körde en ganska så soft morgon och till min stora förvåning var M uppe redan vid 8 (nytt rekord efter en festkväll tror jag), det hade jag ju inte räknat med så jag fick till och med lite tid över till att duscha i lugn och ro. När vi alla var klädda och klara åkte vi till mamma och pappa en sväng. Där invigde vi deras terass för den här säsongen, jag hoppas det blir många dagar där i vår och sommar, helt underbart med en inglasad terass!


Thyra hjälper mommo & mojja att plantera påskliljor


Köra bil är kul...


...likaså gunga med mojja


Tok-Thyra


Hej då nu åker jag!


SKOÄLSKARE


Det var inte bara jag som tyckte om de nya skorna som fick flytta in hos oss i veckan. Thyra går i mammas fotspår när det gäller skor kan vi ju konstatera. Här är hon nyvaken och i fullfärd med att få på sig mina skor, fin morgonfriss hon har va?!


Tittar på Bolibompa


En av Thyras favoritsysselsättning är att titta på tv, varje morgon ska hon se på nya = nyheterna och äta välling samtidigt, sen röjer hon runt en stund och sen vill hon se på bolla = bolibompa. När hon kommer hem från förskolan är det Laban, Nicke Nyfiken eller Mora Träsk som gäller, jag antar att hon röjer runt så pass mycket på förskolan att hon tycker det är skönt att komma hem och varva ner lite framför tvn.


EGEN-TID...HMMM?


Fredagkväll hemma hos oss



Så här ser min fredagkväll ut just nu. Är det här verkligen egen-tid med kvalité kan man undra? Det till höger i bild är definitivt det (och jag som slarvat med träningen den här veckan...) men högen till vänster är ju inte lika skoj men den är självvald. Jag är ju sån att jag inte kan slappna av om jag vet att det finns en massa saker att göra så jag offrar en liten stund av fredagkvällen till att stryka så är det gjort sen, ställer man sig framför tvn går det av bara farten.

M är ute på partaj med jobbet och sessan sover gott sen en timme tillbaka. Hon var riktigt trött ikväll för hennes dag har varit full med roliga saker. På förskolan idag hade de åkt in till stan och fikat...mysigt! Skoj för barnen att få komma iväg och göra lite andra saker än vad de brukar göra på dagarna. Sen bar det iväg till Rebeckan & Tove och där blev det en massa lek. Efter det hann vi med en sväng till mommo & mojja. Så det var inte så konstigt att hon somnade som en stock när jag lade ner henne.


YIPPIEEE

Just nu har jag en helt  underbar känsla i kroppen!! Mina lektioner idag har gått toppen, det är fredag, solen lyser, jag ska alldeles strax hämta Thryra och vi ska iväg och träffa vänner, vi ska hem till mamma o pappa en sväng idag och ikväll är jag själv hemma och då ska jag bara njuta egen-tid....UNDERBAR fredag med andra ord!

Hoppas ni också har en underbar fredag!


INGEN BRA START

Usch vi började dagen med att försova oss! Trodde inte det kunde hända när man har en liten morgonpigg sessa i huset. Försovningen var inte så farlig men ändå. Jag brukar gå upp 06.00 men imorse vaknade jag till av att Thyra (ja, hon sov i vår säng inatt också) säger "Oj, titta", vet inte vad hon såg men jag såg att klockan i taket stod på 06.32!! Så det var bara att flyga upp ur sängen och köra i gång med alla morgonrutiner. Jag som är en sån ordningsmänniska och har nästintill varje minut inrutad på morgonen fick ju smått panik, men det löste sig bra, vi hann alla äta och få på oss kläder. Så nu kan det ju bara bli bättre...det är ju fredag och solen skiner! I eftermiddag ska jag och Thyra träffa Rebecka med hennes Tim och Tove!

NYTT PARAPLY


Nybadad sessa med blicken fäst på tvn


Här kommer en bild på Thyras fina paraply som hon fått av mormor. Än har vi inte fått inviga det på riktigt eftersom det inte har regnat, vilket iofs är ganska skönt, men varje dag ska det ändå fram och tittas på.

Nu ikväll har sessan badat och huset har blivit städat...skönt inför helgen.

GOD MORGON

I natt var det Ms tur att gå upp om Thyra vaknade, och det gjorde hon. Han gick upp och satte sig med henne i hennes rum och efter en kvart var han tillbaka....OCH Thyra! Jag som trodde att det var jag som hade dåligt tålamod  :)

I dag skiner solen och jag toklängtar redan efter att få hämta min sessa! Jag vet ju att hon har det bra på förskolan, men jag vill ändå vara nära henne.

TIME TO SLEEP


En omtyckt present från kusinerna


Den här fina bilden får avsluta den här dagen. Jag känner att det får bli tidigt i säng för mig ikväll så jag förhoppningsvis är piggare i morgon. Hoppas det blir lika fint väder i morgon för jag och Thyra har inget inplanerat på eftermiddagen så då kan vi vara ute och leka. Thyra har varit väldigt orolig nu ikväll så vi får se hur natten blir, förhoppningsvis blir den bra! Jag vill ge en kram till våra underbara familjer och vänner som vi har runt omkring oss, säger det nog inte tillräckligt ofta men ni är så värdefulla för oss ♥

GOD NATT

SPONTAN LEK




Idag var det min tur att hämta sessan från förskolan. När jag kom sov hon fortfarande så jag fick gå in och väcka henne, sen satt vi och myste lite så hon fick vakna till liv. Alltid lika trevligt att få sig en liten pratstund med fröknarna som jobbar på avdelningen, de är alla så himla mysiga!

Efter hämtningen åkte vi och veckohandlade, det var inte mycket folk alls i affären så det gick snabbt och smidigt. Det var så fint väder ute idag så vi stannade vid en lekplats på vägen hem för lite spontanlek. Thyra tyckte det var jättekul att leka på lekplatsen. Hon sprang omkring och testade allt som fanns där. Kul med nya ställen att leka på, får nog bli fler besök där.











HUVUDVÄRK

Idag har jag haft huvudvärk sen kl 10, inget kul alls. Jag tror det beror på att jag var uppe mellan 23.15 - 00.40 i natt. När Thyra var liten bebis sov hon hela nätterna i sin säng, men sen jag började jobba i augusti vaknar hon varje natt och nu har vi kommit in i en period då hon har sovit i vår säng mesta delen av natten. Igår bestämde vi oss för att ta tag i detta så vi tar var sin natt och turas om att gå upp till Thyra när hon blir ledsen, i natt var det alltså min tur.... Visst första gången gick ju bra, jag satte mig i fåtöljen i hennes rum och trodde att jag hade fått henne att somna om...men så fort jag la ner henne började hon gnälla igen...efter en och en halvtimme gav jag upp! Så fort jag la henne i vår säng somnade hon direkt. En tanke slog mig i natt när jag var trött och arg...varför är det fel att låta henne sova i vår säng om det är närheten till hennes föräldrar som hon vill ha och som får henne lugn?



TITT UT

En ny favoritlek är att leka Titt-ut med dörrarna. Thyra har lärt sig att stänga dörrarna genom att hon ställer sig på sin ko-pall och då når hon handtaget, sen stänger hon dörren och öppnar efter en kort stund och säger "hej mamma". Just "Hej mamma" säger hon hur många gånger som helst per dag, det räcker att jag går in i ett annat rum och hon kommer efter så säger hon "hej mamma" så fort hon kommer in...sötis!

Idag har det varit en riktig vårdag ute! Solen har lyst och himlen har varit blå....härligt! Dock hade jag en riktigt jobbig motvind när jag cyklade hem förut, bra för benmusklerna  :)


"Hej mamma!"

REDO FÖR FÖRSKOLAN


Fin i sin nya tröja

Så här fin blev Thyra i den nya tröjan! Hon är en stor tjej nu som ska borsta tänderna alldeles själv. Idag börjar jag lite senare så därför har vi en lugn och skön morgon här hemma. Snart ska vi ha en liten fruktstund och sen ska vi cykla iväg till förskolan.

HUSVISNING

Ikväll har vi varit på husvisning, och huset var jättefint! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det första huset som jag verkligen har tyckt om. Visst allt var inte perfekt, men huset var hyfsat nytt (byggt 2004), har ett väldigt bra läge, planlösningen var bra och inredningen var ljus....MEN priset är högt och som sagt allt var inte tipptopp så det vi funderar på nu är om det är ett hus att satsa på eller om det går på ett ut att bygga helt nytt vilket alltid har varit min dröm. Jag är ju väldigt mycket för att bygga ett nytt hus även om det blir ett lite sämre läge om man tänker på närheten till vattnet, men då får man allt som man vill ha det och sprillans nytt. Usch det är inte lätt att fatta ett av livets största beslut och särskilt inte när det är så mycket pengar inblandat.


SHOPPING

Jag var inne på HM en sväng idag och där hittade jag ju självklart fina kläder till Thyra. Jag tittade efter lite bra tröjor att ha på förskolan och det hittade jag, en mörkblå, långärmad tröja och en rosa t-shirt. Sen hittade jag även ett par jättefina sommarbyxor. Det var ett par vita (ag vet ingen bra färg till små barn men de var så fina att jag inte kunde låta bli) linnebyxor i trekvartsmodell...superfina! jEtt par söta knästrumpor fick det också bli.

När jag och Cissi var framme på stan i fredags såg jag ett par fina skor till Thyra inne på Stadium för bara 99kr, men då köpte jag dem inte vilket jag har ångrat. Så idag fick de följa med hem till Thyras stora förtjusning - hon älskar skor (undra vem hon brås på?!).


Fina kläder från HM


 



Ett riktigt kap


HELGEN ÄR SLUT

Då var den här helgen också slut, förstår inte hur fort en helg går! Men den här helgen har varit härlig på många sätt, framför allt för att vi har fått tid att umgås jag, M och sessan. Vi har även träffat många nära och kära vilket betyder massor!! Jag känner mig redo för arbetsveckan som kommer, ibland känner jag inte alls så utan vill bara att helgen ska vara för evigt. Nu är alla utvecklingssamtalen gjorda så nu blir det inga sena kvällar den här veckan - skönt! I morgon ska vi på husvisning, jättespännande för det är det första huset jag verkligen tycker om (till skillnad från M som fallar för ALLA hus vi tittar på).

I eftermiddags var vi hemma hos mamma och pappa och fikade lite. Thyra skulle som vanligt leka med alla leksakerna på en och samma gång. Thyra fick ett jättefint paraply av mamma, som hon givetvis blev förälskad i med en gång och sen inte ville släppa, så nu väntar vi på lite regn så vi får inviga det  :) Jag får visa bilder på Thyra och paraplyet i morgon, likaså lite bilder från melodifestivalkvällen (fel låt vann enligt mig!!).


GOD NATT

FINT FAT

Jag var en sväng på ÖB förut och hittade det här fina fatet! Passar perfekt som kakfat eller till att ha ljus på.







UTELEK


Thyra slog upp sina blåa, fina ögon 05.30 idag och eftersom hon sov en rekordlång nap igår var hon hur pigg som helst. Idag var det Ms tur att gå upp och jag fick sova till 8...skönt! Efter frukosten gick vi ut en sväng, Thyra tycker så mycket om att vara ute och leka.

Thyra är nog en av de få som inte tycker om att snön i stort sett är borta, hon försökte åka pulka på gräset och vi fick leta ett tag efter en tillräckligt stor snöhög att gräva i så hon kunde göra kakor.

Inte lätt att åka pulka utan snö



Till slut hittade vi en stor snöhög

 


Blivande fotbollsproffs!

Vi hann även med att gå en sväng till lekplatsen. Där skulle det gungas och köras polisbil, tyvärr var det massor av vatten i sandlådan så det gick inte att åka rutschkana. Ett tag tittade solen fram och värmde faktiskt riktigt skönt. Det känns skönt att veta att man har hela härliga våren och sommaren framför sig. Att man kan längta så efter lite sol och värme!



Härligt att gunga




Polisbilen är en favorit

MUFFINS


Smaskigt!



Så här kul hade Thyra medan jag bakade



Här har det bakats muffins för fullt. Vi hade några gamla bananer i kylskåpet som passade bra att använda till bananmuffins, så nu har vi fyllt på fikaförrådet.

För att komma i stämning inför kvällens final i melodifestivalen lyssnar jag på den här låten. Tycker den är helskön! Mycket bättre än alla bidragen i melodifestivalen tillsammans, men sen är ju inte melodifestivalslåtarna riktigt min musikstil heller, men titta på det måste man ju ändå. Nu ska jag göra mig i ordning för alldeles strax ska vi åka till Thyras kusiner och se hur fint de har fått de i sin mya lägenhet, också blir det melodifestival och pizza...LOVELY!

Hoppas ni får en härlig lördagkväll vad ni nu hittar på!


BIO OCH VÅFFLOR

Igår var jag och M på bio, vi kom fram till att vi inte hade varit på bio sedan Arn (den första) gick! Farmor och farfar ställde upp och var barnvakt - TACK! Vi såg "Män som hatar kvinnor" och varken jag eller M har läst böckerna så vi hade inte så bra koll på vad den skulle handla om men alla jag har pratat med har sagt att filmen var bra. Och den var riktigt bra tycker jag även om den ibland blev väldigt äcklig! Jag är lite sugen på att läsa Stieg Larssons böcker nu efter att ha sett filmen, är rädd för bara att det kommar ta år innan jag är klar!

Idag vakande sessan supertidigt, så redan 06.15 sa hon "Mamma upp" och så fort jag kom upp sa hon "ut", då tyckte hon att vi skulle gå ut och leka. Konstigt nog var jag inte så trött fast det var tidigt så jag tog tag i strykhögen och gjorde så att den försvann och sen damsög jag...allt innan frukosten. Lite dans till Mora Träsk hann vi med också. Såg förresten att Mora Träsk kommer till stan och kör en show snart, kanske vore nåt för sessan? eller är hon för liten?

När vi alla var klädda och klara åkte jag och Thyra till farmor Majsan och M till sin syster. Majsan har gjort en jättefin kofta till Thyra så vi åkte och tackade henne så mycket för den. Då bjöd hon på smarriga våfflor! Supergott var det!


Fin kofta från Majsan


YEEEES!!

Yeeeesss!!! Jag har hittat skorna jag letat efter! Jag är ju rätt bra på att leta runt på internet för att hitta det jag letar efter och även denna gången lyckades jag! Skam den som ger sig heter det ju! Nu är det bara att vänta tills godingarna kommer och hoppas att de sitter skönt på.

LUGNT

Just nu är det väldigt lugnt här hemma för Thyra sover och M är och hjälper sin syster att flytta. Så jag passar på att njuta medan jag kan...jag var ju uppe rekordtidigt, för att vara lördag, idag redan 06.15 så jag är lite trött nu. Jag sitter i soffan och surfar runt lite, sen ska jag ta tag i en del saker som behöver bli gjorda här hemma, men först lite slapptid.


Pratar i telefon


Igår var jag och Thyra på stan med Cissi och vi hade en jättemysig tjejstund! Först fikade vi och sen kikade vi runt i lite affärer. Thyra var så nöjd när vi fikade för hon fick en egen festis! När hon var mindre var det inga som helst bekymmer att ha med henne på stan men nu är hon inte lika nöjd med att bara sitta i vagnen och titta utan nu vill hon gå själv. Men det gick bra igår, det var bara någon gång som hon gnällde lite annars satt hon ganska så nöjt i vagnen. Hon fick ju prata med Rickard i telefonen, vi hade övat på att hon skulle säga grattis för han fyllde år igår, men hon vågade inte säga nåt.

Tyvärr (eller bra för plånboken) blev det ingen shopping igår, var iofs inte ute efter något speciellt men det är ju oftast då man hittar en massa. Jag är på jakt efter lite koftor till Thyra, har fått för mig att det är bra plagg, skulle gärna vilja hitta en i mörkblått och en i ljusrosa men jag får leta vidare. Nu ljuger jag faktiskt kom jag på för jag köpte visst en sak igår, jag köpte en fin blomma till vårt bord i hallen, men det var för pengar jag fick när jag fyllde år så det räknas knappt :)


Fint i hallen

FREDAGSDATE

Nu är det en lektion kvar, sen ska jag åka och hämta Thyra och vi ska åka in till stan för att möta upp Cissi. Äntligen har vi fått till en fredagsfika! Åh, det ska bli sååå mysigt, även fast vädret är det mest trista man kan tänka sig...vart är våren?!


MORGONBILDER

Jag vet inte vad det är med Thyra på mornarna men hon bjuder ofta på roliga bilder, som då hon hade Ms kallingar på sig! I morse blev det ett till...hon var inne på sitt rum och grejade medan jag och M fixade i ordning oss, när jag kikade in fick jag syn på det här:




Det räckte ju att sticka in näsan i Thyras rum för att förstå varför hon var så länge ensam inne på sitt rum...gullunge!

I morgon är det fredag - bästa dagen på veckan! Jag slutar tidigt så jag och Thyra ska in till stan när jag har hämtat henne för att äntligen ha en mysig fredagsdate med Cissi. Sen på kvällen blir det träning och sen bio, det var evigheter sen jag och M var på bio.

Nu ska jag plocka fram lite inför morgondagen och sen lägga mig och läsa lite.

SOV GOTT

FILM


Väljer film...


 


...måste provsmaka innan vi tittar på den!


Så här brukar det se ut när vi kommer hem från förskolan. Alla filmer ska rivas ut ur lådan och sedan ska vi se ungefär 10 minuter av varje film. Thyra är en riktig tv-älskare!

Igår när Thyras kusiner var här lämnade de lite gamla leksaker som de vuxit ifrån, bland annat en liten servis med Pippi Långstrump på....gissa om den blev en favorit!


SKÅL



SNART HEM...

En lektion kvar sen ska jag åka hem och hämta min underbara sessa!

ONSDAG

Idag både lämnade och hämtade jag sessan, det är så kul att se att hon trivs så bra på förskolan. Det är aldrig några problem att lämna henne på morgonen för så fort hon ser förskolan börjar hon prata om att leka och säger några av kompisarnas och fröknarnas namn, gullunge! Eftersom det var så fint väder i eftermiddags gick vi till lekplatsen så fort vi kom hem. Thyra gillar att gunga och åka rutschkana, och sitta i polisbilen som finns där. Till slut fick jag bära med mig henne hem för vi var tvungna att få i oss lite mellanmål. Sen for vi ner till stan för att hjälpa mamma och pappa att köpa ny soffa. Thyra hittade några söta barnmöbler att sitta i så det ville hon göra hela tiden!

Nu ikväll har jag tränat och veckohandlat så nu är kylen och frysen fylld med god mat. Ms syster med barn kom hem en sväng innan jag stack iväg och tränade, Thyra tycker så mycket om att leka med sina kusiner. Vi blev bjudna hem till Ms syster på lördag för att se melodifestivalen och inviga deras nya lägenhet, det ska bli jätteskoj!


Blivande kock?


LÄCKERBITAR

Läckra sommarsandaler


Dessa läckerbitar hittade jag idag!! I somras letade jag som en tok efter ett par snygga sandaler men hittade inga bra, nu förstår jag varför...jag var ute alldeles för sent, det är ju NU man ska köpa vårens och sommarens skor. Tråkigt bara att man får ställa in ett par alldeles nya skor i garderoben och inte ta fram dem förrän om ett par månader. Jag vill ha sommar nuuuuu! Fick lite vårkänslor idag när jag och Thyra var ute i solen och lekte på eftermiddagen, även om det var rätt kallt ute så värmde solen skönt, härligt!

Egentligen var jag i skoaffären för att köpa dessa skor, men de var tyvärr slut...jättetrist för jag tyckte verkligen om de skorna, de skulle passa jättebra till mina baggyjeans. Som tur var så hade jag sett dem på nätet för samma pris så jag skyndade mig för att klicka hem dem men INTE då...de var slut där också!!! Hur tusan kan ett par skor ta slut på bara någon timme?! Det är antaglien inte meningen att jag ska ha de skorna. Är det någon som ser skorna i strl 37 så säg till mig direkt!

MIN SESSA

Bjuder på en bild från i morse. Vår sessa älskar att ta på sig våra kläder, i morse var det Ms kallingar som gällde...dubbla paret! Sen kryddar hon med sin snuttefilt som sjal.

Älskade sessan du är det asolut bästa som finns ♥



Mammas o pappas goding

IGÅR OCH IDAG

Igår blev det inget inlägg för jag kom hem så sent från jobbet (jobbade mellan 08-18.30) och sen så hände det inget speciellt igår utan det var en helt vanlig måndag.

Idag är det en helt vanlig tisdag men jag tänkte skriva lite iaf. Idag var Thyra sitt gamla jag igen på förskolan (hon hade varit trött o gnällig igår), skönt! När jag lämnade henne var hennes kompisar precis på väg ut för att leka. Det är en kille på Thyras avdelning som alltid är så hjälpsam när jag kommer och lämnar/hämtar Thyra. Han ska hjälpa på/av med overalla, lägga mössan på hyllan och som idag hjälpta till av med hjälmen...jättegulligt!

Idag hämtade mormor Thyra och på vägen hem hade de gått till en lite större lekplats och det tyckte Thyra verkligen om! Sen fick jag höra att hon även busat en hel del som tex kastat en massa sand....dagisfasoner! Nu ikväll när jag kom hem höll M och Thyra på och bada och Thyra var verkligen på bra humör. Skönt det för hon har en period nu då hon blir sur för minsta lilla....jobbigt! Efter bad, lite kurragömma och hopp från soffan så sover hon nu gott.



Busar med mammas mössa

SESSA I PYJAMAS


Sessan i ny pyjamas


 


Sötnos



Så här söt är sessan i sin nya pyjamas, den är lite stor men det gör bara att det ser ännu sötare ut tycker jag. Först ville hon inte ta på sig pyjamasen utan ville fortsätta busa, men sen när väl pyjamasen var på och det var dags för välling kröp hon gulligt upp i knät och sen somnade hon så fort jag la henna i sängen. I morgon är det dags för förskolan igen och det tror jag hon kommer tycker är skoj efter att ha haft några lugna sjukdagar hemma i veckan.

Nu i eftermiddag/kväll har vi fixat lite ärenden och sen var vi hos Cissi och Rickard på snabbfika, vi skulle egentligen bara lämna inbjudan till bowlingfesten och sen skulle jag iväg och träna men vi hann allt med lite fika också. Ikväll har först jag tränat och sen M, så nu har vi landat skönt i soffan. I morgon är det ny vecka hoppas den bjuder på mycket skoj!


GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN

Grattis mamma på namnsdagen!
Idag är det min mammas namnsdag och även kvinnodagen, så ett extra grattis till mamma och även till alla kvinnor där ute!

Vi har precis kommit innanför dörren här hemma. Vi har varit iväg och tittat på Ms syster Malin och hennes sambo Martins nya lägenhet. De höll på och grejade för fullt, målade lister och väggar, satte in nytt kyl/frys och slipade. Det kommer bli jättefint när det är färdigt! Eventuellt ska Malin och jag iväg på en liten shoppingtur lite längre fram i vår för att köpa lite nya grejer till deras lägenhet, sånt tycker jag är jättekul!



Grattis mamma på namnsdagen!



Stolt mormor med en nyfödd sessa

TACO-FAMILJEN

Ikväll är det "Andra chansen" och tacos som gäller för mig och M. Självklart hejar vi på Scotts, men jag tror tyvärr inte att de går vidare för deras låt är inte så jättebra. Men det vore ju superskoj om de gjorde det! Piloternas låt tycker jag är en riktigt bra låt oavsett om det är en kopia eller inte, så de får gärna gå vidare.

När jag blev tillsammans med M kallade jag hans familj på skoj för "pommesfrites-familjen" för de åt pommesfrites väldigt ofta, nu skulle man kunna säga att vi går under namnet taco-familjen för det händer rätt ofta att vi äter taco i olika fomer,men det är ju så himla gott och enkelt att göra!

Njut lördagkvällen allesammans!



Gott med tacos


TOKIGA THYRA

När mamma och pappa har uppmärksamheten på annat håll passar Thyra på att hitta på både det ena och det andra...




Uppkrupen i handdukskorgen



Att riva ur hela skåpet är skoj


Testa mammas alla armband o halsband är också skoj



KRYA-PÅ-DIG

På förmiddagen idag kom mamma och pappa förbi med krya-på-dig-blommor till Thyra...jättegulligt tyckte jag! Med sig hade de även semlor så vi fikade smarrigt lördagsfika tillsammans. Thyra hann inte sitta still särskilt länge för när "mojja" är här är det fullt ös som gäller plus att hon varit väldigt stillasittande de här dagarna som hon varit sjuk så hade mycket att ta igen. Efter besöket somnade hon gott och M fixade ihop veckans överraskning till middag idag - mos och falukorv.


krya-på-dig-blommor till Thyra




Lek med "mojja"

MORGONPIGG

Thyra är ju en väldigt morgonpigg tjej och det fick Cissi och Rickard erfara i morse...

Vid halv sju imorsen vaknade Thyra och ville ha välling och ny blöja, M är ju som alltid lika morgontrött så jag fixade det. Sen tyckte jag att vi kunde somna om en stund men det tyckte inte Thyra så medan jag halvslumrade i sängen gick hon ut till soffan och tv-bordet. Efter ett tag hör jag hur någon ropar "hallå, hallå". Har hon fått igång Ms telefon och fått igång nåt sms tänkte jag, men sen hörde jag "hallå, vem är det?" Thyra svarar med att säga "pappa, pappa". Åh nej tänkte jag, hon har lyckats ringa 112!! Snabbt som tusan rusar jag upp ur sängen för att avbryta samtalet men då får jag se att hon har ringt upp Cissi och Rickard...kl 06.50 en lördagmorgon - SHIT!! Gud vad jag skämdes, det var ju bara att hoppas på att de lyckades somna om  igen. (De somnade om sa Cissi när jag pratade med henne förut och bad om ursäkt för vår mogonpigga dotter, och hon lovade att ge igen en gång när vi var barnfria och för en gång skull kunde sov ut...)


ME-AND-I

Nu har jag handlat de första plaggen till Thyras vårgarderob. Luvtröjan kommer från Lindex och kjolen och sockarna från Me and I, kommer bli jättefint på sessan i vår!

Det är så roligt för nu kan jag äntligen börja köpa kläder till Thyra i storlek 86, än så länge har hon 80 men det är ingen idé att köpa mer i den storleken för hon växer snabbt nu. Så nu får vi äntligen gå in på avdelningen för lite större barn och lämna bebisavdelningen...kul men farligt för plånboken!


Härliga vårkläder till sessan

SKÖNT MED FREDAG

Även idag är Thyra hemma från förskolan eftersom hon inte var helt feberfri igår, och imorse vakande hon med feber igen...segdragen feber. M var hemma på förmiddagen och jag kom hem strax efter 13 för att byta av. Jag jobbar bara till 13 på fredagar så det passade bra att dela 50/50 idag. På väg hem ringer de från skolan och berättar att det hänt något (som det alltid har en viss tendens att göra på just fredagar), så när jag kom hem var det bara att ringa runt till föräldrar och informera om vad som hänt. Trist att det ska hända saker på fredagar och när man har gått hem för då kan man inte reda ut det på plats och så går man och tänker på det mer eller mindre hela helgen.

Jag var på Tupperwearparty för ett tag sedan och självklart handlade jag lite, så när jag kom hem var Christin här med mina varor. Supergulligt att hon kom hit med det - TACK!! Också fick vi oss en liten pratstund, alltid lika mysigt.

Just nu är det Laban som går på tv:n här hemma och jag plockar med lite av varje. Skönt att helgen är här, får se vad den har att bjuda på...


LUGN DAG

Idag har det varit en väldigt lugn dag här. Thyra hade feber på förmiddagen men efter hennes middagsnap har hon varit feberfri...skönt! Vi har hållt oss inne och tittat på Teletubbies och lite andra barnprogram, sen har vi lekt lite och ätit mat. Medan Thyra sov hann jag städa huset så nu är det fint inför helgen. Nu ikväll har jag varit iväg och tränat och på vägen hem handlade jag mat och några söta pyjamaser till Thyra. Jag har ju letat efter pyjamaser ett tag men det är svårt för de flesta är i dubbelstorlekar 86/92 och då blir de jättestor för Thyra har bara 80 nu, men det slutade iaf med att jag köpte 86/92 och de var STORA men det var rätt sött plus att hon har lite att växa i. Köpte den första tvådelade pyjamasen, får se hur den passar och om Thyra gillar den.

Nyss pratade jag med söta Camilla som är beräknad att föda sitt första barn om två veckor och flytta in i ett alldeles nybyggt hus om en vecka! Behöver jag säga att jag är liiiite avis, jag sa till henne att hon har världens mest underbara tid framför sig, dels vara mammaledig och bara mysa med deras skatt och dels få massa tid att bara greja och vara i nya huset....åh jag vill oxå ha ett nybyggt hus en liten skatt har jag ju redan!


Sessan i en av de nya pyjamaserna




Söt pyjamas


Nattad av pappa

I morgon är det redan fredag igen. Den här veckan har gått superfort, kanske för att det var studiedag i måndags, halvdag för eleverna i tisdags, halvdag för mig i onsdags och inget jobb alls idag. Hur som helst så är det skönt att helgen är här. Vi har inga stora planer men vi ska försöka träffa Sofia, Marcus och Hedda och prata lite om sommaren, ska bli jättekul.

TORSDAG

Thyra är hemma från förskolan idag också eftersom hon måste vara feberfri en dag, imorse hade hon lite feber men hon är pigg ändå så vi får se hur resten av dagen blir. Idag jobbar M hela dagen så jag är hemma med Thyra. Just nu dansar Thyra till Pippi Långstrump.



Äter äpple på diskbänken



Leker trots feber o förkylning

BOLIBOMPA

Just nu tittar Thyra på hennes favoritprogram - Bolibompa. Så fort man säger Bolibompa går hon mot tv:n och säger "bolla". Tyvärr är febern tillbaka, nyss hade hon över 39 grader så det får bli alvedon och sova sen när "bolla" är slut.

M stack bara in huvudet efter jobbet och bytte om till träningskläder, han har fotbollsträning på onsdagar. Thyra har varit som ett plåster på mig de senaste timmarna så jag har inte fått nåt gjort här hemma, får ta tag i allt när hon har somnat.


Tittar på "bolla"

PIGGARE

Just nu härjar Thyra runt här precis som vanligt, vet inte om alvedonen fortfarande verkar eller om hon börjar friskna till. Vore ju jätteskönt om det inte blev mer än så här!

Medan jag vek tvätt förut passade Thyra på att plocka med handdukarna.



Så här skoj kan man ha med handdukar....



...och så här "fint" kan det bli när en sessa lägger tillbaka i korgen!

SJUK SESSA

Nu har jag bytt av M som har varit hemma på förmiddagen och tagit hand om Thyra. Hon hade ju feber igår kväll och även feber när hon vaknade i morse så det blev ingen förskola för henne idag. Vi anade att det skulle bli så här eftersom hon sovit oroligt hela natten. Jag var tvungen att jobba på förmiddagen för jag hade en lektion jag inte ville missa och sen ett utvecklingssamtal, men nu är jag alltså hemma och tar hand om sessan. Just nu äter hon lite yoghurt, hon vill inte ha mat, men yoghurt är ju bättre än inget!


Äter lite...



Gosar med pappa...

SOFT MORGON

På tisdagar börjar jag inte förrän kl 12 så jag och Thyra körde soft morgon i morse. Skönt att inte alltid behöva stressa iväg på morgonen. När jag lämnade Thyra på förskolan hade hennes kompisar redan hunnit ut på gården, det är så gulligt att se alla småttingar tulta omkring i sina overaller. Vi cyklade till förskolan idag och så fort vi närmade oss började Thyra prata om att "la" (=leka). Hon tycker verkligen om att vara där! På måndagar och tisdagar behöver vi hjälp med att hämta Thyra för både jag och M jobbar till fem, men det är aldrig några problem att få hjälp för vi har så gullig släkt som alltid ställer upp - TACK! Idag var det farmor som ställde upp och hämtade, och jag tror att både Thyra och farmor hade en mysig eftermiddag tillsammans.

Jag var inte hemma från jobbet förrän efter 19 idag så Thyra sov redan när jag kom hem, tråkigt att inte hinna mysa lite med henne innan hon skulle sova. M berättade att hon hade lite feber och hade varit lite hängig ikväll, hoppas hoppas att hon inte är sjuk imorgon lilla sessan!

Älskade lilla sessan




Den 25 april är det dags för mig och M att gå på fest! Det var ett tag sen nu som vi var iväg på fest tillsammans. Vi har bokat in en stor bowlingfest tillsammans med våra vänner, det kommer bli jätteskoj!

Nu ska jag titta på Desperat Housewives och sen sova, hoppas sessan får sova ordentligt inatt och att hon slipper febern imorrn!

GOD NATT


ELLEN 14 ÅR

I söndags fyllde Thyras kusin Ellen 14 år och det firades självklart med kalas! När man ser på hur fort andra växer förstår man hur snabbt tiden går. Ellen är redan 14 år, jag minns så väl när hon var ett litet barn och vi kom och lekte med henne, nur är hon en riktig tonåring! Det som är skrämmande är ju att man själv åldras lika fort...




Här sjunger vi för Ellen




Delar av kalasgänget



Thyra fick en ny fin bok av farmor, här läser faster Malin för henne.


RAPPORT FRÅN HELGEN

Nu har jag äntligen fått lite tid över, igår kväll var det träning och jobb som tog all tid. Jag måste ju berätta om vår härlig lördagskväll tillsammans med underbara vänner.
Lite spontant bestämde jag och Cissi att vi skulle titta på melodifestivalen tillsammans, så vid 19-tiden kom de hem till oss och med sig att de hämtmat. Thyra blev jätteglad, hon tycker så mycket om både Cissi och Rickard! Det var ett tag sedan vi träffades så Thyra fick vara uppe lite extra länge så hon hann leka lite med dem, annars brukar hon lägga sig vid 19.

Vi åt gott och tittade på melodifestivalen, tycket väl inte direkt om något av bidragen men det brukar jag aldrig göra. Efteråt blev det mycket prat om hus och husköp, både Cissi och Rickard och vi är sugna på hus, blir spännande att se vart vi så småningom hamnar. Vid 00-tiden drog de sig hemåt och vi kröp ner i säng eftersom vi har en liten sessa som vaknar tidigt oavsett helg eller vardag.

En gammal bild på Cissi och Thyra, glömde ta fram kameran i lördags.


Bilden är tagen vid en av Cissis och minas många "fredagsfikor" som vi alltid hade när jag var föräldraledig och Cissi pluggade. Nu jobbar vi båda två så nu hinner vi inte alls ses lika ofta som vi brukar, jättetråkigt tycker jag!


Ännu en gammal bild på Thyra och Rickard, måste bli bättre på att ta fram kameran.

RSS 2.0