LJUS I VÅRT HUS

Så här mysigt har jag det nu! Thyra sover och M tränar fotboll. Jag ska krypa upp i soffan och titta på Faddergalan på TV (och jobba lite...). Ljus i mörkret ger den rätta känslan en kväll som denna.



Lite ljus bättrar på stämningen


GOD JUL

Jag har surfat runt och letat efter fina träbokstäver med ordet God Jul, det finns ju HUR många som helst. Men idag hittade jag precis sådana jag var ute efter och det i en butik här i stan! Så ingen leveranstid och ingen frakt - perfekt! Så här fint har vi det i hallen numera...


Fint i hallen...


ISTÄLLET FÖR JULKLAPPAR

Istället för att ge varandra julklappar för flera hundra kronor kan ni gå in HÄR och bidra till att flera tusen människor får hjälp till ett bättre liv! För endast 200 kronor i månaden får du en julklapp som varar året om - känslan av att göra något bra för någon annan, någon som verkligen behöver DIN hjälp! Vill du anger du nr 51944 i raden för "din väns faddernummer".

I morgonkväll kl 20.00 är det PLANS faddergala i TV4, är du lite nyfiken på vad PLAN är och vad de gör för något så titta på tv då. Efter det kommer du garanterat vilja vara fadder...


SÅ DET KAN BLI...

Efter att ha spenderat hela fredag eftermiddag på akutmottagningen (som tur var var det inget allvarligt) kom jag LIIIITE efter i min planerings, men men helgen har susat på ändå. I fredags var det julbord med M's jobb. Vi var på ett jättehäftigt ställe i Skövde, det var som ett gammalt museum och han som hade berättade gamla historier om alla föremålen som fanns där. Med tanke på uppladdningen inför kvällen (i-ordning-fix på 30 min) var jag inte helt laddad för kvällen men gjorde mitt bästa iaf.




I går adventspyntade vi här hemma och på kvällen var det lugnt. Jag och Thyra bakade en kaka för det hade jag lovat henne att göra i fredags. Ingen av oss orkade mer än sitta i soffan och titta på Robinson. Nu idag har vi varit på stan en sväng och nu väntar kalas nr 2 för Mackan :)




Första advent i Lidköping


VÅREN ÄR FIXAD!

YES, jobb till våren är fixat! Jag har turen att få vara kvar på ett jobb som jag trivs kalasbra med, underbara kollegor och underbara elever. I'm so LUCKY!


TORSDAG HEMMA HOS OSS

Det har varit en helt vanlig torsdag hemma hos oss. En helt vanlig torsdag innehåller tvätt, städ och handling, ingen dag som står högst upp på favorit-dags-listan direkt men när man som nu landat i soffan är den rätt go :).

I morgon ska Thyra få sova hos farmor och farfar för jag och M ska på julbord med M's jobb. Jag har hittat min outfit och jag är nöjd med den, det fick bli en blandning av nytt och gammalt. Ska bara fixa några sista detaljer i morgon :). Thyra kommer få det kanonbra medan vi roar oss. Full uppmärksamhet av farfar och farmor och lek med kusin Ebba tror jag det blir. Jag och M ska försöka njuta av lite sovmorgon på lördag, känns som det kan behövas för även om vi har en prinsessa här hemma är hon en morgonpigg prinsessa ;). Sedan ska det adventpyntas....MYS!


VACCINERADE

Nu är hela familjen vaccinerade. Thyra var jätteduktig och sa ingenting när hon fick sprutan och blev inte något ledsen efteråt...vår duktiga tjej! Än så länge har vi inte känt av några biverkningar och jag hoppas vi slipper det.

Idag har vi varit ute i Blänkås och träffat härliga vänner - fyra lekfulla småtjejer och tre pratglada mammor :) Vi träffades väldigt mycket när vi alla var föräldralediga men nu går det längre tid mellan våra träffar (inte så konstigt med den stressiga vardagen vi alla lever i), men varje gång vi ses har vi alltid lika trevligt :)

Nu ikväll har jag varit och tränat och det var SKÖNT att få röra på sig och få lite egen tid. Rensa skallen lite är aldrig fel. Idag kom också KALKYLEN som vi väntat på och det såg BRA ut!!



Vår DUKTIGA tjej ♥


MACKANS FÖDELSEDAG

Hipp Hipp HURRA för Marcus som fyllde år igår!



Hans dag började med att Thyra väckte honom strax efter sex på morgonen, tror inte det gjorde så mycket när han fick syn på presenterna ;) Med hjälp av Thyra öppnade han det första paketet som innhöll ett Buzz-spel. Vi har länge pratat om att köpa det spelet så jag tänkte att det skulle bli en bra present. I det andra paketet låg det en jeansskjorta. Jag tyckte den var jättesnygg men var inte helt säkrt på om M skulle gilla den, lite av en chansning kan man säga. Chansningen gick hem och M gillade skjortan, men tyvärr var den för liten och det fanns givetvis ingen större storlek. Får se om han kan hitta sig något annat fint.



Grattiskram till pappa



Hjälper pappa att öppna presenter...



...ett Buzz

På eftermiddagen kom släkten för att fira M och han fick många fina presenter. Vi bjöd på smörgåstårta som var ett önskemål från M (han är tokig i smörgåstårta). Efteråt blev det kaka och glass. Kalaset gick som alltid fort och det var jättemysigt att träffa alla ♥



Kak-och glassbuffé

 


MÅNDAG...IGEN

Jaha så var det måndag igen. Sitter på jobbet och tittar ut på den grå vardagen som är utanför fönstret. Jag borde ge mig fram på stan och titta efter skor plus något tunika för vi ska på julbord med M's jobb på fredag, men det lockar inte att gå ut just nu. Men jag får ta mig i kragen för det finns inte tid någon annan dag, den här veckan är fullspeckad.

Igår firade vi M's födelsedag och det förtjänar givetvis ett eget inlägg som kommer ikväll. Igår var jag alldeles för trött för att skriva ett inlägg, kalas plus för lite sömn tar på krafterna.


"DEGA"

Medan jag förberedde lite för kalas i morgon (=städade) degade Thyra och M. De gjorde diverse kakor som Thyra sen stoppade i ugnen. Det hela slutade med att degen hamnade i ansiktet. Fråga mig inte hur det gick till men jag tror inte Thyra är den skyldiga...



Pappa är rolig att leka med :)


EN INBLICK I VÅR LÖRDAG

Cissi och Rickard bjöd på smarrigt fika i förmiddags och som om inte det var nog hade de ordnat med en present till M också! Thyra hann inte mer än innanför dörren förrän hon stegade fram till leksakslådan med bestämda steg. Med två syskonbarn i familjen har Cissi & Rickard ett lager med leksaker hemma :) Thyra fick prova på något helt nytt där också, nämligen spela spel. Det är inget vi gjort tidigare och hon tyckte nog det var skoj för hon satt och var med hela tiden (barnspel så det gick ganska fort att spela) och hon vann till och med (utan fusk!). Men den som ändå tyckte det var allra roligast var nog M. Något att önska till födelsedagen kanske ;)



Spela spel var skoj!


LÖRDAG

Helgen har startat här. Det bjöds inte på sovmorgon men dock ett lugn och skönt tempo med frukost tillsammans och sen lek och bus. Nu ska vi strax iväg till våra vänner Cissi & Rickard. Vad eftermiddagen och kvällen har att bjuda på återstår att se, skönt att kunna vara lite spontan för en gång skull :)


FREDAGSMYS

Fredagsmyset har infunnit sig hos oss. För Thyra är fredagsmys lika med godis men hon hinner aldrig äta godis för hon är oftast så trött så hon somnar efter maten. Det gör ju inget att hon missar godiset för det kommer hon äta tids nog ändå. Riktigt fredagsmys hemma hos oss är att vi äter middag tillsammans och sen brukar Thyra krypa upp i mitt knä och bara gosa lite. När sessan sen har somnat sätter jag och M oss i soffan, lägger upp benen och lutar huvudena tillbaka och tittar (oftast) på Idol. Lugn och skön kväll hemma med det bästa vi har - VARANDRA


Bästa dagen i veckan = FREDAG


BAKA BAKA LITEN KAKA...

Här har det bakats kakor till pappsen som fyller år på söndag. Det visade sig att Thyra var riktigt duktig på att baka, inte så konstigt kanske med tanke på att hon dagligen "bakar kakor" med sina köksleksaker :) Får nog bli fler mamma-dotter-bak. Efter baket var vi ju tvungna att provsmaka... och det smakade riktigt gott!


Här bakas det kakor!


LUGNET HAR LAGT SIG

Sessan sover, jag har varit och tränat, städningen är avklarad, kläder till morgondagen är framplockade, veckohandlingen är gjord.... nu kan lugnet infinna sig uppe i Furuhäll. Snart är ännu en helg här och den här helgen är speciell för M fyller år! Så på söndag ska det sjungas "Ja må han leva" och ätas tårta :)

I morogn är det äntligen tidig hämtning på förskolan, det har varit tre långa dagar på jobbet för mig den här veckan (jag som bara är van vid två). Jag och sessan ska ge oss på att baka kaka till M's kalas. Vi hade lite planer på att åka och vaccinera oss i morgon men det bästa är nog om vi väntar till nästa vecka för då kan hela familjen vaccinera sig samtidigt. Vi får försöka hålla oss friska i helgen :)


I det här gråa och trista vädret får vi drömma oss tillbaka till sommaren (de få dagar det var fint väder...)


GODNATT

Ikväll ska jag verkligen komma i säng i tid, har varit trött de senaste mornarna. Beror säkert på det gråa, tråkiga vädret men också på att jag kommit i säng senare än vanligt.

Tankarna går ikväll till våra vänner vars prinsessa kämpar på. Fick ett sms nu ikväll och det påminner mig om att alla inte har det så bra som vi och det gör att jag vill krama mina älsklingar lite extra. Det går inte att föreställa sig hur de har det hur mycket man än försöker. När ett nytt liv kommer til världen ska inget gå fel utan allt ska bara vara som en magisk dröm, tyvärr är livet orättvist och vissa måste gå igenom hemska saker. Usch och fy för sånt!

Nu ska jag pussa lite extra på min sessa och sen sova..GOD NATT!


FADDERBARN

Igår satt jag och översatte fadderbrev från olika faddrar genom organisationen PLAN. Det är en fivillig uppgift som jag erbjudit mig att göra för att hjälpa PLAN, jag tror jag hållt på med det i ungefär 6-7 år nu.

När jag satt och skrev blev jag påmind om vårt fadderbarn Lidia som kommer från Guatemala, hon är nu 18 år och därmed för gammal för att ingå i PLANs fadderorganisation. Vi har haft kontakt med henne sen hon var 7-8 år så det känns lite konstigt att inte ha någon mer kontakt. Istället har vi nu fått ett nytt fadderbarn - Johny som är 8 år och också kommer från Guatemala. Ska bli skoj att ha kontakt med honom särskilt som han kommer från samma land som Lidia, då kan vi jämföra och se om det är någon skillnad mellan pojkar och flickor.

För 200kr i månaden kan man bidra så att en hel by får det SÅ mycket bättre. Tänk dig, 200kr det är ingen stor summa att avstå varje månad, särskilt inte när man vet vad det går till plus att man känner sig stolt som hjälper dem som inte har det lika bra som vi. Något som ALLA borde tänka över och ställa upp på!

I morgon är det jag som tar mig tid och skriver det första brevet till vår nya "familjemedlem" lille Johny :)


LUCIA

I år ska Thyra vara med i ett luciatåg för första gången, gissa om vi ser fram emot att få se henne i tåget! Det kommer vara två otroligt stolta föräldrar som sitter i publiken (med filmkamera och kamera i högsta hugg!). Så nu blir det till att ge sig ut och hitta utstyrsel. Vi har ett lucialinne här hemma som söta faster Malin lånade ut till oss redan för två år sedan men NU har sessan äntligen vuxit i det - perfekt! Ska ge mig ut på rasten i morgon och se vad som finns...



Sötaste lilla tärnan någonsin ♥


NYTT I SESSANS GARDEROB

Äntligen har jag hittat en fin jeanskjol till Thyra. Jag har letat länge men nu hittade jag en på Rydéns här i stan. Först gillade jag inte stjärnorna på baksidan men nu har jag vant mig och tycker kjolen är riktigt fin :)


Snygg kjol till sessan


HALLOJ!

Vi har det bra, bortsett från lite förkylningar, har bara inte haft tid över till bloggen på ett tag. I helgen firade vi pappa som fyllt år och sen firade vi farsdag i Järpås (lite för sent dock). Min bror och hans Maria var hemma i helgen så de har vi också hunnit träffa. Jaa, i korta drag är det väl vad som har hänt här det senaste...


Lek och bus med sysslingen på mojas kalas.


TOK-THYRA IGEN

Tok-Thyra har varit i farten igen...

En morgonpigg liten tjej är det vi har. Så fort klockan ringer på morgonen och vi tänder lampan måste hon springa och hämta sina solglasögon. En dag fick hon med sig telefonen och satt i sängen och pratade med olika kompisar. Självklart var mamma framme med kameran :)



Lek på tidig morgon


LEK

Efter förskolan idag blev det en massa LEK. Först en sväng med cykeln till lekplatsen och sen lek inne. Vi har bakat allt man kan tänka sig; kakor, bullar, pannkakor, köttfärsås... En riktig mys-eftermiddag.

Nu ikväll har jag varit och tränat. Såå skönt att komma igång med träningen igen. Man mår så mycket bättre när man rör på sig. Efter träningen blev det den obligatoriska torsdags-städningen, tråkigt men nödvändigt. Nu blir det lite jobb och lite slapp i soffan.



Lek pågår...


GRATTIS PAPPA

Grattis på födelsedagen världen bästa pappa och morfar ♥



Moja och Thyra ♥


Hipp, hipp HURRA
på din födelsedag idag! Hoppas din dag har varit bra, mer rejält firad kommer du bli på lördag :) Pappa du är den absolut bästa pappa man kan ha!  Du är helt underbar med Thyra och kärleken till ditt barnbarn lyser verkligen igenom! Du ställer alltid upp när det behövs och du finns alltid där - vi älskar dig!


FIRAT FARSDAG

Efter biobesöket åkte vi hem till pappa (=moja) och firade honom på Farsdag. Han fick en present och som tack jöd han på gott fika (som han t o m bakat själv!). Efter fikat blev det lek och film för Thyras del. Vi andra röjde i garderober, mamma och pappa har nämligen svårt för att slänga gamla saker så de behövde lite hjälp :)


Här firar vi min pappa ♥ 


FÖRSTA BIOBESÖKET

Idag har Thyra varit på sitt första biobesök! Tillsammans med pappa såg hon Lilla Spöket Laban och Thyra satt still och tittade hela filmen (filmälskare som hon är). Tidigare idag pratade hon om att få åka och titta på "stor TV", "stor som väggen" som hon sa och efteråt kom hon glatt och berättade vad hon hade gjort. M berättade att hon varit lite spänd i början men att hon sen varit jätteduktig hela tiden. Älskade, underbara flicka ♥



På bio med pappa


BESÖK I HELGEN

I lördags hade vi våra goda vänner Camilla, Linus och Leia här på besök. Det är alltid lika roligt att träffa dem och vi har MASSOR att prata om :) Leia har nu växt och blivit en riktigt stor tjej. Hon är för söt när hon ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka, tar nog inte många dagar innan hon kryper. Thyra tyckte det var skoj att leka med Leia. Hon pratade med henne och försökte få med henne i hennes lekar, till sommaren kommer de där två ha hur kul som helst tillsammans. Hoppas vi hinner ses en gång till innan jul!



Lite av det vi gjorde i lördags...


KRAMA ALLA PAPPOR LITE EXTRA IDAG

Idag är det Farsdag ♥ så krama alla pappor lite extra idag! Thyra (och jag) bjöd pappa på sovmorgon idag, det tyckte vi han var värd. I eftermiddag ska vi hem till min pappa och fira honom lite extra och nästa helg firar vi farfar.


Puss och kram till vår underbara pappa!


TV-KVÄLL

Vi ätit god mat tillsammans vår lilla familj ♥, och sessan har precis fått på sig pyjamas och ska äta välling med sin pappa. Jag sitter i soffan och inväntar Idol. Skönt med en familjekväll och tid för slapp i soffan, perfekt avslut på en arbetsvecka.

I morgon får vi besök av våra vänner Camilla, Linus och Leia. Ska bli jätteskoj att träffa dem och få se när lilla Leia tar sig framåt! Vilken utveckling de har de där små underverken, helt otroligt! :)

Njut kvällen!


FULL FART MOT HELGEN

Nu loggar jag ut från jobbet för den här veckan. Ska åka och hämta min lilla gullunge nu - LYCKA! ♥

FREDAGSMYSET ÄR PÅ INTÅGANDE

Torsdagkväll och vi närmar oss helgen och mys med familjen. Det är en skön känsla som kommer över en när man åker från jobbet lite tidigare än de andra dagarna och hämtar sin underbara tjej. Sen har man en massa tid tillsammans med familj och vänner (som alltid går för fort dock). Underbara HELG!

Idag har vi haft en speciell dag med våra elever, vi har kört en mini-olympiad. Och vilken stämning det har varit bland eleverna, härligt att se! Roligt att få se eleverna i ett annat sammanhang än i skolan för genast blir det mer avslappnat. Trots att deltagandet på de vanliga idrottslektionerna är extremt lågt var i stort sett alla delaktiga idag. Vissar arbetsdagar är bättre än andra :)

Sessan sover, huset är städat, jag är nyduschad och det finns lite tid över till att bara vara...NICE!




SESSAN SUSSAR GOTT

Nu sover vår lilla prinsessa gott. Men tidigare ikväll kom hon upp efter att ha legat och läst bok i sängen i ca tio minuter och sa att hon sovit färdigt nu...sötis! Det var bara att ta fram en ny bok och följa hennne till sängen igen. Resten av kvällen blir slapp i soffan och sen fortsätta läsa min bok tror jag, är inne i en bokläsarperiod just nu :)



Sessan gillar sin säng :)


HA EN BRA KVÄLL!


JAAAAAAA!!

ÄR LYCKLIG JUST NU!!!


GRÅ VARDAG

Orkar egentligen inte skriva något för det händer inte så mycket här just nu. Det är vardag och det rullar på precis som alla andra vardagar...man går upp vid samma tid varje dag, gör samma morgonrutiner (skulle nog kunna göra dem i sömnen), jobb/förskolan, hem, laga mat, leka i några timmar, läggningsrutiner, slapp i soffan, sova och sen börjar det om igen. Usch jag tycker inte om när vardagen blir för trist och upprepad, sen att det är grått dygnet runt gör det inte bättre. Men men, det är bara att bita ihop och ha siktet inställt på helgerna och julen då det blir mer tid till familjen och vännerna.

I morgon ska vi på ett möte med en husfirma så lite variation blir det den här veckan ;)



En bild att längta tillbaka till....en av sommarens varmaste dagar!


SNART SLUT PÅ LOVET

Jaha, då var det snart slut på det här sköna höstlovet. Jag har verkligen njutit varje sekund hemma tillsammans med Thyra. Jag gillar mitt jobb massor men det är skönt att pausa lite i den hektiska vardagen och ta sig tid att bara vara lite. Den här gången har det verkligen funnits tid till att bara vara, annars brukar jag trycka in så mycket jag bara kan när jag är ledig så det nästan blir mer hektiskt än vanligt, men inte den här gången. Tyvärr har jag varit lite hängig med förkylning och lite feber men det blir väl så när kroppen tillåts slappna av. Bara hoppas på att rösten är tillbaka i morgon.

Idag är en riktig slappardag. Vi var vi tomten tidigare i dag och tittade lite och nu slappar grabbarna (M+kompis) framför TVn, Thyra sover och jag surfar. I eftermiddag kommer pappa och min bror hit för att titta på fotboll, sen blir det till att förbereda för en ny jobb/förskolevecka. Det är nog bäst att hoppa över träningen idag så förkylningen inte blir värre.


RSS 2.0