BARNKALAS!

Nu i eftermiddag har jag och Thyra varit på barnkalas och M har spelat fotboll. Vi firade att Thyra, Olle, Senna och Stella har fyllt 2 år. Det var jättemysigt att träffas för nu var det länge sen vi sågs. När vi alla var föräldralediga träffades vi ofta men nu när alla jobbar hinner vi inte ses lika mycket.


Ett fint födelsedagståg med ett ljus för varje barn


Thyra var som alltid väldigt försiktig till en början och ville mest sitta hos mig. Vi fikade tillsammans, men barnen hade inte någon ro att sitta still förutom Thyra som tog glass tre(!!) gånger. Tror det var chokladsåsen som lockade mest  ;) Sen var det paketutdelning och barnens ögon lös när de fick se paketen och när de förstod att de skulle få varsin. Vad vore ett barnkalas utan fiskedamm. Barnen tyckte det var spännande att få fiska och se vad det var som fastnade på kroken. Nöjda och glada cyklade vi hem efter en massa lek och bus.




Fika och paketöppning



Spännande med fiskdamm!




Lek ute i trädgården hanns också med


SLAPPARSÖNDAG

Idag har vi verkligen haft en slappardag. Thyra vaknade någon gång efter sex men vi gick inte upp förrän närmare halv nio - SKÖNT! Innan frukost hade vi hunnit ringa både morfar och farfar...Thyra gillar att prata i telefon  :)

Efter frukost och en massa lek och bus åkte jag iväg på en liten shoppingrunda. Jag gillar ju att shoppa men idag var det mataffären som gällde och det är väl inte det roligaste man kan tänka sig, men jag fick med mig fina höstblommor hem också. Thyra fick vara hemma med M och de hade haft det jättemysigt medan jag var iväg. Vågar vi tro att Thyras arg-period är på väg över...

Efter maten var det två trötta hjältar som gick för att vila lite medan jag plockade här hemma. En riktigt skön söndag utan en massa stress.


Två sötnosar som vilar lite ♥

 


SKÖNT MED HELG

Det är så skönt att det är helg för då har man ingen klocka som ringer tidigt. Även om vi här har en dotter som vaknar tidigt så kan vi ändå ligga och dra oss och det är precis det vi gjorde i morse. Idag har vi varit och provkört en bil, mest för skoj skull men vår bil börjar närma sig lite tråkiga (DYRA) utbyten av delar så vi funderar på att byta men inget är bestämt än. Thyra gillade bilen väldigt mycket för hon somnade under provåket :)

Nu i eftermiddag har vi varit ute och cyklat och som vanligt hamnade vi på en lekplats. Fråga är om det var Thyra eller M som hade roligast?!  ;) Just nu håller vi på och gör oss i ordning för ikväll ska vi hem till våra härliga vänner Ciss och Rickard. Kan gissa att det kommer bli smaskig mat och spel ikväll...inte mig emot! Jag har en liten sessa som står precis bredvid mig och tar i för kung och fosterland så det är nog dags att byta blöja skulle jag tro.

Trevlig lördagkväll på er (det kommer vi ha!) ♥



Barnasinnet sitter kvar länge hos vissa  ;)


PÅFYLLD HÖSTGARDEROB

Thyra har fått en hel del påfyllningar i sin garderob och det har varit nödvändigt för hon har växt ur alla sina byxor. Här kommer en del av nyheterna  :) Nästa helg ska jag och Sofia ha riktigt lyxig egen-tid och åka till Göteborg och shoppa! Antar att det kommer slinka ner ett och annat till Thyra då också eftersom ett besök till favvoaffären Zara redan är inbokat :) Men jag hoppas att det kommer slinka ner en HEL DEL till MIG också!



Lite nyheter i Thyras garderob


FREDAGSMYS HEMMA HOS OSS

Idag har vi verkligen haft fredagsmys här hemma. Thyra har varit på strålande humör hela dagen och det känns SKÖNT för det senaste har hon haft väldigt många arga utbrott. M hämtade Thyra på förskolan för jag har varit på Kinnekulle hela dagen. De gjorde lite ärenden och sen mötte jag upp dem på stan. Thyra fick sin garderob påfylld med ännu ett par jeans och sen köpte vi lite presenter.

Vår goda fredagsmysmiddag



Här hemma har vi lagat mat, lekt och busat och nu sover sessan gott i sängen. Jag och M kör en riktig slapparkväll i soffan, just nu ser vi gamla Idol-avsnitt  :)






HEMMAFIX

Idag har det varit en riktig hemma-fixar-dag. Jag slutade tidigt idag så jag hämtade Thyra på förskolan vid 15, sen åkte vi hem direkt. Thyra har lärt sig att cykla själv på trehjulingen nu så varje dag blir det en tur till lekplatsen, så även idag. Efter lite lek och bus slappade Thyra framför tv:n och jag lagade mat. Sen har det varit fix hela eftermiddagen/kvällen, M och Thyra har klippt gräset och jag har städat huset. Nu ska vi snart sätta oss och rita lite med planlösningar, M måste bara se klart på "Unga mödrar" först, ett program som han fastnat för  ;)





Trädgårdsmästare :)


PÅ VÄG TILL FÖRSKOLAN

I morse var vi klara i god tid till jobbet och förskolan, det hör inte till vanligheterna kan jag säga, så det hanns med lite lek här hemma. Thyra är väldigt förtjust i mina smycken, hon kan sitta och greja med det långa stunder. Det hanns även med lite Bolibompa  :)


Sötnosen leker på morgonen

JOBB, JOBB, JOBB

Idag var det en lång arbetsdag på jobbet, kom inte därifrån förrän närmare halv sex. När jag kom hem mötte jag M i dörren som stack iväg på fotbollsträning. Eftersom jobbet nu har dragit igång har magen ställt sig in på skollunch-tider så idag åt jag lunch strax innan elva, gissa om jag var hungrig när jag kom hem?! Så det var spisen som gällde med en gång. Därefter lyckades jag blunda för alla to-dos och lekte och gosade en massa med min prinsessa. Sen gällde det att få henne i säng. Det var inga problem idag, hon somnade till med vällingflaskan i munnen flera gånger...sötis! Sen fick min långa arbetsdag fortsätta här hemma med tvätt, städ och diverse plock...trist men så blir det vissa dagar. Sparade strykhögen till imorgon så jag slipper vara sysslolös då  ;)

Nu ska jag faktistk gå och lägga mig för jag kom i säng alldeles FÖR SENT igår! Jag och M satt och ritade planlösningar på vårt framtida drömhus (som snart kanske blir verklighet!!) och tiden bara försvann. Jag som är superberoende av min sömn får se till att sova ikapp mig nu.

GOD NATT ♥


FÖR 5 ÅR SEDAN...

...tog vi det här fotot...nyförlovade!


Jag och M i en park i London ♥


Vi hade tänkt gå ut och äta och gå på bio igår men eftersom jag inte var helt bra bestämde vi oss för en weekend i Göteborg lite senare i höst :) Men vi ville ändå göra något speciellt idag så vi åkte upp till Kinnekulle. Vi började med att äta buffé på Kinnekullegården, oh my _ _ _ vilken utsikt säger jag bara!


Utsikten från vårt bord


Här äter vi av den goda buffén

Efter maten tog vi oss en promenad upp till utsiktstornet. Det var en hel del trappor på vägen upp och Thyra är väldigt envis så hon skulle promt gå i dem själv, som tur var hade vi ingen tid att passa  :) Vädret var kanon så vi vandrade omkring och bara njöt. Vi gick bredvid en fårhage men tyvärr såg vi inga får trots Thyras rop efter fåret Shaun (ni som ser på Bolibompa förstår). Vi gick upp 117 trappsteg upp för att komma längst upp i utsiktstornet och det var det helt klart värt för det var en underbar utsikt där uppe, vi såg ända till Läcko Slott.



Lite bilder från vår härliga dag på kullen







THEA SPELAR FOTBOLL


Äntligen kom vi iväg och fick se Thea spela fotboll

Thyra har en ny vana (som jag och M inte riktigt gillar) hon vaknar strax innan 06.00 på morgonen. Fördelen är att vi får en lååång förmiddag. Så idag var vi på plats uppe på Rådavallen kl. 10 och fick då se Thea spela match. Thea började med att stå i mål och det gjorde hon galant, inte en enda boll rullade förbi. I halvlek bytta hon och spelade på topp i stället och det var inte långt ifrån att hon fick in bollen i målet. Theas lag var jätteduktiga och vann med 6-0 (tror jag...).


Thea är målvakt



Thyra trivdes bredvid Nalle Puh



Oscar och Filippa mumsar på fika



HÄRLIGA VÄNNER PÅ LEKBESÖK

I lördags hade vi trevligt besök av Cissi och Rickard och med sig hade de Rickards systerdotter Hilma. Hilma är två år äldre än Thyra men de lekte ändå en del tillsammans. Vi åt nybakade scones ute på terassen och sen blev det en massa lek och bus i trädgården tills regnet kom. Thyra fick en jättefin ring av gästerna som hon bär med sig hela tiden :)
Vi bokade in en middagsdate nästa helg och den ser vi redan fram emot!



Hilma och Thyra röjer runt för fullt


HIPP HIPP HURRA FÖR ALBIN


En fotoskygg 16-åring :)


Den 19.e fyllde Thyras kusin Albin 16 år. Jag säger som alltid...HERREGUD VART TAR TIDEN VÄGEN?! Det känns som igår då jag hämtade Albin på dagis i Järpås och då var han 4-5 år gammal...nu är han 16 ÅR! I fredags vad det kalas och jag och Thyra var där för att fira honom, M spelade fotboll (och gjorde mål!!).


Sötnosen är kalasklädd



Thyra gillade kexen som det bjöds på :)



Glada kusiner


SJUK :(

Jag är SJUK! Minns inte när det hände senast. Det är sååå tråkigt att vara sjuk särskilt när det är helg och allt jag vill är att vara med familjen. Jag har fått tillbaka den allergiska reaktionen (???) i munnen som jag hade för några månader sen plus att jag har feber och ont i kroppen. Ingen vidare lördag med andra ord. Om jag orkar ikväll ska jag uppdatera lite om vad som hänt de senaste dagarna för även om det varit tomt här på bloggen har det inte varit tomt på händelser, har bara inte hunnit med.

M och Thyra är iväg och handlar lite så jag ska passa på att lägga mig i sängen och vila, det ska ju vara den bästa medicinen.




HUSTANKAR

Här hemma pågår just nu hustankar och husplanering för fullt. Vi är inte ens nära att ha bestämt vad för sorts hus vi kan tänka oss bygga. Vi har en tanke om hur vi vill ha det men sen är det så många faktorer som ska räknas in och som påverkar i slutändan. Lite frustrerande är det allt att vi inte kommer vidare just nu men sen måste man komma ihåg att det är ett oerhört STORT beslut som vi ska fatta så det är nog inte fel att tänka igenom det hela en, två, tre....femhundra gånger. Alla tips från er som byggt hus mottages tacksamt!

 

VÅR DAG SÅ HÄR LÅNGT

Man hinner ganska mycket när man är hemma med en liten tjej som är sjuk men som ändå är så pass pigg att hon orkar leka. Vi har målat, lekt med lera, fikat, varit ute på lekplatsen och i trädgården, men nu blev hon lite trött så nu tittar hon på tv. Den här gången är det inte Alfons Åberg utan Bamse som gäller. Om ett litet tag kommer M hem och byter av mig så jag får åka ner till jobbet och vara med på ett möte. Jag tycker det fungerar vädigt bra när Thyra är sjuk för vi kan oftast dela på vabandet så en slipper vara borta från jobbet massor.



Måla, fika, leka med deg, spela golf, titta på nyckelpiga, gå ut med vagnarna, göra kakor till Olle som fyller 2 år idag...

HA, HA, HA


Thyra har fått dille på att snurra ut allt papper på rullen så numera ser våra toalettrullar ut så här.

KRÄFTSKIVA


"Skål och välkomna på kräftskiva"


I lördags var det dags för den årliga kräftskivan ute i Strö. Vi var ju i valet och kvalet om vi skulle åka eller inte eftersom Thyra var sjuk, men det gick så bra för henne att vara hos mormor och morfar så nu i efterhand är jag jätteglad att vi åkte. Vädret var inte det bästa men Mikael och Maria har en så stor och fin inglasad terass så det gjorde absolut ingenting. Kvällen inleddes med välkomstdrink och en massa prat. Sen var det dags att hugga in på kräftorna. Synd att säga att jag högg in på kräftorna men M gjorde det nästan bokstavligt talat :)

Kvällen bjöd på god mat och dryck, roliga lekar och en massa prat och skratt kvällen (och natten) lång. Det här har blivit en trevlig tradition som vi hoppas kommer fortsätta!




Kräftskiva 2009


VAB

Börjar nya arbetsveckan med att VAB:a, känns inget vidare med nytt jobb men M kommer hem efter lunch och byter av mig, det viktiga är ju att Thyra får vara hemma och ta det lugnt och krya på sig. När jag ringde till förskolan sa de att det var många av barnen som var sjuka i feber så det är väl något som går nu antar jag.

Nu tittar vi på Alfons Åberg här och slappar i soffan, snart börjar det bli dags för frukost.

HEJ DÅ!

Hittade det här söta kortet på vår lilla Thyra när jag tittade igenom kameran. Här är hon på väg ut genom dörren för att åka till förskolan första dagen efter sommarlovet.

P.S Idag är det 25 månader sedan Thyra föddes (shit vad tiden går FORT!!)



"Hej då mamma!"


SJUK LITEN SESSA

När vi kom hem från lekplatsen nu i eftermiddag har Thyra varit väldigt gnällig och när hon skulle äta bröt hon ihop totalt och bara var ledsen och sa att hon ville sova - INTE likt henne. Vi tog tempen på henne och den visade 39 grader (!) inte undra på att hon var grinig. Så det fick bli en alvedon och sen sängen och hon har sovit sen strax efter 17. Det är lika bra att låta henne sova för man vet ju själv hur det är när man är sjuk då vill man bara sova och bli av med skiten. Det är bara att hålla tummarna för att det inte är något långvarigt utan att hon är pigg snart igen. Vi fick lite snabbt ställa in morgondagens fika och jag antar att vi får ställa in sångstunden i Stadsträdgården också, men vi avvaktar tills i morgon så får vi se.

Jag låg bredvid henne när hon skulle somna och då gjorde det riktigt ont i mig att se att det allra bästa jag och M har inte mår helt bra. Jag önskar såå att det var jag som låg där i stället. Jag blir varje dag förvånad över hur otroligt stark kärlek man kan känna till en annan person, jag skulle utan tvekan göra ALLT för vår lilla sessa ♥



Sjuk liten sessa


FINA BLOMMOR

I våras planterade vi lite blommor i rabatten här hemma och nu ÄNTLIGEN har de börjat blomma. Tyvärr har jag glömt namnet på blommorna men det gör inget för det viktiga är att de är fina och det är de verkligen. Lite synd bara att de blommar så sent, nu är vi inte ute i trädgården lika mycket som för några veckor sen. Men vi får ta ett varv till rabatten varje gång vi är ute för att ta oss en titt på dem.


Fina blommor i rabatten


KAN SJÄLV!

Det är väldigt mycket prat om "Kan själv" här hemma just nu, vilket många gånger kan vara rätt så påfrestande. Men något som faktiskt är roligt med det är att Thyra nu har lärt sig att cykla själv på nya cykeln! Ni skulle se hur stolt hon är när hon tar sig fram utan hjälp  :)



Vår sessa kan numera cykla själv på sin cykel ♥


HÄRLIGT MED FREDAG

Det bästa med att ha börjat jobba är att man värdesätter helgerna mycket mer än när man är ledig. Idag skulle M hämta Thyra på förskolan men jag slutade tidigare så jag cyklade raka vägen till förskolan och hämtade vår lilla sessa. Sen åkte vi hem och lämnade väskorna och vidare till en lekplats. Idag har det varit underbart väder så det var skönt att få vara ute och njuta en stund.



Lite fikapaus måste man ha




Lekställningen är rolig att vara i...



...precis som gungan och bollen.


JAHA...

..vad händer här då? Inte mycket, vi har varit ute och lekt en stund nu och snart är det dags för pyjamas för Thyra och jag ska cykla ner och lyssna på Scotts som spelar i Stadsträdgården ikväll. M ska nog njuta egentid och titta på fotboll på tvn tror jag  :)

Jobbet idag har gått bra, jag har fått min arbetsplats nu så nu kan jag släpa med mig allt mitt material som ligger och tar plats i förrådet. I morgon ska jag vara med på några möten med elever, alltid kul att träffa de nya eleverna. M hämtade mig efter jobbet för vi skulle på möte med Fiskarhedenvillan. Vi kom ut mycket nöjda och glada efter det mötet så nu blir det till att rita planlösningen på vårt drömhus  :)

SNURR, SNURR, SNURR...

...så går det runt i mitt huvud just nu! Efter två dagar på nya jobbet är jag fullmatad med information. Jag är inte vad vid att sitta still och bara lyssna och det är precis det jag har gjort i två dagar nu, men det är roligt att vara igång med nya jobbet. I morgon får jag äntligen tid till att vara med mitt arbetslag och lära känna dem lite bättre, det ser jag fram emot. Träffade dem en kort stund på förmiddagen i dag och det verkade vara ett glatt gäng (får se hur det är en bit in på terminen...)

Mormor har varit gullig och hämtat Thyra på förskolan de här två dagarna eftersom både M och jag har jobbat sent. Vi vill inte att hon ska få för långa dagar så här i början, men det har gått bra de här två första dagarna. I morgon får jag lämna på förskolan (kommer inte kunna göra det någon dag när jag går på mitt riktiga schema) och det ska bli skoj, sen hämtar M henne vid 15-tiden för sen ska vi på möte med ett hustillverkarföretag...spännande!



Thyra och söta Ebba på fotbollsmatchen igår. M´s lag vann!


BRA START

Morgonen har startat bra så här långt. Thyra har pratat om allt hon ska göra på förskolan idag och att hon ska äta gröt till frukost (låter bra!). Sen vinkade hon glatt hej då till mig och cyklade iväg med M till förskolan. Lämningen hade gått jättebra, alla kompisarna kom och mötte henne när hon kom  :) Jag tror det var glatt återseende av alla kompisar och av att få träffa fröknarna och avdelningen igen. Så nu kan jag lugnt åka iväg till nya jobbet och fokusera mig på det.

Ha en bra dag! (Ikväll blir det fotboll i Järpås om regnet inte vräker ner)



TILLBAKA TILL VARDAGEN

I morgon är det dags att återgå till vardagen igen efter många veckors sommarledighet. Det känns både bra och samtidigt lite trist. Bra för att det är lite skönt att komma tillbaka i rutinerna igen (man är ju vanemänniska) och trist för att det inte blir lika mycket tid tillsammans med familjen och det blir genast ett helt annat tempo, man kan inte bara ta dagen som den kommer. Sommaren har varit toppen (kunde varit bättre väder givetvis!) med MASSOR av tid med familjen och roliga stunder med nära och kära ♥.

I morgon börjar jag mitt nya jobb, men första dagen består bara av en massa information och det är först på tisdag som jag träffar mitt arbetslag och mina nya jobbarkompisar, så det blir lite mjukstart vilket kan vara skönt så man hinner koppla på hjärnan. Det känns som att jobbet börjar på riktigt först när alla elever kommer och det blir först den 20:e.

Mina tankar kommer nog vara splittrade i morgon eftersom det är första dagen för Thyra på förskolan på 9 veckor. M ska lämna i morgon för Thyra är så himla mammig just nu, så vi tror att det blir bäst för henne om vi gör så. Men jag tror att efter bara en liten stund kommer hon leka för fullt och inte ha en tanke på varken mig eller M. Mitt mammahjärta kommer säkert längta ihjäl sig efter vår lilla sessa ♥

Nu ska jag gå och lägga mig och ställa klockan för första gången på lääääänge.
GODNATT





FIKA x 2

Fika, fika, fika...så har det varit den här sommaren. Herregud vad vi har fikat, men det är sååå mysigt att träffa vänner och umgås över en fika. Idag mötte vi upp fam Andersson/Sabel nere vi Skogshyddan. Tjejerna var inga badkrukor minsann utan de var i vattnet och badade ett tag. Har tyvärr inga bilder att visa för det var två nakenfisar som badade  :) Efter badet blev det givetvis lite...just det FIKA  :) Tjejerna hann knappt sitta ner utan de skulle leka på lekplatsen. Det är så härligt att se dem för de är verkligen söta vänner som skiner upp som små solar när de får syn på varandra.

På eftermiddagen fick vi besök av fam Stensson som bor några hus ner på gatan. Både Thyra och Frans var nyvakna så det tog ett litet tag innan de kom igång, men sen var det full fart. De är precis som vi i startgroparna med att bygga hus så det blev en del husprat  :)

KALAS OCH BAD

Nu ska vi se...nu ligger jag efter i bloggandet igen, var ska vi börja...jo igår var vi hemma hos mamma och pappa för att fira mammas födelsedag tillsammans med Majsan, min faster och farbror. Solen gassade och vi satt ute i trädgåren och njöt, bättre födelsedagsväder kan man nog inte få. Efter att vi mumsat i oss gott fika cyklade vi hem för att kasta i oss maten lite snabbt och sen åka ut till Svalnäs.


Mumsar i oss smarrigt födelsedagsfika

Det var fler än vi som hade tänkt spendera dagen på Svalnäs så vi fick leta länge efter en parkeringsplats, men det var det värt för gud så skönt det var att äntligen få sitta på en sandstrand och njuta av solen. Thyra somnade på vägen ut så jag och M fick någon timme ensamma då vi verkligen kunde njuta av solen. Klockan hann bli 18 innan vi var hemma igen och då tändes grillen - underbar sommardag med andra ord!



Vår härliga dag på Svalnäs ♥


...SEN LISEBERG

Mätta och lite fattigare åkte vi vidare till Lisberg. Planen var från början uträknad i minsta detalj (som vanligt när det gäller mig) men blev givetvis inte alls som vi tänkt oss. Tanken var att Thyra skulle somna i bilen från IKEA till Liseberg för att vara pigg och glad där, men hon hade INGA planer alls på att sova med betoning på inga för hon sov inte en sekund under hela besöket. Men men det gick rätt bra ändå, några små utbrott blev det men de gick snabbt över.



Redo för Liseberg

Det var många år sedan jag var på Lisberg och ännu fler sedan jag var vid barnkarusellerna. Thyra fick åka några karuseller men de flesta hade en gräns på 90cm och det är hon inte riktigt än. Vi åkte Farfarsbilarna, kaninresan, de små kaffekopparna, barnkarusellen och några fler. Thyra gillade det och ville åka mer hela tiden tills hon fick syn på kaninerna då var det inget annat som gällde längre. Hon fick sitta i kaninens knä och ville sen inte gå där ifrån. Vart vi än gick efter det skulle hon till kaninerna, så det fick bli ett besök till där.



Karuseller och kaniner


Det var massor med folk på Liseberg men vi tog det rätt lugnt och strosade runt lite. Det var inte bara Thyra som fick åka karuseller utan vi vuxna vågade oss allt på en del vi med. Jag har förvandlats från en modig liten skit som åkte allt till en äldre, försiktig och mesig mamma som inte vågar åka något knappt. Men jag är imponerad av mamma och pappa som gav sig upp tillsammans med M i den nyaste och mest galna karusell som fanns - Uppswinget. Jag stod på marken tillsammans med Thyra och tyckte synd om den där uppe  :) Men jag åkte Uppskjutet och Balder så lite åkte jag faktiskt.



Mamma och pappa på väg upp i Uppswinget


Här ser ni den galna karusellen!


Pappa och M åker kanonen


Efter alla galna karuseller tog vi det lite lugnare och körde lite femkamp. M förlorade mot mig och skyllde på att han sträckte sig i armen när han åt mat (och det vill han att vi ska tro på...dålig förlorare säger jag bara!) Vi spelade givetvis på några chokladhjul och fick med oss lite Plopp, bilar och Daim hem, dock ingen stjärnvinst. Efter en toppendag somnade Thyra till slut gott i bilen strax utanför Partille och sov sen hela vägen hem.


Vi hade verkligen en toppendag på Liseberg!


FÖRST IKEA...

Igår gick vi upp tidigt för att åka till GBG och första stoppet var vid IKEA. Vi skulle inte ha mycket alls eftersom vi var där för några veckor sen men som vanligt kommer man ut med en full påse, den där Ingvar vet hur man lockar kunder. Vi passade på att äta lunch där innan vi åkte vidare och eftersom min bror jobbar bara några meter från IKEA kom han och gjorde oss sällskap. Det var ju mammas födelsedag så det blev givetvis lite presentutdelning.



Presentutdelning, lek och glass på IKEA


GRATTIS MAMMA!

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma och mormor ♥


Momor och Thyra dansar runt midsommarstången


Hipp, Hipp, HURRA på din födelsedag idag! Hoppas din dag blir precis så bra som du önskar dig trots att den firas på ett lite annorlunda ställe just i år nämligen med familjen på Liseberg.
Mamma jag älskar dig, du är den mest underbara mamma/mormor man kan tänka sig, tror inte jag säger det tillräckligt ofta! Hittade den här fina dikten och tyckte att den passade väldigt bra in på min underbara mamma som alltid ställer upp vad det än gäller.


När mamma vill ha råd har mormor ofta svar
För hon kan ösa ur all kunskap som hon har

Hon ställer ofta upp när kaos hopar sig
För barnbarn gör det svårt att bara säga nej

När barnbarn växer upp finns mormor där som stöd
Sin kärlek och sin tid hon ger i överflöd

Och fast det sällan sägs är tacksamheten stor
Att ha en sådan skatt som mammas goa mor.




FÖRSTA BESÖKET HOS FRISÖREN

Idag var det premiär för Thyra hos frisören. Innan vi åkte hemifrån ville hon inte klippa sig, jag tror hon var ganska så nervös inför vad som skulle hända, men väl där var hon jätteduktig! Hon satt som ett ljus hela tiden och efteråt var hon jätteglad och tycket att det hade varit kuligt som hon säger  :)  Frisören tog lite i topparna och sen klipptes luggen kort så att den inte skulle hänga i ögonen mer...hon blev jättesöt i lugg. Som belöning fikade vi på 3B´s bakgård, det var nästan lite för varmt för att sitta där, men med parasollen uppfälld var det helt ok. Planen var egentligen att jag, mamma och Thyra skulle strosa runt lite på stan men eftersom det var så varmt och fint väder åkte vi hem och satte oss i solen istället. Medan Thyra sov solade och läste jag och mamma i varsin solstol, hur skönt som helst! Sen var det min tur att åka och sätta mig i frisörstolen, mitt besök tog liiiite  längre tid än Thyras om vi säger så men oj så skönt att få fräschat till håret lite.



Första besöket hos frisören för vår lilla prinsessa



Efter frisören blev det en smaskig fika i solen. Thyra är så söt i sin lilla lugg.



Nyklippt liten sötnos


GRILLKVÄLL

Våra föräldrar har varit så gulliga och hjälpt oss massor med hämtning av Thyra under våren så som tack bjöd vi på grillkväll igår. M grillade sina hemmagjorda grekiska hamburgare och de smakade som alltid jättegott. Till efterrätt fick det bli en smarrig fruktsallad, underskattade efterrätt som är lättsmält tycker jag. Efter lite prat och efter att maten smält gott i magen bled det en kubbmatch, tjejerna mot killarna. Tjejerna vann TVÅ gånger!! (att killarna missade kungen två gånger är inte så väsentligt). Tyvärr kom myggen och attackerade oss så vi var tvungna att flytta in. Terassdörren hade stått öppen ett tag så i vårt sovrum var det invasion av myggor när vi skulle sova. M viftade som en väderkvarn och fick till slut gömma sig under täcket för att slippa dem  :)

Tack älskade mamma, pappa, svärfar och svärmor för att ni ALLTID ställer upp när vi ber om det. Ni är guld värda allihop ♥



Grillkväll med fam Tärning och fam Ekelund



Den här fina klänninga fick Thyra av farmor




LEK MED HEDDA

Igår hade vi mysigt besök av Sofia och Hedda. Vädret var undebart så tjejerna badade i poolen och sprang i vattenspridaren medan jag och Sofia kunde babbla på  :)
Thyra och Hedda leker verkligen bra tillsammans. Både skiner upp som solar när de får syn på varandra - underbart att se! Tiden går alldeles för fort när vi ses bara, men vi får ta en ny lekdate snart igen.



Badtjejerna leker för fullt i solen.





MER THYRA-BUS

Nu när man är ledig borde man hinna blogga mer än vanligt men istället är det precis tvärtom, tiden räcker inte till alls för allt jag vill göra. Det här är mina sista semesterdagar innan jag börjar jobba efter lååång sommerledighet så jag prioriterar tid med Thyra och M istället för att sitta framför datorn. Men nu sover sessan och M spelar fotboll så då få jag passa på att blogga lite.

Hittade lite kort i kameran som jag glömt bort. Det är Thyra-Bus som jag kallar henne som har varit i farten igen...



Thyra tyckte hon passade bättre i dockans vagn istället för dockan själv. Morgonfriss där håret står åt alla håll.



Äter frukostmackan iklädd mammas träningslinne. Än en gång den fina morgonfrisyren  :)



Matchar armband och diadem, men hur har diademet hamnat egentligen?! Inspirerad av Björn Borg kanske  ;-)


UT OCH NJUT!

Egentligen ska jag inte sitta här utan vara ute i solen och njuta för idag bjuds vi på en härlig sommardag! Jag och Thyra har varit och hälsat på på förskolan idag, på måndag drar vardagen igång igen. Det var inte så många barn där idag så det blev lite av en mjukstar vilket var bra för Thyra för hon var ganska avvaktande och ville helst vara hos mig. På måndag får M lämna och sen när hon är själv med barnen och fröknarna kommer det gå hur bra som helst, det är jag övertygad om.

I eftermiddag får vi mysigt besök av Sofia och Hedda, kanske kan tjejerna få bada lite i poolen. Det har ju inte varit alltför mycket bad den här sommaren så man får ta vara på varje chans man får. Ikväll kommer mina och Ms föräldrar hit på lite grillkväll. De har ställt upp så mycket under våren med att hämta Thyra på förskolan så det här är vårt TACK till dem ♥.

Nu ska jag UT och NJUTA! Tar med mig min bok ut så jag äntligen får läst lite.



En bild på Thyra-Bus nerkrupen i en kylväska. (Bilden är tagen med min mobil där av kvalitén)




NEJ, INTE HELT BRA

Tyvärr motsvarade inte huset i Borås mina förväntningar, så nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Men man kan inte köpa ett hus som man inte känner helt hundra för. Det är ditt livs största investering och då måste båda två känna att det känns helt rätt. Så nu letar vi efter ett nytt hus och vi har redan kommit en bit på vägen, vi har kontaktat olika hustillverkar för att få lite prisuppgifter. Vi vet ungefär hur vi vill att huset ska vara, men ju mer vi tittar runt desto mer idéer får vi.


HUSVISNING I BORÅS

Om bara en liten stund ska vi ge oss iväg till Borås och titta på ett hus som vi har fastnat för. Vi har bara sett planlösningen än så länge så det ska bli riktigt spännande att se det på riktigt. Hoppas, hoppas, hoppas det är ett hus som faller oss i smaken för varje gång jag bläddrar i en huskatalog blir jag snurrig i huvudet av alla möjligheter som finns med ett hus. Tyvärr känns köket inte helt hundra på de bilder jag sett men det kanske går att göra ändringar, allt sånt får vi svar på i eftermiddag. Förhoppningsvis bygger man ju bara hus en gång och då vill man ju att allt ska bli perfekt och så svårt som jag har för att bestämma mig så kommer det väl aldrig bli något hus...

ÄNTLIGEN LITE SOLSKEN

Igår fick vi äntligen en skymt av den efterlängtade solen. Förmiddagen spenderade vi hemma, vi tog det lugnt och var ute i trädgården och grejade och lekte. På eftermiddagen var vi bjudna ut till min bror i Strö på lite fika. Vi hade en riktigt härlig stund på altanen i solgasset. Vilken påverkan solen ändå har på en, så fort den visar sig blir man pigg och glad! Vi hade det så skönt där ute så vi blev kvar ända till sent in på kvällen. Det blev en spontan grillkväll med mycket god mat och sen lite spel (tjejerna vann!!). Thyra älskar att vara ute i stugan i Strö, hon går omkring och grejar med allt möjligt och busar lite med Lucas emellanåt. Maria hade köpt supersöta trädgårdsgrejer till barn som Thyra lekte med, tyvärr fick jag inte med mig kameran ut så jag har inga kort att visa men hon var jättesöt i trädgårdshatten.

Synd att semestern snart är slut, jag hade kunnat tänka mig många fler sådana här dagar! Men om två veckor bär det ut till stugan igen för den numera traditionsenliga KRÄFTSKIVAN.

RSS 2.0