TOMT HÄR HEMMA

Just nu är det lite tomt här hemma för Thyra sover hos mormor och morfar i natt. Thyras förskola har stängningsdag imorgon och då ska Thyra få vara med mormor, de ska åka till badhuset. Gissa om det var en förväntansfull tjej här hemma!

Nähä, nu kallar sängen på mig. Tyvärr har jag ingen bok att läsa just nu, måste skicka iväg en beställning genast. Morgondagen bjuder på jobb hela dagen och en stor strykhög på kvällen...skönt att veta vad man ska göra!

GOD NATT!


VÅR WEEKEND I OLOFSTORP

Vi har haft en toppenhelg med våra vänner i Olofstorp. Vi har umgåtts och haft det trevligt tillsammans. Thyra och Leia har närmat sig varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Nu var ju Leia med mycket mer och skrattade så fort Thyra kom i närheten och Thyra kunde ge henne lite leksaker och greja lite med henne. Till sommaren kommer de säkert kunna leka tillsammans :)



VÄNNER ♥


Jag och Camilla gjorde stan på lördagen och kom hem med några påsar var ;) Det var supermysigt att få egen girl-tid tillsammans och bara gå och prata och shoppa i lugn och ro...precis som förr i tiden :) Killarna fick ta hand om småtjejerna under tiden och de hade nog en trevlig stund tillsammans de med, även om de hade lite mer fullt upp :)



Leias gåstol var rolig...


...precis som babygymmet!



Vår älskade sessa!


På kvällen åt vi god thailändskmat. Jag hade aldrig ätit thailändskmat förut men det var jättegott! Så nu kan vi utöka vår matsedel lite :) När småtjejerna lagt sig spelade vi spel tillsammans och vi fick oss en hel del skratt. Jag säger bara "Petra" :)



Mycket skratt blev det :)


Thyra bjöd på lite sovmorgon på söndagen, väldigt skönt med tanke på att vi kom i säng ganska sent kvällen innan. Vi tog det lugnt på morgonen och åt fukost tillsammans. Skönt att bara vara utan att ha en massa tider att passa som det annars brukar vara på helgerna. När vi hade packat ihop alla våra saker åkte vi till Husknuten inne i Göteborg för att kolla in lite hus så vi kan planera vårt drömhus mer. Efter några timmar det och lunch på Burger King var det dags att krama hej då till våra underbara vänner som skulle åka på mysigt babysim och vi skulle åka hem.


Söta Leia ♥


Tack underbara vänner för den här helgen, den kommer vi leva LÄNGE på! Hoppas vi ses snart igen, kanske redan till helgen :)


UT OCH ÅKA LITE

Jag ska alldeles strax gå och lägga mig, dels för att jag känner mig trött, dels för att Thyra säkert vaknar tidigt i morgon (5.30 idag) men allra mest för att vi ska ut och åka i morgon. Vi ska till våra vänner Camilla, Linus och Leia i morgon. Planen är att komma i väg så snabbt som möjligt i morgon för jag och Camilla ska göra stan en sväng och med tanke på att det är löningshelg så är det nog många som har samma plan som vi :)

Vi ska stanna över natt hos fam Ebefors/Rogersson så vi får lite längre tid än annars att umgås. Känns jätteskönt att inte behöva titta på klockan och tänka på att köra dit och hem samma dag. Åh det kommer bli en supermysig helg i Olofstorp!

Kram och god natt ♥


FINT FÖNSTER

Så här fint är det i Thyras fönster nu. Jag har bytt till en ny gardin och det blev jättebra! Det blev mycket ljusare i rummet nu än när det var längder som hängde där. Sen så är fönstret nytvättat det kanske bidrar också ;) Kul att göra om när det blir bra!



Nytt och fint i Thyras fönster


TORSDAG = STÄDDAG

Städning brukar inte vara något roligt men resultatet är ju det som är det sköna. Idag var det dock lite skoj att städa eller i alla fall titta på när M städade. Här förstår ni varför ;)


"Snyggve" är igång och städar ;)


Snart är underbara helgen här! Jag måste säga att det känns att vi båda jobbar heltid nu, tiden räcker inte riktigt till. Men helgen är om möjligt ÄN MER uppskattad nu! Bjussar på en låt som kanske gör att du kommer i helgstämning :)

GOD NATT ♥ 


ROLIGT SAMTAL

I helgen ska vi åka till våra vänner i Lerum och jag har längtat länge efter att få träffa dem. Lilla Leia kommer har vuxit massor och när jag pratade med Camilla tidigare i dag hörde jag henne i bakgrunden fara runt i sin gåstol. Fatta hon åker gåstol nu! Jag bara måste få träffa henne och gosa med henne. Även fast vi bor ganska nära varandra så träffas vi allt för sällan, jag missar ju massor av hennes framsteg!

Jag blir alltid lika glad av Camillas telefonsamtal. Hon är en så härlig person som alltid ger mig positiv energi till skillnad från vissa som bara tar energi ifrån en. Det kommer bli en kanonhelg nere i Olofstorp. Ska bli skoj att se hur tjejerna kommer reagera på varandra :)

Nu är det Idol som gäller, men bara i bakgrunden för här hemma är det städ som gäller på torsdagar.


PREMIÄR FÖR FAMILJELEK


Väntar på att få åka till gympan



Idag har jag och Thyra varit på något jätteskoj nämligen familjelek. Det är samma sak som barngympa kan man säga men här gympar vi vuxna tillsammans med barnen därav namnet. Vi har laddat hela dagen för det här och äntligen blev klockan 16.30 och vi fick sätta oss i bilen och köra mot Friskis och Svettis. På parkeringen träffade vi bästa kompisen Hedda och Sofia och det gjorde inte gympan tråkigare om vi säger så ;) Tjejerna hade hur KUL som helst på gympagolvet. De fick göra av med massor av energi när de sprang fram och tillbaka. De fick dansa, springa, hoppa och göra en hinderbana. Det var en trött Thyra här hemma ikväll :) Nästa vecka kommer vi definitivt tillbaka!


Två vänner som hade hur mycket spring i benen som helst och hur KUL som helst!



Trött nyduschad sessa här hemma ikväll.


ÄR HÖSTEN HÄR NU?

Idag känns det som om det är höst ute. Det blåser och regnar om vartannat. Alla på jobbet har känt sig lite ruggiga idag. Det kan ju passa bra med en liten runda till storstaden i helgen och kanske hitta några bra höstskor och andra höstplagg  :)

Nu sitter jag på jobbet och väntar på föräldramöte. Idag är det en låååång arbetsdag men så är det ibland. Jag pratade nyss med M och Thyra och då kände jag bara att jag ville HEM! Men om förhoppningsvis två timmar är jag hemma hos mina godingar :)

NY VECKA

Måndag och det innebär ny vecka. I morse ändrade vi om lite i våra rutiner så jag lämnade Thyra i morse. Vi hade en mysig morgon här hemma och för en gång skull behövde vi inte stressa...skön start på veckan. Det är aldrig några bekymmer att lämna Thyra på förskolan och det tar vi som ett tecken på att hon trivs! Idag kom Olle samtidigt som oss och då gick det extra lätt att skutta in på förskolan :)



Vår prinsessa står redo för en dag på förskolan

 

Det är jag som står för fikat på jobbet den här veckan så nu ikväll blev det till att slänga ihop en kaka. I morgon är det först jobb till 17 och sen föräldramöte efter det så imorgon blir det en lååååång arbetsdag. På onsdag ska vi prova på familjelek på Friskis och Svettis, det ska bli jätteskoj att se om Thyra kommer våga sprigna omkring eller om hon sitter klistrad på mig hela tiden. På torsdag blir det träning och sen är det snart helg igen...DÅ ska vi till våra vänner i Lerum!! En fullspeckad vecka väntar oss...





...OCH FOTBOLL

Efter teatern styrde vi bilen mot Örslösa och Tigervallen för att se M vinna mot Helås med hela 6-0. Vädret var bästa tänkbara och matchen var rätt underhållande med tanke på alla målen. Thyra somnade i bilen så jag såg mig själv sitta på en bänk i solskenet och bara njuta av lugnet men Thyra vaknade ju så klart direkt (man ska ALDRIG ta ut något i förskott!), men hon var hur redig som helst och satt i sin vagn hela första halvlek. Efter lite mellanmål fick hon nya krafter och lekte med kompisen Frans. Vi hade en riktigt mysig eftermiddag ute i Örslösa.



Äter mellanmål i solskenet



Thyra och Frans


HELGEN SOM GÅTT INNEHÖLL TEATER...




Helgen som kom och passerade lika fort var en riktig familjehelg. I lördags var vi i Vara konserthus på barnteater hela familjen tillsammans med Thyras kompis Hedda och hennes familj. De ordnar familjelördagar där lite då och då och den här gången var det teater från 2 år så då passade vi på att gå. Teatern var lite halvflummig och jag kan inte riktigt förklara vad den handlade om men tjejen satt still och lyssnade och verkade tycka att det var skoj! Efteråt fick de göra lite rörelser och dansa ut men Thyra hade precis blivit varm i kläderna då och ville gärna stanna kvar i det spännande rummet :)


Här dansar tjejerna ut från teatern :)


Hoppa och skutta i det stora rummet var skoj!



Måste provligga den sköna mattan lite...



BÄSTA STUNDEN PÅ VECKAN

FREDAGEN är här...bästa dagen på hela veckan! Det är ju bara måndag och fredag i veckan känns det som, det där emellan flyter bara ihop. Idag har det varit en bra dag på jobbet och jag hann med en snabb sväng på stan innan jag hämtade sessan. Vi ska på barngymnastik för första gången nästa vecka och då måste man ju ha gympabrallor :)

Eftersom jag var tidig till förskolan idag sov Thyra när jag kom men hon vaknade snabbt till med hjälp av alla vakna kompisar :) Vi styrde bilen mot badhuset för att spendera eftermiddagen där. Vi har inte varit och badat sen i somras när vi var i Smögen så det var på tiden och det var UPPSKATTAT kan jag säga. Thyra pratade konstant om att bada i bassäng hela vägen ner till stan. I bassängen var hon som en fisk och ville vara i hur länge som helst :) Vi hade en mysig mor-dotter-eftermiddag och Thyra var på jättebra humör och jag njöt hela tiden!

Nu ikväll har vi haft fredagsmysmiddag tillsammans och sessan har precis lagt sig och jag och M har satt oss till rätta i soffan. Det blir till att titta på Idol en stund och sen ska vi rita planlösning för nu har vi nämligen hittat ett nytt hus som jag känner är det bästa hittills...spännande!



Mys med familjen är det klart BÄSTA som finns ♥ (bilden är tagen för ca ett år sedan)


"THYRA LÄPA TILL"

Den frasen hör vi x antal gånger per dag här hemma, det betyder att Thyra vill hjälpa till med det vi gör och det får hon ju givetvis göra. För det mesta handlar det om att duka fram och duka av, men ibland vill hon även hjälpa till att laga mat. Sallad och stoppa potatis i kastrull får hon gärna hjälpa till med men när det gäller spisen så får hon hålla sig till sin egen, det är lite mindre varm om vi säger så :)



Laga mat är skoj!


SNART F R E D A G IGEN!

Oj, oj, oj vad veckorna springer iväg, snart är det FREDAG igen! M tränar fotboll och Sessan ligger i sin säng och läser (det är det nya nu) så jag passar på att blogga lite. Jag märker att jag inte hunnit med bloggen så bra den här veckan, inget inlägg sen i måndags och massor av bilder i kameran...så kan det bli ibland.

Idag känner jag mig ganska så sliten det har varit en minst sagt händelserik dag på jobbet idag och jag har varit med om något som jag aldrig tidigare varit med om och jag hoppas jag slipper vara med om det igen. Men det är bara att släppa och gå vidare och blicka fram mot helgen som snart är här. Den här helgen bjuder på bad i morgon och sen familjemys på kvällen. På lördag ska vi till Vara konserthus med Sofia, Marcus och Hedda för där är det teater och massa annat skoj för våra tjejer, sen blir det fotboll (ja vi ska för en gång skull försöka komma iväg och titta när M spelar). På söndag blir det lekdate hos fam Andrén-Sekund. Jag känner på mig att det kommer bli en BRA helg, vi har underbara vänner som vi ska umgås med och tid för en massa familjemys precis som en helg ska vara :)



Så här kan tokig kan man vara när man tittar på Bolibompa på morgonen...




...eller så kan man riva ur hela tvättkorgen för att hitta sitt smutsiga favoritlinne :)


NY FAMILJEMEDLEM


Vilken skönhet :)


M och Thyra har varit och shoppat medan jag var på Äventyrsgården och gjorde samarbetstävlingar med mina kollegor (vårt lag kom 2:a!!). Så den här skönheten har fått flytta in hos oss idag. Jag känner redan nu att den kommer bli flitigt använd. Vi har länge funderat på att köpa en sån här smidig dammsugare men inte fått tummen ur förrän idag. Den är perfekt till att dammsuga efter maten (blir ALLTID smuligt under bordet), när Thyra tömmer ut halva sandlådan innanför dörren, i hallen där det ofta samlas massa grus...ja, den kommer definitivt bli välanvänd :)






P.S Idag är det den 14:e september och 14 kommer alltid vara ett speciellt datum för oss eftersom Thyra är född den 14:e. Så idag blir vår sessa 2 år och 2 månader. Herregud vad fort tiden går! Thyra är utan tvekan det absolut bästa vi gjort!


TRÄDGÅRDSARBETE

Herregud vad vi har varit duktiga idag! Vi har fått massor gjort både inne och ute. Hela familjen var ute i trädgården och grejade i eftermiddags. Thyra ska hjälpa till med allt och det är roligt för då kan vi greja tillsammans, då behöver inte en av oss passa eller leka med henne. Efter ett tag tröttnade hon och tog en sväng med sin cykel. Hon är för rolig när hon ska cykla för efter en liten stund kliver hon av cykeln och böjer sig ner och tittar på olika delar av cykeln och drar och känner lite och säger "funkar" - en säkerhetskontroll helt enkelt :)



Här grejas det för fullt. Älskade lilla familj ♥


Thyra gillar att läsa och allra helst ska vi läsa för henne, men ganska ofta hittar vi henne i hennes säng eller i fåtöljen uppkrupen med en bok och "läser". Hon har världens komihåg för hon återberättar boken när hon sitter och "läser"...sötis! :)

Det hör inte till vanligheterna att jag är vaken så här sent en söndag, men imorgon jobbar vi till 19 för vi ska till Äventyrsgården i Källby med jobbet så då får vi börja 9.30 imorgon om vi vill och det VILL jag. Nu har jag och M bäddat ner oss i sängen och ska fortsätta titta på Kommissarien och havet på 4:an.

GOD NATT


DAGS ATT TA TAG I DET HÄR...

Vi har tvättat en hel del i helgen och följden av det blir ett berg av stryktvätt. Det är inte jätteskoj att offra en del av helgen till detta men när båda jobbar heltid finns det inte så mycket tid över på veckorna. Så jag skickade ut M och Thyra för att leka så jag kan stryka åtminstone lite. Med sån här musik till går det ganska enkelt  :)



Min sysselsättning en stund...


TIPSPROMENAD

Jag, Thyra och mamma har varit uppe i Råda och gått tipspromenaden där idag. Det är härligt höstväder ute, lite blåst men ändå skönt, så en långpromenad passade utmärkt idag. Vi fick verkligen testa vårt allmänbildande vid frågorna men jag tror vi gjorde ganska bra ifrån oss. Trevligt hade vi i alla fall och Thyra skötte sig kalasbra, hon satt i sulkyn och kikade och åt päron. Vi gick inte tomhänta där ifrån för jag lyckades få bingo vid sista frågan så en STOR chokladkaka fick följa med hem :) Tur att jag ska träna ikväll!


SPELKVÄLL

Efter all lek på dagen igår fortsatte vi på kvällen. Cissi och Rickard frågade om vi ville komma hem till dem på spelkväll och det tackar vi ju aldrig nej till. Vi var ett glatt gäng som alla (i alla fall jag och Cissi) gick in för att vinna. Jag vet inte vad det var igårkväll men jag vann inte en enda gång!



Ena laget som tyvärr förlorade första spelet. Freddes arm sticker fram till höger.




Andra laget som hade en väldig TUR igår ;)



Thyra var med igår och hon stortrivs hos Cissi och Rickard. Efter alla besök hemma hos dem vet hon precis var alla leksaker finns, så vi hann inte vara där många minuter innan det såg ut så här...


C & R har MÅNGA roliga leksaker!


Thyra bestämde själv utstyrseln för kvällen :) Här ser det ut som att hon ska flytta till C & R.

T A C K för en jättetrevlig kväll!




EN MASSA LEK

Lördagen började i lekens tecken. Vi åkte till Örthagsparken för där har de en så stor och bra lekplats. Thyra var i himmelriket och sprang runt och skulle vara över allt på en och samma gång. Så roligt att se henne springa omkring och ha så skoj! Förra lördagen var vi ju i Gbg och det var kanske inte så skoj för Thyra men den här lördagsförmiddagen var definitivt mer anpassad för henne, jag och M lekte allt en hel del vi med  :)



MASSOR med lek...




Mamma leker...



...och pappa leker.


GOD MORGON

Kvällen igår blev inte riktigt som planerat, men det gjorde inte så mycket. Tanken var att jag och Thyra skulle vara ensamman hemma och ha en mysig tjejkväll medan M var i Göteborg med jobbet. Men M mådde inte bra så han kom hem på kvällen så det blev en familjefredagskväll. Inte blev vi ledsna för att pappsen kom hem, tvärtom skönt att ha hela familjen samlad.

Vi åt gott och sen blev det Idol och Kändisdjungeln på tv. Idol var helt ok men det andra programmet var väl ingen hit direkt. Det blev rätt tidigt i säng igår och tur var väl det för sessan kom och väckte oss (mig) redan vid 06.20. Jag tror vi MÅSTE korta ner hennes middagslur lite.

Nu tittar jag och Thyra på Bolibompa och M sover (fuskigt att han inte är lika lättväckt som jag). Snart blir det frukost och sen ska vi nog åka till en lekplats och leka. Morgonen bjuder på solsken så då får vi passa på att vara ute. Rätt skönt att inte åka fram på stan och trängas med en massa folk utan bara vara vi.

GOD MORGON PÅ ER ALLA MORGONPIGGA!


OJ DÅ!

Så här kan det gå om man lämnar Thyra ensam i några minuter :)


Vår lilla busfia!


HELGEN ÄR SNART HÄR!

Wiiihooo, i morgon är det fredag...IGEN! M ska iväg med jobbet så jag och Thyra ska ha en riktig härlig tjejhelg fredag till lördag, sen kommer pappsen hem igen. När man jobbar heltid är helgen så värdefull; tid med familjen, vänner, bara slappa och ta det lugnt. ..underbart!




DET VAR ETT TAG SEN NU...

Hej och hå vad dagarna går! Hinner som vanligt inte med allt som jag tror jag ska hinna med på 24 timmar, men den här veckan har än så länge bjudit på spinning (!!), Blingo-party, fotboll och mer träning. Jag sätter utropstecken efter spinning för det är verkligen något som jag INTE tycker om. Men en jobbarkompis till mig ska bli instruktör på det nya gymmet i stan och han ville göra igenom sitt pass med oss en gång, och då är det väl klart att man ställer upp  ;) Känner mig riktigt nöjd som klarade av hela passet och idag har jag ingen direkt träningsvärk heller.

I tisdagskväll var jag hemma hos Frida, en gammal jobbarkompis, på Blingo-party. Det är ett klädparty med ekologiska barnkläder. Jag köpte inget den här gången heller (har varit en gång förut), det är inte riktigt min stil på barnkläder.

Nu ikväll har M några jobbarkompisar hemma och de har tittat på fotbollen. Jag rymde hemifrån och passade på att träna :) Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa boken som jag just nu håller på med. Jag läser "Låtsas Kungen" av Torgny Karnstedt. Jag har inte läst något av honom tidigare men han ska komma och föreläsa för våra elever om några veckor så jag tänkte det kunde vara kul att ha läst något av honom. (Såg att det var IDOL på tv nu så boken kanske får vänta lite...)


Vårt älskade lilla ♥ som vi ÄLSKAR obeskrivligt mycket! Du är vårt ALLT! Här har hon på sig ett av plaggen vi köpte i Gbg, tunika från Zara.



EN PRINSESSA ÄR FÖDD

Glömde ju skriva i förra inlägget att kompisgänget utökats med ännu en liten prinsessa ♥. Det är Camilla och Johan som äntligen fick träffa sin underbara lilla skatt. De skrev att alla mår bra och det känns ju fantastiskt. Får låta dem komma hem och landa lite, sen måste vi allt åka till dem och gosa med bebisen. Nyfödd bebis är något av det mest värdefulla och underbara som finns :)


SNART NY VECKA

Så var den här helgen förbi, helt sjukt vad fort en helg går. Känslan när man kommer hem från jobbet på fredagen är ju bara så skön, men lika fort kommer söndagsångesten över en. Antar att det är så livet är, det är bara upp till oss att fylla tiden med en massa härliga stunder som man lever länge på.

I lördags var vår lilla familj på utflykt till Göteborg, syftet var att SHOPPA :) Det var mycket folk som alltid i Götet, än mer en lördag. Men vi hade gott om tid på oss och strosade runt i centrum. I vanliga fall brukar vi spendera mest tid i Nordstan men den här gången var vi knappt alls där. Kul att se lite andra affärer. Thyra tyckte väl inte att det var jättekul att gå i affärer hela dagen så nästa gång får det nog bli barnfritt, det blir lite mer effektivt så  ;) På tal om nästa gång...snart blir det shopping igen like the old days. När vi ska ner till Lerum till våra vänner Camilla, Linus och Leia ska jag och Camilla åka in till Göteborg och shoppa (utan barn), kommer bli precis som på den gamla goda Växjö-tiden...LÄNGTAR redan! Nostalgi!

Vi fick med oss några påsar hem alla tre. Thyra kommer inviga en tunika från Zara redan imorgon, ska försöka fota så ni får se. Oftast brukar det bli Thyra som får mest kläder men den här gången hittade jag en hel del till mig också - SKOJ! Kände att jag behövde uppdatera min garderob lite :) När vi kom hem fick jag värsta rycket och rensade ur HELA min garderob, så nu hänger där bara kläder som används allt annat ska packas ner i kartonger. Onödigt att ha en massa sommarkläder som hänger och bara tar plats. Har jag sagt att jag gillar ordning och reda  ;)

Har tränat ikväll, tredje gången den här veckan, nu börjar det likna något. Golven är skinande rena och tvättkorgen går att stänga så nu loggar jag av och säger GOD NATT.


 


Strosar runt på gatorna i Gbg. Thyra inviger sin nya tuffa jeansskjorta.


NYTT I GARDEROBEN

Det blev en heldag i Göteborg idag och vi fick mycket shoppat alla tre. Nu är vi helt slut så nu är det soffan som gäller. Berättar mer om vår dag i morgon.


BÄSTA DAGEN PÅ VECKAN

Idag är det bästa dagen på veckan - FREDAG! Jag lämnade jobbet nöjd för första gången den här veckan vilket känns skönt inför helgen. Visserligen har jag med mig lite jobb hem men jag hann med mycket idag. Jag hämtade Thyra vid tvåtiden och efter det var vi bara hemma och myste. Eftersom det regnade så när M slutade jobbet åkte vi ner och hämtade honom (hoppas på gengäld när det är min tur att cykla).




Nu ikväll har vi haft en riktig hemmakväll. Det blev en favorit till middag nämligen tacos. Thyra hjälpte till att lägga alla grönsaker i skålar och sen ställa fram det på bordet. Hon är för söt nu när hon ska hjälpa till med allt. Självklart går allt mycket lättare när vi har gott om tid och inte är stressade :) Känns som en repris av förra fredagen men Thyra sover sen några timmar tillbaka och jag och M sitter nu i soffan och njuter av lugnet efter en hektisk jobbarvecka.


I morgon skulle jag och Sofia åkt till Göteborg och shoppat till oss och småtjejerna men Sofia har precis börjat läsa och kände att tiden inte riktigt räckte till så vi skjuter på det ett tag. Istället blir det jag, M och Thyra som gör en liten utflykt till Gbg. Ska bli skoj att göra en liten familjeutflykt. Ännu roligare är att vi har bokat in ett besök hos Camilla, Linus och Leia i slutet av september. Längtar sååå efter att få gosa med Leia ♥ som har växt massor sen sist vi träffades.



 


HEMMAGJORT

Min mamma är en hejare i köket och snäll som hon är låter hon oss ta del av det. Sist vi var där fick vi med oss både hemmagjord klarbärssaft och hemmagjord lingonsylt. Hemmagjort är SÅ mycket godare än det man köper i affären. Thyra älskar både saften och sylten  :)



Gott med mammas hemmagjorda saft och sylt


LITE NYTT...

Vad tycker ni om den nya "headern" som det så fint heter på dataspråk?? Jag tycker den är JÄTTEFIN! Den var egentligen ett projekt för sommaren, men trots mycket regn hanns den inte med. Men nu så, nu är den på plats! Sakta men säkert börjar jag närma mig det utseendet jag vill ha på bloggen. Är man inte så datakunnig tar det mycket längre tid än vad man tror.

Tack söta M för hjälpen ♥

 

 


REDO FÖR EN MASSA TRÄNING

Jag jobbade undan snabbare än vad jag hade räknat med på jobbet idag så jag hann med en snabb runda på stan innan jag hämtade sessan. Den rundan resulterade i nya, fräscha träningskläder. Jag har LÄNGE tänkt köpa nya kläder att träna i men aldrig riktigt fått tummen ur, men nu så. Genast känns det mycket roligare och lättare att komma iväg och träna, bara ett par nya skor som fattas.



Nu så...nu är jag redo för att träna!


LATINODANS

Nu är det dags för TRÄNING! Det nya livet börjar ta form nu ;) Ikväll är det Latinodans som gäller, spännande och se om takten sitter i  :)



LYX PÅ EN VARDAG

Så här lyxigt hade jag och Thyra det i onsdags när vi kom hem från jobb och förskola. Jag handlade på vägen hem och då slank det ner två smaskiga chokladbollar. Vi njöt rätt bra båda två kan jag avslöja  ;)



Mmm chokladboll är gott!


NY FAVORIT

Nu har vi fått en ny favorit här hemma...elller vi och vi, Thyra har en ny favoritfilm. Det som gäller nu är "My little pony". Idag hann vi inte ens hem från förskolan förrän hon pratade om att titta på "Min lilla ponny" som hon säger. Där har hon suttit klistrad sen vi kom hem.



Thyras nya favoritfilm


TRÖTT I HUVUDET

Oj, oj, oj så mycket det är på jobbet just nu. Dels är det en del nya saker för mig som är ny men framförallt är det MÄNGDER med individuella planeringar som ska göras och en MÄNGD material att ta fram som är anpassat efter varje elev plus alla möten som avlöser varandra...listan kan göras lång. MEN jag gillar mitt nya jobb massor så det är väl därför jag går in för det så mycket som jag gör. Jag skulle aldrig kunna gå till jobbet och inte göra mitt bästa, det existerar inte. Priset får man ta när man kommer hem och "dör" i soffan  :)

Hittade den här bilden på vår lilla sötnos i kameran, tror den är tagen när vi är på väg till förskolan en morgon.




Är det en blivande "gangster" vi har här hemma som ska gå men luvan uppe hela tiden ;)



FINA HÖSTBLOMMOR


Fina höstblommor


Nu har vi nya, fina höstblommor i krukorna! Efter jobbet igår var vi ute i trädgården och grejade, det är så skönt att komma ut i friska luften lite. Det blev nya blommor i krukorna, lek med bollen och (som alltid numera) en cykeltur. Thyra kan inte gå ut utan att cykla, det är ju jättekul att hon gillar sin nya cykel MEN hon ska ha hjälp med att svänga så vi får passa på henne HELA TIDEN :)




Fix ute i trädgården


RSS 2.0